NU kommer nyheterna till tidningarna!

- och skriver om det jag nämnde här för ett tag sedan, som om det vore en fräsch nyhet..... SvD likaledes.

EU har stort ansvar för att USA måste beväpna Mellanöstern mot vansinnet hos Irans Ahmadinejad, eftersom de har vägrat att effektivt bojkotta Iran. Visst - Kina och Ryssland håller också Iran under armarna på detta sätt, men på något sätt hade man fått för sej att EU åtminstone vill verka som om de tänkte ett steg längre, men........

Som jag har skrivit innan barkar Iran helt åt (välj själv) vad gäller ekonomi, arbetslöshet etc., men med Peres ord: "Ahmadinejad verkar ha Atombomben som sin Gud, inte Allah". Samtidigt som befolkningen mår allt sämre är Ahmadinejad just på shoppingtur i Ryssland för att smälla några tiotals miljarder dollars på nya fräscha jetplan av F-15-klass, Rysslands största vapenaffär på 30 år. Vi kan läsa mera om USA:s planer: att sätta upp stora baser i Irak efter att för övrigt ha dragit sig tillbaka därifrån, utöka sin militära styrka i Saudiarabien och Gulfstaterna, och supporta arméerna i Israel och Jordanien.

På sistone har USA och Saudierna blivit osams - se slutet av artikeln - vilket förstås kan påverka planerna.

Svar till kommentatorn "Johnny" under SvD och apartheid:

Jag är gammal nog att komma ihåg FNL-arna, som sprang skrikande på gatorna och talade sej varma om kommunisterna i Vietnam. När dessa invaderade Saigon 1975 blev det tyst, men samma individer ville fortsätta sina fyllepartyn på kvällarna, skrika "Död åt USA" - och blev PLO:are istället.

En vietnamesisk kompis i Saigon skrev till mej 1985 och berättade hur kommunistsoldaterna på tioårsdagen tvingade henne och alla andra ut på gatorna för att se lyckliga ut inför journalisterna, annars.......      Hon råkade inte gilla dom, sa lite väl öppet vad hon tänkte, och skickades till risfälten ett år för rehabilitering.

En gång frågade jag en FNL-are på gatan. "Ni som är så måna om vietnameserna - vad gör ni för att hjälpa båtflyktingarna som nu kommer till Sverige, till rätta?" Han tittade blankt på mej - det var ju inte DET som var roligt!?!

PLO:arna, "pro-palestinierna", agerar exakt sammalunda. De gör inte ett dugg som är bra för araberna, varken här eller i deras länder - de vill bara skrika "Död åt USA" på olika sätt - kombinerad med klassisk antisemitism. Eller - berätta vad ni har gjort för alla araber som sitter i "flykting"läger därför att deras farföräldrar var flyktingar, och som därefter har hållits i lägren av övriga araber och UNRWA i stället för att ha assimilerats med sina bröder, som alla de judiska flyktingarna till Israel har gjort? När demonstrerade du sist inför FN att UNRWA ska elimineras och dessa flyktingättlingar ska falla under UNHCR - som har lyckats med sin uppgift att lösa flyktingproblemen för 50 miljoner människor? Min misstanke är att du inte bryr dej det minsta om dessa stackars människorna egentligen. Varför är det omöjligt för de arabiska flyktingarna, färre än de judiska från arabländerna, att absorberas av 300 miljoner araber när det inte var några problem (jo, det var många problem men de löstes med gemensamma ansträngningar och utan FN-pengar) för lilla Israel med ett par miljoner invånare, att absorbera både dessa och alla andra judiska flyktingar - och utvecklas på kuppen?

Men det är ju inte det som är skojjigt.

Du uttrycker dej lite säreget att kalla 25000 soldaters anfall för "högljudda hotelser". Jag tror du bör läsa på. Du kan t.ex. läsa vad som verkligen hände på http://israelisverige.no-ip.info/Referensmaterial/En_stat.pdf Vill du läsa om de judiska flyktingarnas kamp mot Englands försök att bryta mandatreglerna och stoppa deras invandring - läs Leon Uris' Exodus!

"Human rights" är den mest flytande samling av regler som någonsin har satts upp för att kunna bevisa vad som helst, men som omväxling kan du läsa en sund tolkning här. När det har skett folkförflyttningar som i Indien/Pakistan finns där inga exakta regler som säjer "nu är det bra" utan där krävs lite sunt förnuft och tankeverksamhet bortom reglerna. De har ingalunda eliminerat grundregeln att den som startar ett krig och förlorar det - får betala på det ena eller andra sättet. Palestinaarabernas vansinniga uppträdande som dagens terrorister har fötts in i, gör att de inte inser när de har förlorat - som en hängd man tror att han är full av liv när han blåser i vinden. De får pengar och vapen från hela världen INKLUSIVE dagens vansinniga israeliska regering - och fortsätter döda judar - se dagens artikel!

Du maler envetet om "de nya historikerna" i Israel och annorstädes, d.v.s. de som också tillhör vänsterextremismen och den sjuka företeelse jag redan har talat om, Self-hating Jews. De råkar tycka som du, men enligt vilka kriterier kan du bedöma att de har mer "rätt" än majoriteten av både historiker och andra insatta människor?

Sen kan du ju diskutera med en argentinier om deras folktomma land. Jag vet inte om dina frenetiska uttalanden går ut på att ändra historien, hitta anklagelser mot judar eftersom det får dej att må bättre,  eller lösa några problem inför framtiden för de 300 miljonerna araber som förvisso kommer att få det oerhört taskigt när oljan tar slut, eftersom de inte har skapat någon som helst infrastruktur som inte bygger på de enorma naturrikedomarna Allah har givit dem. Ett tips: uppmana dem att studera hur Israel i samma region har utvecklats utan dessa naturrikedomar.Hamas jättebra?

SvD skriver (DN har än inte tagit upp det, eller tycker inte det är väsentligt) hur bra Hamas är, som har stoppat vapeninflödet till Gaza sedan deras blodiga kupp, och får det att låta genuint positivt.

DN har i stället en ledare där de berättar en del om bakgrunden till palestinaarabernas totala oförmåga att bilda en stat. "Den första motgången var på 1920-talet då den brittiska mandatregeringen uppmuntrade judarna och araberna att etablera egna institutioner....." utan att med ett ord meddela dels att beslutet om Mandatet Palestina som judiskt nationalhem fattades i San Remo 1920 - medan övriga delen av det sönderfallande Ottomanska Riket, 500 gånger större - inte nämns. Inte heller nämns att England, trots mandatreglerna, snabbt gav bort 80% till en arabisk bekant, som bildade Jordanien, där judar inte fick bo. DÄREFTER tyckte de att araberna skulle ha häften av återstoden......

När jag ovanligt nog hängde framför TV;n lite i kväll visade Sky News ett vänligt reportage från Gaza, där man såg hur mycket bättre allting har blivit.........

