Hamas och TT

Vi läser i DN "Hamas: kontakten med UK bättre". Översatt av TT. I stort sett exakt översatt, men TT:s vana trogen fifflar de med detaljerna, och eliminerar hela den väsentliga sista korta raden eftersom de konsekvent skriver opinion i stället för neutrala Mellanösternrapporter. Den försvunna raden säger "He added that Hamas would not reconsider its policy of not recognising Israel." Den är knappast eliminerad pga platsbrist.


Andra nyheter.

Samtidigt går det komplicerade spelet i Mellanöstern vidare. Olmert fattar ingenting, inte ens att det som sker över huvudet på honom inte är särskilt positivt för Israel.

Condi gör sitt bästa för att sätta hårdare åt Israel än Bush gör, eftersom hela hennes ära och berömmelse hänger på att det ser ut som om där kan skapas ett livskraftigt Palestina enligt hennes order, innan hennes mandattid går ut. Precis som Olmert ser sin tid avslutas medan domstolarna är efter honom och hans popularitet i Israel ligger på några procent. Och Bush.

USA och Israel trycker på att Västvärlden gemensamt ska bojkotta Iran för att undvika en militär attack på Iran, men Europa vägrar, utan handlar allt intensivare med den potentiella kärnvapenstaten Iran. Se en översikt över spelet om oljan på http://energy.seekingalpha.com/article/41450 - gå speciellt ner till rubriken "Europe balks at Economic Sanctions against Iran" - där det också talas om hur Kina utnyttjar sin vetorätt i FN för att supporta sin enorma oljeimport från Iran. En annan rapport om EU:s handel med Iran kan läsas här. En ytterligare artikel berättar om hur EU något minskat sin handel med Iran, men att detta mer än väl kompenserats med Kinas ökning.

Och SAMTIDIGT samarbetar USA:s och Frankrikes hangarskepp, nu i Medelhavet, för att träna en gemensam attack mot Iran . . . . . SAMTIDIGT om Frankrike försöker tala Iran och Syrien tillrätta.....

Minns du de hundratals terrorister Olmert lovade att lämna ifred i 3 månader om de lovade att ägna sig åt jordbruk, handel och att ta hand om sina familjer i stället för att mörda judar? De har inte det minsta lust.

Egyptens och Jordaniens utrikesministrar var nyligen i Jerusalem och talade med Olmert. De var förståndiga nog att också tala med nästa premiärminister, Netanyahu, som kan komma snart nog.

Kommentarer
Postat av: Andreas K

Varför låter du förvånad över TT´s hållnming. Den är hur konsekvent som helst. Att bilda opinion mot usa och israel , oavsett vad det gäller istället för att förmedla nyheter har varit deras kännetecken i många år.
BRA BLOGG -
AndreasK

2007-07-26 @ 16:59:21
Postat av: Webmaster

jag har några tidigare exempel på min tidigare webbsajt http://IsraeliSverige.no-ip.info . . .

2007-07-26 @ 20:58:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0