Palestinaarabiska fångar?

Tidningarna skriver om Olmerts frisläppande av 250 arabiska fångar, dock ej mördare, rapporterat på t.ex.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=668830 och
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_16123351.asp

Detta som en goodwill-gest åt Abbas. Och vad gör Abbas i gengäld? Olmert kräver av någon anledning ingenting för att Israel än en gång ska ägna sig åt helt meningslös "goodwill"! Där finns exakt samma krav på Abbas som Arafat många gånger lovade att göra - upphöra med hatpropagandan mot Israel/judar, samla in illegala vapen men ingetdera har någonsin gjorts. Tvärtom - Olmert har givit dem vapen - ok, till Fatah, men det är allmänt känt att dessa vapen både stals av Hamas och såldes till dem, i Gaza eftersom Hamas har massor av iranska pengar.

Som jag nämnde nyligen, har bortåt 200 israeler mördats på senare år av arabiska fångar lössläppta för att ge "goodwill" åt Israel (vilket krävts av världsopinionen, däremot har goodwill från den arabiska sidan gentemot Israel aldrig varit på önskelistan). Självklart har detta vållat väldiga protester i Israel. Det har också tagits upp av oppositionen där, hur Sharon och Olmert har ägnat sig åt att tillsammans med vänsterinriktade domare fängsla många israeler av politiska skäl - som de som protesterade mot utdrivningen av judar från Gaza - och flera har fortfarande hot om stämning över sig pga demonstrationer mot detta, trots att man nu ser vad det har lett till - ett skapande av Hamastan, en ren terroriststat, bredvid Israel. Sharon&Olmert har även satt minderåriga flickor i fängelse eftersom de varit nationalister och vågat stå för detta! Detta samtidigt som arabiska fångar släpps i hundratal.

7 ministrar röstade emot frisläppandet, och åtskilliga av terroristerna Olmert vill låta springa lösa, ägnade sig åt misslyckade mordförsök. Likaledes - varför släppa dem innan de israeliska fångarna Gilad Shalit, Eldad Regev och Ehud Goldwasser har släppts? Många israeliska experter är övertygade o att Fatah och Hamas kommer att vara sams igen om ett par månader - läs deras stadgar, både Hamas och PLO:s stadgar avvisar Israels existens. Olmert avvisade den första listan över fångar som kunde släppas, från israels säkerhetspolis med ett "ja, men de är ju inte de verkligt farliga terroristerna utan såna som ändå skulle ha släppts rätt snart".........  Man undrar vad han egentligen lovade Abbas?

Man kan även se att tidningarna roar sig med att skriva att "en del arabiska fångar har ej dömts", utan att försöka förklara uttrycket "administrative detention" - vilket också drabbar speciellt nationalistiska judar under Olmerts vänsterregering. Detta fenomen har funnits sedan det Brittiska Mandatets lagar, och som bekant har Israel levt i krig sedan dess, tack vare terror från dess omedelbara omgivning. Helt enkelt att misstanke om terrorism är nog för att fängsla människor. Att uppehålla sig illegalt i Israel är nog för att bli misstänkt förstås. Det är ungefär som att människor kan bli deporterade från Sverige av säkerhetsskäl utan att de får anledningen specificerad. Om det bör förekomma är en annan fråga - men i en säkerhetssituation som Israels så får man vara ytterligt försiktig. Tänk efter hur många terrorister som Israel stoppar (osynligt i TT:s nyheter men dagligen redovisat i de israeliska), och varför så inser du nog att alla Israels informationskällor snabbt hade torkat ut om de för varje person skulle berätta "ja, din kompis Ahmed har tjallat om dina planer"......

Eftersom Israel inte vill att hela Västbanken ska förvandlas till avskjutningsramp som Gaza och Libanon - anledningen kan du se på kartor - så är det Israel, och inte Abbas' styrkor, som håller reda på Hamas aktiviteter på Västbanken. En existentiell nödvändighet som till och med israels vänster inkl. Peres, har börjat inse.