Låt oss läsa vidare. Reuters skriver saker som: "Egypten säger att smugglingen genom tunnlar under den 14 km långa gränsen har minskat - sedan Hamas tog makten har vi endast konfiskerat 13 raketer, 8.7 ton sprängämnen, 240 gevär och 162.000 patroner" - vilket möjligen får en att undra hur mycket de konfiskerade innan och hur mycket de INTE konfiskerade, eftersom Gaza påtagligt är fullt av vapen och sprängämnen. USA:s hot att dra in US$200 miljoner i militärt stöd från Egypten om de fortsatte att inte göra någonting utan snarare hjälpte till med smugglingen, kan ha bidragit.

Hamas' charmoffensiv gentemot Västvärlden nämns i flera rapporter, bl.a. en från AP - de bjuder in västreporters för att glorifiera Hamas, och garanterat får dessa reporters inte veta något om hur Hamas skjuter prick på alla de lastbilskaravaner från Israel som kommer dit med allt vad de behöver - det enda de bör rapportera hem är hur folk i "flykting"lägren är hungriga, inte varför. Vill du lära dej mer än dessa reportrar kan du läsa vad jag har skrivit tidigare i frågan.

De passerade heller inte alla de växthus som judarna levde gott på tills för två år sedan. Kanske journalisterna hade kunnat tipsa Hamas om att det faktiskt går att odla välsmakande grönsaker där?

Eller den arabisk-judiska industribyn Erez som Israel hade gående i Gaza, och där många araber tjänade bra.

Palestinaaraberna behöver fortfarande en mandatmakt över sig.

Hamas får löner betalda av Iran

DN och SvD berättar att Hamas ger lön till en del av deras statstjänstemän i Gaza, AP berättar att pengarna kommer från Iran och andra givare som uppskattar en islamistisk terroristregim i Gaza, inom skotthåll av Europa och Israel.

Som det berättas där har palestinska regeringen ca 165.000 personer att betala löner till, HÄLFTEN säkerhetsmän! Mot vem? Mot sina egna terrorister eller mot judar? Om dessa i stället hade arbetat produktivt, i industribyar eller de växthus de fick i present av Israel och västvärlden när Israel lämnade Gaza, hade de inte behövt uppleva absurditeten att kräva att ANDRA ska betala deras löner!!! Absurditeten i detta tycks inte störa särskilt många. Det självklara att de faktiskt hade varit tvungna att arbeta för sitt uppehälle om de inte hade blivit överösta av pengar, av politiska skäl som du själv kan försöka räkna ut, framkommer inte särskilt klart i våra medier. De kunde ju börja med att studera hur Israel byggde upp sitt land och efterlikna deras metoder.

Minns den gamla goda tiden när det var ett populärt ungdomsnöje att tillbringa några månader som voluntär på en israelisk kibbutz? Eller är det fortfarande som det skrevs i Bööks berömda bok "Resa till Jerusalem" 1925 - ungefär "varhelst du ser en plog i jorden är det en jude som håller i den; araberna rispar fortfarande jorden med en pinne som de alltid har gjort" - och inget tycks ha förändrats.

Mera om USA:s stöd

När man läser vidare om USA:s stöd för vapeninköp till Israel och ser att det mer eller mindre är en urskuld över att Bush har lovat ett dollarregn över länder som Saudiarabien, Gulfstaterna och Egypten med 200 biljoner kronor - vilket DN inte nämner med ett ord eftersom det låter bättre att enbart attackera Israel - AFP censurerar inte de viktigaste delarna av nyheten. Israel är ganska bekymrade - Saudierna har tidigare fått leveranser av avancerade vapen från USA på villkor att de inte placerades nära Israel - men trots det placerades de 5 minuters flygväg från Israels gräns. En hel del protester hörs i USA - Bush har lovat att bibehålla Israels vapenstyrka, han vill göra allt för att motverka Irans inflytande i området, men alla är inte säkra på att det bästa sättet är att fylla varenda skrymsle med vapen.

USA ökar militärt stöd till Israel

DN har idag en provocerande artikel: "USA ökar militärt stöd till Israel" - vilket självfallet har orsakat ett flöde av anti-israeliska blogkommentarer med Jinge som alltid i spetsen. Jinge börjar dilla om att Israel bryter mot mänskliga rättigheter........ eftersom UN's Human Rights Council har hittat något att anklaga Israel för. Jag förmodar att han vet att det är det enda som de sysslar med - de negligerar totalt alla brott mot mänskliga rättigheter, men spyr ut det ena gnället efter det andra mot Israel. Det gamla Människorättsrådet hos FN upplöstes efter att ha agerat lika idiotiskt, det nya som vår egen Eliasson knåpade ihop är etter värre, se * *
(där FN:s chef blir utskälld av de muslimska länderna eftersom han hade skällt ut Människorättsrådet över deras totala snedvridenhet) och en mycket omtalad utskällning av samma råd kan du avnjuta här .

Israel är mycket bra på spjutspetsteknologi - också i bildligt avseende. Din dator är full av hård- och mjukvara som är utvecklad i Israel, liksom ditt lasarett. Tydligen får denna teknologi dock inte användas att försvara sig med enligt vissa.

En del sliter fram palestinierna som offer i frågan - när Abbas just har fått flera tusen nya gevär att skjuta judar med från Jordanien och flera miljoner dollars från Israel att göra något nyttigare av än att stoppa i byxfickorna hos ledarna därstädes, vilket är det vanliga. Man hoppas att Israel kan hålla såpass reda på Abbas att vapnen används mot Hamas på Västbanken. som planerat.

Precis som Sverige måste Israel sälja vapen för att ha råd att utveckla sitt försvar. De vapnen köps av de flesta europeiska och många andra länder och självklart av USA - och används t.ex. i Irak. Bloggarna har tydligen inte hört talas om att Hizbollah nu har minst lika mycket vapen som före förra sommarens krig, Syrien har explicit sagt att de i nästa krig med Israel siktar in sig på ett missilkrig och inte ett landkrig, så de har köpt massor av långdistansmissiler från Ryssland med iranska pengar. Bloggarna har inte hört talas om att där fortfarande kommer raketer från Gaza mot den israeliska civilbefolkningen eftersom den israeliska armén försöker vårda sig om civilbefolkningen i Gaza på ett helt annat sätt än Hamas gör - som inte har någon som helst respekt för människoliv. Det hade varit trivialt för Israel att mattbomba en bit av Gaza så det blev så lugnt så lugnt. Istället utvecklar de vapensystem som Arrow och andra för att förstöra inkommande raketer.

Israel behöver inga nya vapen emot Abbas-kontrollerade områden - såvida Olmert inte är dum nog att ge nämnde herre friheten att sätta upp raketramper à la Gaza. Tyvärr har den israeliska befolkning anledning att tro att han är dum nog.Andra nyheter


Tre araber försökte kidnappa en judisk tonåring i Jerusalem.

Fenomenet med gratistidningar har börjat i Israel. Först ut är en tämligen högerinriktad tidning, med Feiglin som skribent - han är i Likud, något höger om Netanyahu och hans närmaste medtävlare om makten. Den andra gratistidningen som kommer nu samlar sig omkring Netanyahu - en ytterst nödvändig motvikt mot den i allmänhet vänstervinklade israeliska pressen.

Påven vågar igen - att uttala sig om Europas Kristna Identitet. Månde muslimerna surnar till som vanligt?

