Mat till Hamas?

Det framgår väl inte direkt i TT:s nyhetsrapportering, men Hamas gör sitt bästa för att stoppa matimport från Israel - men vill själva välja och vraka bland allt annat som presenteras till dem från hela världen. Rapporter bl.a. i Jerusalem Post och på Dick Haas' webbsite.Mat till Hamas
Som Dick skriver: "
Hamas vägrar släppa in stora leveranser med grönsaker och frukt från Israel. 55 långtradare med färskvaror, främst med grönt som inte odlas i remsan, fick vända om de senaste dygnen. Allt kommer att ruttna bort.

Det betyder miljonförluster på den israeliska sidan. Och givetvis stor brist på färska aprikoser, persikor, plommon och flera sorters meloner inne i remsan.

Hamas har enligt gränskällorna förbjudit entreprenörerna i remsan att befatta sig med leveranserna från Israel. Beskedet vid passagerna löd: Hamas tar inte emot varor från det judiska Israel."

Självfallet orsakar detta stora lidanden för vanliga människor i Gaza, något som inte rör Hamas i ryggen - de vet att världspressen ändå kommer att ge Israel skulden för detta.

Hamas beskjuter regelbundet gränsövergångarna mellan Gaza och Israel för att tvinga en öppning mot Egypten i stället. Rimligt - varför ska Israel fortsätta att hjälpa de som har som grundregel i sina stadgar att Israel ska bort och alla judar dödas? Å andra sidan vet Hamas att egyptiska polisen är trivial att lura och att mäktiga EU:s gränskontroll där har smitit iväg med svansen mellan benen.

Abbas säger att 79 Hamas-terrorister väntar på att komma till baka från Egypten efter terrorträning i Iran, Qatar och Syrien.

Ha'aretz skriver mer om Hamas' inställning.


Några andra TT-bojkottade nyheter:

11 juli: En grupp araber kastar sten på israeliska fordon på onsdagsmorgonen, fordonsskador.
11 juli: Bomb kastades mot IDF:s soldater av arabiska terrorister i Samarien.
11 juli: 7 eftersökta terrorister togs tillfånga under natten, bland annat en från Fatah, en från Hamas, tre från Tanzim - grupp under Abbas som han dock inte har någon kontroll över och vägrar samla in vapen från.
10 juli: Araber attackerade ett israeliskt fordon med brandbomber under natten, IDF söker efter förövarna.
10 juli: Ytterligare en kassamraket avfyrad från Gaza mot Sderot.
10 juli: Dagens tredje granatattack från Gaza mot Israel.
10 juli: Terroristledare hörande till Tanzim togs tillfånga i Sikem.
10 juli: 3 araber attackerar en jude i en buss i Jerusalem.

- för att beskriva ett nyhetsdygn i Israel. Multiplicera med 365 så får du ett nyhetsår där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0