Kommentarer
Postat av: Johan

Om de inte har gjort något, varför sitter de i fängelse från första början? Varför får de inte en rättegång och döms till fängelse, om de är så farliga? Vad är det för en jävla demokrati, detta eviga Israel?
Kanske behövs det bombas lite vett i dem, det brukar ju vara populärt i svenska högerkretsar? Jag tycker ett par turer med JAS över Tel Aviv kan ge en bra läxa, samtidigt som vi gör bra reklam för vårt fina flygplan.

2007-07-08 @ 15:56:34
Postat av: Eva

Fortsätt blogga. Det behövs alternativ till all anti-israel manipulerad information.

2007-07-08 @ 17:23:24
Postat av: Webmaster

Johans hat mot judar känns lite gammalmodigt - han hade nog velat bomba Tel Aviv utan anledning, liksom några människor med samma åsikter redan vågat göra. Utan
JAS. Försöker han ska han få sin rättegång.
Läser han en gång till - kanske lite jobbigt - sa jag varför där inte blir samma sorts reguljära rättegång i vissa fall (men i de flesta) som vi ser i de perfekta arabiska domstolarna i kringliggande länder och de palestinaarabiska områdena.

2007-07-08 @ 17:46:53
Postat av: Guillermo

Det är uppenbart att Israel försöker "stödja" al-Fatah för att försvaga Hamas rörelse. Frigivnigen att palestinska fångar ingår inte alls i Israel politik, utan är en oportunistiskt taktiskt beslut av Tel Aviv som gynnar först och främst sina egna intressen, nämligen att permanenta okupationen att palestinsk territorium. Det finns bara en enda lösningen av den palestinska frågan: Israel måste villkörlös lämna det palestinska landet och palestinierna. Allt annat är bara tom retorik!

2007-07-09 @ 09:29:46
Postat av: Webmaster

Guillermo: Flera saker att säga om vad du skriver. 1) Självklart gör Israel vad de gör som är till sin fördel - det är en regerings plikt. 2) Man måste skilja mellan "Israel" och Israels nuvarande helt korrupta regering som huvudsakligen ägnar sig åt att sitta kvar så länge de kan, tillsammans med de Knessetmedlemmar som röstar på dem.
Den senaste gallupundersökningen angående
vem israelerna vill ha som premiärminister gav: Netanyahu 38%, Barak 24% och Olmert 9%. Det är helt vansinnigt att göra som Olmert utan att i gengäld kräva något av Abbas. 3)
Det existerar inget palestinskt territorium - det hade varit förhandlingsresultatet år 2000 om Arafat hade brytt sig om att diskutera saken i stället för att åka hem och starta intifada II. Han fick kontroll över vissa landområden OM han stoppade terrorn och samlade in de illegala vapnen, annars är det enda faktiska beslutet det som förhandlades fram i San Remo 1920 - alla FN-beslut i frågan är endast "rådgivande". 4) Israel lämnar aldrig sitt land så varför spekulera? Jordanien är fortfarande 80% av det palestinska mandatet och de flesta palestinaaraber lever där, även om många desperat försöker komma till Israel eftersom det de facto är det land i Mellanöstern där de har det bäst.

2007-07-09 @ 11:40:59
Postat av: Eurostan

It,s all just anti-semitism rebranded. Sad but true.
If Libya is the head of the United Nations Human Rights Conference in 2009 why shouldn,t Robert Mugabe be head of the UN Economic Development Authority ? Is it true that Israel has caused the global warming everyone is experiencing and that Arab oil had nothing whatsoever to do with it ?

2007-08-30 @ 06:35:41
URL: http://www.boycottisrael.org.uk
Postat av: Webmaster

My definite feeling is, that much of the global warming is caused by the overheated brains of all the leftists who vomit up their wild speculations!

2007-08-30 @ 11:08:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0