Dödandet av flickor i Gaza
pågår - som vanligt. Och lika brutalt.Tankar

"Iran 2, Israel 0" Det enda Iran nu behöver för att tillverka en atombomb är tid, allt annat har de. De har börjat stena interna opponenter, och - tja, läs Caroline Glicks senaste!

Positiv avslutning - vackra bilder!Fem psykiskt sjuka palestinaaraber dödade

DN har en artikel om de snälla sjuka palestinska terroristerna - och förvisso är det nog sant att de allesammans är psykiskt sjuka som det sades, annars hade de varit handelsmän, odlat jorden och brytt sej om framtiden för sina barn.

För att upprepa mig: före den första intifadan ökade deras ekonomi mer eller mindre snabbast av alla områden - 7%, sedan förstörde de allt för sig själva. Före andra intifadan år 2000 var de uppe på 6% igen och raserade helt egenhändigt denna utvecklingen. Föreställ dig att de inte hade stoppat utvecklingen - och vart de hade nått nu.

Alla från Goebbel och framåt vet att människor tror på intensiv propaganda, vilka absurditeter den än spyr upp. Intensiv propaganda och tortyr har vissa metoder gemensamma, och båda kan få en person psykiskt störd om det pågår tillräckligt länge.

Som vi alla vet börjar Vägplanen, som Abbas har godkänt och skrivit under, med At The Outset - som inledningsvillkor, ska all hatpropaganda från palestinska institutioner upphöra, till vilket Israels regering kommenterade "och komplettera med undervisning om fred i skolorna". Abbas och Hamas fortsätter att förvandla befolkningen till psykiska vrak på detta sätt, från barnsben. Ingen medlare i Mellanöstern har därefter tryckt på just denna punkt, inte ens Bildt. Vi minns - till och med svenska tidningar skrev om Musse Piggkopian som den palestinska propagandan använde för att få barnen att hata Israel och judar - och därefter blev musen förstås avlivad av en israel. Nu har ett gulligt bi tagit över, efter det att musens budskap har gått djupt in i barnen, och förstört dem. Goebbels hade varit stolt över sina efterföljare, de arabiska terrororganisationerna.

Kommentar till kommentar


Efter en längre kommentar in från yttersta vänstern, till artikeln "SvD och apartheid" kommenterar jag detaljerna här.

Det är ren rasism att jämt och ständigt släpa fram det illaluktande gänget av självhatande judar som Chomsky (livlig försvarare av Pol Pot), Finkelstein, Pappe, "rabbiner" från Naturei Karta och några från extremvänsterns judar som också kallar sig "rabbiner" - det egenartade är att dessa typer vägrar att avsäga sig sin judiskhet utan i stället utnyttjar det som ett slagträ! Som bekant har vi även några dylika frustrerade individer i Sverige. Mycket finns skrivet om vad som möjligen kan motivera dessa. De har av någon outgrundlig anledning inte något alls att klaga på vad gäller de oerhörda missförhållandena i alla de diktaturer som omger Israel. Precis som extremvänstern i stort.

Hur många människor och av vilket slag som bodde i Israel de hundra åren fram till Israels nyskapande - mycket har skrivits därom, börja läs här. En artikel i utveckling är rätt renhårig på http://www.mideastweb.org/palpop.htm och slutsatsen är att mycket av den statistik som finns är osäker och emotsägande. Där har alltid bott judar, där bodde judar sen de kom dit några tusen år före Kristus medan där inte existerade några araber innan muslimerna några år efter Muhammeds död fick eld i baken på sina kameler och försökte islamisera omvärlden - det började i Arabien, passerade snart Israel och 100 år senare stoppades kamelerna av den berömde Martel vid Poitiers i Sydfrankrike år 732. Därefter gjorde de paus tills för 20 år sedan.

Att judarna faktiskt hade anledning att fly, förutom från den Europeiska Massakern under Hitler och hans medlöpare över hela kontinenten, kan du läsa t.ex. här här här och här.

Visst talades det om att emigrera till ställen som Uganda och Argentina - men varför skulle de göra det när judarna redan hade börjat återvända tillbaka till det land de hade utvecklats i som folk och ägt i flera tusen år, där de har alla sina historiska minnesmärken, som de alltid har längtat tillbaka till och som vinnarna av första världskriget på San Remokonferensen 1920 kom fram till var det rimligaste? Hade UNHCR haft som uppgift att placera alla judiska flyktingar enligt deras kriterier som har fungerat för 50 miljoner flyktingar - att placera dem inom samma religions/språk/kulturgrupp - hade de kommit fram till samma slutsats som gubbarna i San Remo.

Dessutom säger alla källor att de judiska flyktingarna från arabländerna är fler än de arabiska som flydde Israel pga krig - människor flyr ALLTID i krig av självklara anledningar, och dessutom var en av de mest väsentliga anledningarna att arabernas samlade krigsmakt attackerade Israel efter att en period ha fört intensiv radiopropaganda att dessa araber skulle fly några byar västerut, under några veckor - vilket de gjorde. Utom att det inte gavs någon chans att återvända efter dessa veckor och bebo de fina judiska husen de hade blivit utlovade i radiopropagandan. Men ärade kommentatorn tycker att alla dessa judiska flyktingar från arabländerna, som nu utgör halva befolkningen i Israel, skulle fly till Argentina? Hur?

Johnny slänger ut lite rasbiologiska termer också för att försöka verka vederhäftig och påläst - termer som var populära i Sverige före andra världskriget. Judarna har faktiskt behövt en tillflyktsort från ryska pogromer, från antisemitismen i Europa, från Hitler, från den uppvaknande arabiska antisemitismen dit antisemitismens hårda kärna vandrade från Europa 1945 och där Hitlers godbitar fortfarande regelbundet kommer ut i nya upplagor........ Araberna i det som blev Israel hade ingen som helst anledning att flytta förrän Israel blev attackerat, tvärtom - de immigrerade dit och gör så än i dag när de kan - många illegalt - därför att livet för dem är bättre där än i deras egna länder. JUDARNA hade varit förföljda länge pga att de var JUDAR och San Remokonferensen såg att de behövde en liten hörna av världen som de kunde kalla sin egen - och i samma distribution av Ottomanska Riket fick araberna 500 gånger mer land. Vem är det som ända sedan dess har gnällt om att de inte fick nog?

Apartheiden kan vi nog hålla tyst om. Självklart - precis som vakterna på världens flygplatser nu måste se upp för människor av viss typ, profilering är ett mycket diskuterat men ännu mer nödvändigt redskap för att stoppa terrorister - så måste Israel vaka mot muslimska terrorister hela tiden. Inte är profilering skoj - som jag upplevde när jag landade i ett pakistanskt plan i Köpenhamn, från Islamabad nyligen. Under hela sin existens har israelerna spillt mycket mer tid än palestinaaraberna i diverse spärrar där man får öppna sin väska när man går in i varenda affär och biograf. Före andra intifadan år 2000 fanns knappast några vägspärrar bland palestinaaraberna - ett halvdussin mest för att försöka begränsa den oerhörda mängden av arabiska bilstöldsligor - israeliska försäkringsbolag levde högt på deras stölder. Trots det gör de arabiska riksdagsmännen i Israel inte ett dyft för att främja freden med grannarna - tvärtom! Nä, ska du tala om verklig apartheid så titta på hur araberna behandlar de araber som klassificeras som palestinska flyktingar!

Den yttersta vänstern ägnar sig åt någon förtvivlad antisemitism, men gör inte ett skvatt för att hjälpa palestinaaraberna med att t.ex. sätta upp en industriby där (eller börja som voluntär och sätta upp världens första arabiska kibbutz), att demonstrera mot den palestinska terrorismen, att där blir ett slut på den 60-åriga hatpropagandan och hjärntvätten från araberna mot judar och Israel, som numera börjar med småbarnen framför TV-apparaterna och är så intensiv att den får mödrar att le när deras söner avlivas.

Hamas och TT

Vi läser i DN "Hamas: kontakten med UK bättre". Översatt av TT. I stort sett exakt översatt, men TT:s vana trogen fifflar de med detaljerna, och eliminerar hela den väsentliga sista korta raden eftersom de konsekvent skriver opinion i stället för neutrala Mellanösternrapporter. Den försvunna raden säger "He added that Hamas would not reconsider its policy of not recognising Israel." Den är knappast eliminerad pga platsbrist.


Andra nyheter.

Samtidigt går det komplicerade spelet i Mellanöstern vidare. Olmert fattar ingenting, inte ens att det som sker över huvudet på honom inte är särskilt positivt för Israel.

Condi gör sitt bästa för att sätta hårdare åt Israel än Bush gör, eftersom hela hennes ära och berömmelse hänger på att det ser ut som om där kan skapas ett livskraftigt Palestina enligt hennes order, innan hennes mandattid går ut. Precis som Olmert ser sin tid avslutas medan domstolarna är efter honom och hans popularitet i Israel ligger på några procent. Och Bush.

USA och Israel trycker på att Västvärlden gemensamt ska bojkotta Iran för att undvika en militär attack på Iran, men Europa vägrar, utan handlar allt intensivare med den potentiella kärnvapenstaten Iran. Se en översikt över spelet om oljan på http://energy.seekingalpha.com/article/41450 - gå speciellt ner till rubriken "Europe balks at Economic Sanctions against Iran" - där det också talas om hur Kina utnyttjar sin vetorätt i FN för att supporta sin enorma oljeimport från Iran. En annan rapport om EU:s handel med Iran kan läsas här. En ytterligare artikel berättar om hur EU något minskat sin handel med Iran, men att detta mer än väl kompenserats med Kinas ökning.

Och SAMTIDIGT samarbetar USA:s och Frankrikes hangarskepp, nu i Medelhavet, för att träna en gemensam attack mot Iran . . . . . SAMTIDIGT om Frankrike försöker tala Iran och Syrien tillrätta.....

Minns du de hundratals terrorister Olmert lovade att lämna ifred i 3 månader om de lovade att ägna sig åt jordbruk, handel och att ta hand om sina familjer i stället för att mörda judar? De har inte det minsta lust.

Egyptens och Jordaniens utrikesministrar var nyligen i Jerusalem och talade med Olmert. De var förståndiga nog att också tala med nästa premiärminister, Netanyahu, som kan komma snart nog.

SvD och apartheid

Svenska Dagbladets Brännpunkt hade den 24 juli ännu en artikel av den typen som lätt kommer in där: "Tala med terroristerna i Hamas" - och alla de traditionella nyckelorden som apartheid, demokrati rabblas upp. Att komma in med artiklar där med motsatt uppgift är - tja, för ett tag sedan fick jag ett automatiskt svar med "oöppnat" eftersom titeln på mitt mail till dem hade varit pro-israeliskt.

Chefsrabbinen i Sydafrika Warren Goldstein skriver hur barnsliga försöken är att jämföra Israel och Sydafrika angående apartheid.

Tesen om att europeiska judar invaderade området och sparkade ut en massa stackars araber, som magiskt förvandlades till palestinier efter 1967, är ganska säregen. Jämför med UNHCR:s arbeten, där de har lyckats placera 50 miljoner flyktingar de senaste 50 åren, så de inte är flyktingar längre - och de har sannerligen inte placerat dessa i tomma öknar! För Israels del har det gällt att placera ett par miljoner judar. Judar från Europa hade sannerligen anledning att fly redan innan Hitler decimerade deras antal så de än ej har återhämtat sig beträffande antal, förutom det faktum att FLER judar har flytt från arabländerna till Israel än araber har flytt från det som blev Israel - något som nu har uppmärksammats av USA:s kongress - eftersom "flyktingar i Mellanöstern" alltför länge enbart har associerats med araber.

Brännpunktsartikeln tar upp alla vanliga floskler men berättar inget om vad som verkligen hände. Man behöver inte söka länge för att hitta referenser som talar om att vidsynta arabiska ledare i början av nittonhundratalet insåg att det bästa som kan hända för utvecklingen av Mellanöstern är immigrationen av judar från omvärlden - då det redan då var lätt att se denna att utveckling även förbättrade livskvaliteten för araberna i området. De var inte rädda att ett par miljoner judar skulle förpesta livet för ett par hundra miljoner araber. Det har också visat sig hur välgörande det kan vara för dem. Om de vill.

Artikeln glömmer helt och hållet att antalet judar från arabländerna är större än antalet araber som lämnade området av olika skäl - huvudskälet av allt att döma den intensiva arabiska radiopropagandan omkring Israels skapande med "flytta er ett slag medan våra 5 armeer slänger de futtiga judarna i sjön". Araberna hade i stället kunnat lära sig lite hur lilla fattiga Israel tog emot dessa enorma mängder med judiska flyktingar från länderna runtomkring. Varför både araberna och FN via UNRWA visar sig totalt omänskliga gentemot dessa arabiska flyktingar, är värt att kontemplera över. "Utbytet av flyktingar" à la Indien/Pakistan var egentligen väldigt jämnt, i antalet personer räknat - men judarna fick fly från stora rikedomar. Samtidigt som det idag enbart talas om kompensationer för vad de arabiska flyktingarna lämnade.

Artikeln talar om "Europas ansvar" men glömmer helt och hållet arabvärldens ansvar, vilket gäller för hälften av de judiska flyktingarna till Israel. All hjälp Israel har försökt ge till sina arabiska grannar har helt försvunnit i hatpropagandan, som enbart talar om "katastrofen" vad än Israel gör.

Ordet "demokrati" borde få vila lite, eftersom det alltsomoftast missbrukas, som i denna artikeln. Om nu palestinierna i god ordning, efter 60 års intensiv hatpropaganda mot judar och israelere, demokratiskt väljer att mörda varenda jude de kan få tag i - och därefter vissa börjar tala om demokrati, kan man bara tänka på Per Ahlmarks bok "Det är demokratin, dumbom!" Hamas har aldrig sagt något annat än att alla judar ska mördas, medan Fatah åtminstone endast säger det på arabiska, även om de också skriver det på engelska i sina stadgar.

"Tvåstatslösningen" var en idé Arafat fick från Nordvietnam för att kunna göra som de gjorde - övervinna det övermäktiga USA med list och propaganda. Som Granstedt har glömt är det ENDA lagligt bindande beslutet angående Mandatet Palestina det som togs i San Remo 1920. Den enda praktiska och möjliga tvåstatslösningen i området är staterna Israel/Jordanien. Varken Hamas eller Fatah nämner något om en tvåstatslösning i sina stadgar.

Israel släpper mördare och potentiella mördare

Som vanligt skriver de svenska drakarna DN och SvD om frisläppandet av drygt 250 mördare, misslyckade och potentiella mördare utan att nämna ett ord om att ingen alls, varken politiker eller journalist, undrar varför Abbas aldrig någonsin vill skapa goodwill på motsvarande sätt. Kanske det strider mot PLO:s stadgar om att Israel inte får existera och han ursäktas därför?

Redan idag, söndag, sa ledarna för Martyr Abu Amar Brigades, en av terrorgrupperna under Fatah/Abbas, att de ingalunda tänker lägga ner vapnen och sluta skjuta judar.

Frågan är hur Olmert tänker. Han vet att han sitter löst i sin position som den mest hatade premiärministern i Israel någonsin, även om han desperat klamrar sig fast, och gör vad som helst av denna anledningen - till bekostnad av Israel.

Högsta Domstolen accepterade visserligen frisläppandet med 2 röster mot 1 - men med bittra kommentarer från Elyakim Rubinstein, som röstade emot. Omkring 3/4 av fångarna har avtjänat mindre än hälften av sina straff. Flera har fänglats upprepade gånger - och det är självklart att de kommer att fortsätta döda judar.

Antalet 250 plockade Olmert ur tunna luften. När de israeliska säkerhetsmännen kom med en lista blev Olmert rasande och skrek "jag kräver svårt kriminella fångar, inte småfisk!"

En av de frisläppta terroristerna är Abdel Rahim Mallouh, som var vice generalsekreterare för Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) men är kompis med Abbas. Mallouhs PFLP-terrorister låg bakom mordet av turistminister Rehavam Ze'evi, självmordbombningen av en pizzeria i Karnei Shomron, och annat.

En fånge vägrade bli frisläppt eftersom det hade inneburit att han inte fick sin medicin längre - vilket säger rätt mycket.

Dessutom har som bekant 178 eftersökta Fatah-terrorister fått 3 månaders frist att utföra nya massmord allt efter önskan - allt som "gest" åt Abbas utan att få något i gengäld.

Olmert hoppas fortfarande på "den stora gesten" - att ge Abbas hela Västbanken att placera ut raketer på, som södra Libanon och Gazs - i sitt hat mot alla "bosättare" - av vilka många fortfarande sitter fänglade för protest mot Olmerts aktioner mot judar, samtidigt som terrorister släpps. Olmert är helt ointresserad.

SvD:s Cordelia
anser givetvis att Olmert ska ge ännu mer åt Abbas utan att kräva något från denne gentleman i gengäld.Hon skriver om "folkrörelsen Fred Nu" - en vänsterextremistisk rörelse i Israel där ledaren har en inkomst på US$34000, otroligt hög för israeliska förhållanden - men eftersom organisationen bl.a. är sponsrad av Diakonia och norska staten så....... Samtidigt investerar Norge ekonomiskt i Israel :)

Blair och Condi

Man undrar över allt som TT inte säger i frågan efter att ha läst DN och SvD om "Blair snart tillbaka i rampljuset".

Vad Kvartetten i huvudsak har producerat är "Vägkartan". Vägkartan eftersom den måste gå från början till slut. Den börjar med

* I början av fas 1 måste alla officiella palestinska institutioner omedelbart upphöra med hatpropaganda mot Israel/judar.

med Israels krav och förtydliganden, där detta förstärks i första punkten med

* hatpropagandan måste omedelbart upphöra och den palestinska ledningen undervisa Fred i skolorna.

Eftersom Blair nu blir Kvartettens officiella fredsmäklare vore det ju högeligen märkligt om han inte startar med att betona denna inledning - eftersom det är hatpropagandan som har producerat terrrorister och mödrar som har som högsta dröm att deras barn ska bli martyrer genom att mörda judar. Säreget nog nämner inte TT detta.

Den svaga regeringen Olmert gör sitt bästa att hänga sig kvar vid makten genom att stötta den ännu svagare regeringen Abbas - genom att överösa honom med morötter utan en enda piska. Självklart har detta orsakat uppror i Israel. Familjer till judiska säkerhetsfångar är fruktansvärt upprörda över att arabiska terrorister, ofta med blod på sina händer eller åtminstone tillfångatagna i sina försök att mörda judar.

"Blair väntas förmedla sina planer för hur grunden till en palestinsk stat ska läggas" är som att försöka plantera blommor i ett kärr - när det i Abbas regler - PLO Charter - explicit står att han är ointresserad av ett land som inte också omfattar Israel. Har inte Blair läst dessa stadgar? Eller TT?

Finns al-Qaeda?

Magnus Norells debattinlägg i DN "Självutnämnda experter spekulerar om al-Qaeda" gav upphov till en flod med bloggkommentarer. Ämnet är populärt som man ser på SvD:s ledare nyligen.

Visst - al-Qaeda har blivit något av det värstaste som finns, men där finns även konkreta referenser till otyget. Times Online skriver om att flera brev hittades efter raiden mot Röda Moskén i Islamabad, från al-Qaedas andreman Ayman al-Zawahiri, som uppmanade till upproret.

Reuters Altertnet har en artikel "Hamas has contacts with al Qaeda" enligt den franska utrikesministern, och jag tvekar att någondera av dessa två rapporter tar fram al Qaeda som något Universellt Ont, utan att ha konkreta uppgifter.

Tyvärr går det inte att använda den västerländska logiken för att begripa vad som händer. Egyptens oppositionsparti Det Muslimska Broderskapet (från vilka Hamas kommer) är det största hotet mot Egyptens regering - och ändå har Egypten tillåtit att dussintals ton med vapen har smugglats över gränsen till Gaza - och därmed skapat en ren terrorstat, Hamastan, som hotar både Israel och Egypten - och i längden också Europa. Där har länge talats om att al Qaeda har fått fotfäste där, vad sen "icke självutnämnda experter" säger.

Den kända legenden från Mellanöstern förklarar kanske det hela:

The Scorpion and the Crocodile


A scorpion came out of the desert to the banks of the Nile, whereupon he accosted a crocodile. "My dear chap," he said to the crocodile, "could we form an alliance to get to the other side of the Nile?"

The crocodile answered, "Do you think I am stupid? I would be at your complete mercy. You could sting me and kill me at any time during the crossing."

"Of course not," said the scorpion. "I promise not to sting you, because if I did sting you, I would drown."

The crocodile thought for a second and then agreed this made sense and took the scorpion on his back. About midstream, the scorpion became agitated and stung the crocodile.

As the two were about to go under, the crocodile turned to the scorpion and said, "Now we will both die. What possible explanation or logic is there for such an act?"

"There is none," said the scorpion, "this is the Middle East.


Fakta om terrorism

DN har idag ett debattinlägg om att den svenska allmänheten har krav om att få veta fakta om terrorismen. Fantastiskt.

Kunde det börja med en mild förhoppning om att terrorism kallas terrorism? Brown har i England utfärdat en officiell fatwa mot användandet av orden islam och terror angående de muslimska terrordåden och planerna i England och vi tycks ha något liknande i Sverige, inofficiellt.

Utrikesdepartmentet svarar ALDRIG korrekt på politiskt inkorrekta frågor! Det är ett faktum att de ofta svarar, men med helt meningslösa plattityder. Frågar man t.ex. "anser UD att Västbanken/Gaza var illegalt ockuperade av Jordanien/Egypten 1948-67", "Samma fråga angående Jerusalem: har UD godkänt Jordaniens ockupation av Jerusalem 1948-67 såsom legal" "från vilket land anser UD att Israel ockuperar Västbanken?" kan man drömma om att få ett ja/nej som svar på.

Berättar DN och SvD om att där har varit skottlossning i Rosengård så är det självklart att det aldrig någonsin skulle nämnas att det skedde av muslimer. Det innebär att alla tror det - och om det nu ej är sant så blir dessa beskyllda. Politiskt korrekt till döds. Där finns ingen som helst skillnad mellan svenska, engelska eller franska muslimer. Eller finns det det så bör Säkerhetspolisen berätta detta!

Ge, ge, ge, ge, ge . . . . . . . .

Det är en ovanligt bortskämd barnunge som bara får får får får utan att något krav ställs för att få allt han pekar på. Den förälder som uppfostrar sin unge på det sättet får skylla sig själv om en udräglig växer upp.

Abbas är barnet som med sin regering inte får den minsta chans att växa upp, som vi ser i tidningarna:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=671141
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_16226653.asp

Självklart är det yttersta vansinnet, som bl.a. skrivs i Jerusalem Post och Debka berättar hur Israels säkerhetschefer slår sig för pannan inför vansinnet inför Olmerts hånskratt inför åtskilliga tabun som alla hans föregångare har sett som självklara - och att inte kräva ett dugg i gengäld från Abbas. Detta säger också IDF - Israels Försvarsmakt - högljutt, men sen när lyssnar Olmert på vad experterna säger. Tanken med piskan och moroten kan inte enbart bestå av morötter. Exakt samma tillvägagångssätt har ägt rum sedan Arafat begick Osloöverenskommelsen - vilken i princip gick ut på att han ska få allt han pekar på medan han ger löften som ingen kräver att han håller.

Därefter massor av givarkonferenser - till Arafats, numera Abbas väl tilltagna byxfickor. Jag vet inte om palestinaaraberna ser så mycket lyckligare ut nuförtiden.

Israels regering har inte andats möjligheten att Abbas kanske borde ändra i PLO:s stadgar, som styr Fatahs agerande, vilket är självklart om man lyssnar på vad de säger på arabiska. Det är bara att börja läsa:

§1: Palestina är palestinaarabernas hem.and; det är en odelbar del av Arabvärlden, och palestinaaraberna oskiljbar från den arabiska nationen.

§2: Palestina. d.v.s. det som var det Brittiska Mandatet Palestina (numera Israel, Västbanken, Gaza, Jordanien) är en odelbar enhet.

§6: De judar som bodde i Palestina fram till den sionistiska invasionen (för snart hundra år sedan) kan anses vara palestinier. [Judar över 100 år får gärna bo kvar.]

Allt som allt 33 paragrafer. På nämnda referens står det att Arafat hade sagt att de paragrafer som irriterade USA och Israel, inte är giltiga längre. Detta sades 1996, eftersom det var ett villkor för att Arafat skulle få bli chef och få all världens bidrag. DET HAR ÄN EJ SKETT! Se referens 1 referens 2 referens 3 referens 4 referens 5 referens 6.

Regeringen Olmert bryr sej inte. Några av Israels värsta motståndare har givits tillstånd att samlas i Ramallah för att konspirera.

Hade Olmert varit en aning smartare hade han sagt: "OK, här har ni 250 arabiska förbrytare - SE TILL ATT DE STANNAR KVAR I ERA FÄNGELSER TIDEN UT! - och om vi ser att detta sköts exemplariskt, ska ni få 1000 till!" Fångar är dyra, och på set sättet hade Olmert kunnat spara lite, för att använda till - tja - alla de judiska flyktingarna som han tvingade ut från Gaza, av vilka de flesta FORTFARANDE inte har jobb eller ordentlig bostad i Israel!!! Men hittills har Olmertgänget utfört en enda åtgärd som man har kunnat applådera. De har förvandlat Gaza till en ren Talibanstat men har fortfarande inte spärrat vapeninflödet från Egypten.  De  lät  FN  hålla reda på Hizbollah, med resultatet att de nu  har mer vapen än före förra sommarens krig..... 

Tvåstatslösning Israel-Palestina?

Det finns fortfarande människor som pratar om "tvåstatslösning" i den del av det Palestinska Mandatet som blev över efter det att England illegalt hade givit 80% av området de skulle förvalta, till en arabisk kompis, som sedermera blev ett judefritt Jordanien. Numera borde det väl bli en trestatslösning.

Denna bluff om "tvåstatslösning" fick Arafat från - Nordvietnam! Hur en svagare part genom lämplig propaganda kan vinna - med hjälp till och med av vänsteranhängare i USA! Nu använder palestinaaraberna exakt samma metod för att få extremvänstrn i Israel att underminera försvarsviljan hos Israel - och det värsta är att även Israels nuvarande regering ingår i denna vänstergrupp!


"Joel Fishman, adjunct fellow at the University of Calgary's Center for Military and Strategic Studies, sees the Muslim Brotherhood transforming "Gaza into an armed and fortified enclave from which it can stage new acts of aggression. Indeed, Hamas has no plans to accept Israel's existence."
"At the beginning of the 1970s, a delegation of Palestinians, among them Arafat...went to consult the North Vietnamese political officers. Seeing how successfully North Vietnam was standing up to the U.S. in the war, while garnering sympathy and support even from the American public, the Palestinians - in crisis because they were universally viewed as terrorists - sought out their advice. In response, the Vietnamese counseled them to work for their goals in phases, which would conceal their real purpose, permit strategic deception, and give the appearance of moderation."
"So the PLO leadership adopted the term 'two-state solution' from the North Vietnamese....The 'two-state solution' represented a way-station on the road to ultimate victory. The real meaning of this term - and its real intent - was the model of North Vietnam which ultimately swallowed up South Vietnam. This is why it makes me shiver to hear Israeli leaders call for a 'two-state solution.'"

Läs vidare här.

En annan relaterad artikel finns här.

Mat till Hamas?

Det framgår väl inte direkt i TT:s nyhetsrapportering, men Hamas gör sitt bästa för att stoppa matimport från Israel - men vill själva välja och vraka bland allt annat som presenteras till dem från hela världen. Rapporter bl.a. i Jerusalem Post och på Dick Haas' webbsite.Mat till Hamas
Som Dick skriver: "
Hamas vägrar släppa in stora leveranser med grönsaker och frukt från Israel. 55 långtradare med färskvaror, främst med grönt som inte odlas i remsan, fick vända om de senaste dygnen. Allt kommer att ruttna bort.

Det betyder miljonförluster på den israeliska sidan. Och givetvis stor brist på färska aprikoser, persikor, plommon och flera sorters meloner inne i remsan.

Hamas har enligt gränskällorna förbjudit entreprenörerna i remsan att befatta sig med leveranserna från Israel. Beskedet vid passagerna löd: Hamas tar inte emot varor från det judiska Israel."

Självfallet orsakar detta stora lidanden för vanliga människor i Gaza, något som inte rör Hamas i ryggen - de vet att världspressen ändå kommer att ge Israel skulden för detta.

Hamas beskjuter regelbundet gränsövergångarna mellan Gaza och Israel för att tvinga en öppning mot Egypten i stället. Rimligt - varför ska Israel fortsätta att hjälpa de som har som grundregel i sina stadgar att Israel ska bort och alla judar dödas? Å andra sidan vet Hamas att egyptiska polisen är trivial att lura och att mäktiga EU:s gränskontroll där har smitit iväg med svansen mellan benen.

Abbas säger att 79 Hamas-terrorister väntar på att komma till baka från Egypten efter terrorträning i Iran, Qatar och Syrien.

Ha'aretz skriver mer om Hamas' inställning.


Några andra TT-bojkottade nyheter:

11 juli: En grupp araber kastar sten på israeliska fordon på onsdagsmorgonen, fordonsskador.
11 juli: Bomb kastades mot IDF:s soldater av arabiska terrorister i Samarien.
11 juli: 7 eftersökta terrorister togs tillfånga under natten, bland annat en från Fatah, en från Hamas, tre från Tanzim - grupp under Abbas som han dock inte har någon kontroll över och vägrar samla in vapen från.
10 juli: Araber attackerade ett israeliskt fordon med brandbomber under natten, IDF söker efter förövarna.
10 juli: Ytterligare en kassamraket avfyrad från Gaza mot Sderot.
10 juli: Dagens tredje granatattack från Gaza mot Israel.
10 juli: Terroristledare hörande till Tanzim togs tillfånga i Sikem.
10 juli: 3 araber attackerar en jude i en buss i Jerusalem.

- för att beskriva ett nyhetsdygn i Israel. Multiplicera med 365 så får du ett nyhetsår där.

Hemligt möte i Stockholm mellan Fatah och Hamas

Debka berättar på http://www.debka.com/article.php?aid=1290 om det första av en serie hemliga möten i Stockholm den 8 juli, mellan representanter för Fatah och Hamas, i regi av de iranska och saudiarabiska ambassadörerna.

Debka är en organisation som måste ha intim kontakt med Israels Secret Service, detaljerna får du ta reda på själv genom att läsa deras webbsite regelbundet - men jag frågade en gång en expert i Israel om de ofta har fel eftersom de berättar om mycket som inte syns i de vanliga nyheterna, eller som kommer upp där mycket senare, och han svarade med en händelse för 2-3 år sedan där de hade haft fel.

Hamas sände operationschef Imad al Alami från Damaskus för att möta Eugine Makhloof, PLO-ambassadör i Sverige. Allt med grönt ljus från Iran, som Bildt ju har goda personliga kontakter med. Iran sa dock att med sina egna ekonomiska problem, bensinransonering, arbetslöshet etc. kan de inte konstant förse Hamas med pengar i Gaza utan de måste försöka samsas med Fatah, så de kan få pengar den vägen, från Israel och Västeuropa. Samtidigt förhandlar ju Abbas med den engelska mungipan med sina försök att få så mycket så mycket som möjligt av våra skattepengar.

Saudiarabien vill ju gärna fortsätta spåret de startade när de bjöd in Fatah och Hamas i februari, för att ha sitt finger med i spelet.

Läs vidare ovannämnda artikel!


Iran och Irak

Jag läste just ett inlägg på http://www.sourze.se/Att_tala_%c3%a4r_silver_10598209.asp om irakiska flyktingar till Sverige, vilket föranledde följande kommentar av mig:


Irakproblemet tycks aldrig få en särskilt neutral behandling i Sverige av någon anledning. Att försöka hänvisa till några beslut och uttalanden är knappast lärorikt och leder ej till några intelligenta ställningstaganden ens för pubdiskussioner.

En typ av artiklar kan direkt avfärdas - de som enbart andas USA-hat. Helt irrelevanta.

Sverige har ett våldsamt stort problem vad gäller Irakflyktingar eftersom det hittills varit en bred autostrada därifrån hit, och till och med New York Times skrev
http://www.nytimes.com/2007/01/16/world/europe/16sweden.html?ex=1326603600&en=85cecf3ab2bae84e&ei=5088&partner=rssnyt&emc=rss
om vansinnet, att lilla Sverige tog hand om nästan hälften av alla irakiska flyktingar som kommer till Europa eftersom vi har gjort det och detta därigenom har inneburit att många därifrån - förutom kännedomen om att Sverige tar emot nästan alla - dessutom kommer som familjeåterföreningsfall. Sekundärt måste ALLA dessa flyktingar, speciellt de utan familj här, slussas via EU, men primärt ska det självklart ske via UNHCR - FN-organet som under 50 år hittills lyckats placera 50 miljoner flyktingar. Som det nu är beror det enbart på vem som har pengar och kontakter - människosmuggling är ett gruvligt lönande hantverk som Sveriges hantering av ärendet supportar.

Det andra problemet är vad att göra med Irak. Titta på en karta över Irak, som t.ex.
http://www.lib.utexas.edu/maps/middle_east_and_asia/iraq_pol99.jpg

Iran och Syrien har gränser transparenta för allsköns krigare, som vandrar in i Irak för att stöda sina favoriter och mörda de andra. Saudiarabien bygger en barriär för att skydda sig. Vad gör EU? Klagar på att USA gör något, inget annat, av rädsla för lokala jihadinspirerade muslimer.

USA försöker i många situationer att faktiskt GÖRA något, när de har blivit provocerade nog, och ofta i helt nya situationer utan några guideböcker. Resten av västvärlden gnäller som om de voro uppfödda på citroner. EU snackar till döds, EU har stora problem med flyktingarna, även om Sverige inte har förmått dem att göra något samlat, och det enda konkreta de har gjort i frågan är att klaga på USA och berätta hur mycket bättre det var förr när Saddam slog ihjäl eller förgiftade varenda en som protesterade mot hans blodiga kontroll. Dödslugnt.

En primär självklar sak för FN/EU vore att sända personal att blockera gränserna mellan irak och Syrien/Iran. Ser man hur de har lyckats med exakt detta, vad gäller gränsen mellan Syrien och Libanon, efter ett beslut i Säkerhetsrådet att det skulle ske, ger väl inte några större förhoppningar. För att bevaka denna gräns slängde Sverige ut en båt i Medelhavet........ Visst - Syrien hade absolut inget att protestera mot det så vi behöll våra handelsavtal med det landet.

Den näst mest självklara saken för aktion är ekonomisk blockad mot iran - men Bildt har dubblat Sveriges handel med Iran på ett år. Visst - vi vet att han inte står på USA:s sida men att så blatant stöda Irans kärnvapenproduktion får en att undra var hans prioriteter ligger.

Nä.jag har inte löst problemet än, men första steget är att se det.

Palestinska attacker mot Israel

image5


Här inkluderas förstås alla attacker - per dag - som misslyckas, som ej producerar dödsfall och således ej någonsin nämns i svensk press. I Sverige hade alla dessa händelser - bomber, skottlossniing, stenkastning mot bilar i full fart - gett fängelsestraff. Från http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/html/t28june_e07.htm
http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/pdf/t28june_e07.pdf
(skarpare bilder på pdf-länken)
Palestinaarabiska fångar?

Tidningarna skriver om Olmerts frisläppande av 250 arabiska fångar, dock ej mördare, rapporterat på t.ex.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=668830 och
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_16123351.asp

Detta som en goodwill-gest åt Abbas. Och vad gör Abbas i gengäld? Olmert kräver av någon anledning ingenting för att Israel än en gång ska ägna sig åt helt meningslös "goodwill"! Där finns exakt samma krav på Abbas som Arafat många gånger lovade att göra - upphöra med hatpropagandan mot Israel/judar, samla in illegala vapen men ingetdera har någonsin gjorts. Tvärtom - Olmert har givit dem vapen - ok, till Fatah, men det är allmänt känt att dessa vapen både stals av Hamas och såldes till dem, i Gaza eftersom Hamas har massor av iranska pengar.

Som jag nämnde nyligen, har bortåt 200 israeler mördats på senare år av arabiska fångar lössläppta för att ge "goodwill" åt Israel (vilket krävts av världsopinionen, däremot har goodwill från den arabiska sidan gentemot Israel aldrig varit på önskelistan). Självklart har detta vållat väldiga protester i Israel. Det har också tagits upp av oppositionen där, hur Sharon och Olmert har ägnat sig åt att tillsammans med vänsterinriktade domare fängsla många israeler av politiska skäl - som de som protesterade mot utdrivningen av judar från Gaza - och flera har fortfarande hot om stämning över sig pga demonstrationer mot detta, trots att man nu ser vad det har lett till - ett skapande av Hamastan, en ren terroriststat, bredvid Israel. Sharon&Olmert har även satt minderåriga flickor i fängelse eftersom de varit nationalister och vågat stå för detta! Detta samtidigt som arabiska fångar släpps i hundratal.

7 ministrar röstade emot frisläppandet, och åtskilliga av terroristerna Olmert vill låta springa lösa, ägnade sig åt misslyckade mordförsök. Likaledes - varför släppa dem innan de israeliska fångarna Gilad Shalit, Eldad Regev och Ehud Goldwasser har släppts? Många israeliska experter är övertygade o att Fatah och Hamas kommer att vara sams igen om ett par månader - läs deras stadgar, både Hamas och PLO:s stadgar avvisar Israels existens. Olmert avvisade den första listan över fångar som kunde släppas, från israels säkerhetspolis med ett "ja, men de är ju inte de verkligt farliga terroristerna utan såna som ändå skulle ha släppts rätt snart".........  Man undrar vad han egentligen lovade Abbas?

Man kan även se att tidningarna roar sig med att skriva att "en del arabiska fångar har ej dömts", utan att försöka förklara uttrycket "administrative detention" - vilket också drabbar speciellt nationalistiska judar under Olmerts vänsterregering. Detta fenomen har funnits sedan det Brittiska Mandatets lagar, och som bekant har Israel levt i krig sedan dess, tack vare terror från dess omedelbara omgivning. Helt enkelt att misstanke om terrorism är nog för att fängsla människor. Att uppehålla sig illegalt i Israel är nog för att bli misstänkt förstås. Det är ungefär som att människor kan bli deporterade från Sverige av säkerhetsskäl utan att de får anledningen specificerad. Om det bör förekomma är en annan fråga - men i en säkerhetssituation som Israels så får man vara ytterligt försiktig. Tänk efter hur många terrorister som Israel stoppar (osynligt i TT:s nyheter men dagligen redovisat i de israeliska), och varför så inser du nog att alla Israels informationskällor snabbt hade torkat ut om de för varje person skulle berätta "ja, din kompis Ahmed har tjallat om dina planer"......

Eftersom Israel inte vill att hela Västbanken ska förvandlas till avskjutningsramp som Gaza och Libanon - anledningen kan du se på kartor - så är det Israel, och inte Abbas' styrkor, som håller reda på Hamas aktiviteter på Västbanken. En existentiell nödvändighet som till och med israels vänster inkl. Peres, har börjat inse.

Brown tror inte på islamsk terror.

(Även sänd som insändare, i 300ordsform, till SDS.)

Jan Hjärpe skrev nyligen i SDS om demokrati i muslimska länder. Gus Dur, andlig ledare i Indonesien som har studerat på arabiska universitet, säger: "arabvärlden har ingen som helst förståelse för vad demokrati innebär; den allmänna tanken är att demokrati är ett uttryck för svaghet medan diktatur är ett styrketecken."

Biståndsminister Gunilla Carlsson skrev häromdagen "Vi ville påskynda de moderata krafterna i Hamas......"

Premiärminister Gordon Brown har givit order att varken associera orden islam eller terrorist med bombdåd i England - de ska heta "kriminella". Efter frigivningen av en reporter i Gaza vill den engelska regeringen inte se samarbete med med terrororganisationen Hamas som en omöjlighet. Hans nye Foreign Secretary David Miliband bör observeras - som son av en polsk judisk marxist tillhör han vänstern, och har gjort negativa, kritiska uttalanden om Israel och USA. Vad det kan betyda för kontakten med Mellanöstern kan vi inte gissa oss till än. Hans mor är medlem av "Jews for Justice  for  Palestinians",  något som på åtskilliga platser nämns,  för att ge en aning om hans miljö, inte för att det just nu säger mycket om hans framtida åsikter.

Uttalandena från västexperter är: "om vi bara hade gjort lite mer för dem så hade de nog inte hotat västvärlden......:". Man lyssnar aldrig på vad muslimer själva säger!

3 juli: Amir Taheri i New York Post: "Bomberna i Storbrittanien borde få människor att på nytt vakna till inför terror i islams namn, men Brown tjatar om att terrorn inte har något att göra med islam! Det mer än antyds att det är England som måste anpassa sig till al-Qaeda." Speciellt av den vänsterextremistiske borgmästaren i London, Ken Livingstone.

2 juli: Youssef Ibrahim i New York Sun: "Apologeterna mal på. Man skyller bombningarna på allt utom förövarna".

1 juli: Hassan Butt (tidigare medlem i islamistgrupp) i Observer: "Mina medbröder - ni måste avsvärja er terrorism!"

11 juni: Hazem Saghieh på openDemocracy.net: "Varför inser vi inte att vi har förlorat, så vi därefter kan fortsätta vår utveckling, som Japan och Tyskland?"

2 maj: Ed Husain i Telegraph: "Jag vet hur dessa terroristerna inspireras eftersom jag tidigare var en av dem."

Dr. Abd Al-Hamid Al-Ansari, Qatar, flera artiklar i Gulfstaterna: "Terrorns grundorsak är vår hatkultur."Varför lär sig inte våra experter om araberna från araberna?


RSS 2.0