Kommentar till kommentar


Efter en längre kommentar in från yttersta vänstern, till artikeln "SvD och apartheid" kommenterar jag detaljerna här.

Det är ren rasism att jämt och ständigt släpa fram det illaluktande gänget av självhatande judar som Chomsky (livlig försvarare av Pol Pot), Finkelstein, Pappe, "rabbiner" från Naturei Karta och några från extremvänsterns judar som också kallar sig "rabbiner" - det egenartade är att dessa typer vägrar att avsäga sig sin judiskhet utan i stället utnyttjar det som ett slagträ! Som bekant har vi även några dylika frustrerade individer i Sverige. Mycket finns skrivet om vad som möjligen kan motivera dessa. De har av någon outgrundlig anledning inte något alls att klaga på vad gäller de oerhörda missförhållandena i alla de diktaturer som omger Israel. Precis som extremvänstern i stort.

Hur många människor och av vilket slag som bodde i Israel de hundra åren fram till Israels nyskapande - mycket har skrivits därom, börja läs här. En artikel i utveckling är rätt renhårig på http://www.mideastweb.org/palpop.htm och slutsatsen är att mycket av den statistik som finns är osäker och emotsägande. Där har alltid bott judar, där bodde judar sen de kom dit några tusen år före Kristus medan där inte existerade några araber innan muslimerna några år efter Muhammeds död fick eld i baken på sina kameler och försökte islamisera omvärlden - det började i Arabien, passerade snart Israel och 100 år senare stoppades kamelerna av den berömde Martel vid Poitiers i Sydfrankrike år 732. Därefter gjorde de paus tills för 20 år sedan.

Att judarna faktiskt hade anledning att fly, förutom från den Europeiska Massakern under Hitler och hans medlöpare över hela kontinenten, kan du läsa t.ex. här här här och här.

Visst talades det om att emigrera till ställen som Uganda och Argentina - men varför skulle de göra det när judarna redan hade börjat återvända tillbaka till det land de hade utvecklats i som folk och ägt i flera tusen år, där de har alla sina historiska minnesmärken, som de alltid har längtat tillbaka till och som vinnarna av första världskriget på San Remokonferensen 1920 kom fram till var det rimligaste? Hade UNHCR haft som uppgift att placera alla judiska flyktingar enligt deras kriterier som har fungerat för 50 miljoner flyktingar - att placera dem inom samma religions/språk/kulturgrupp - hade de kommit fram till samma slutsats som gubbarna i San Remo.

Dessutom säger alla källor att de judiska flyktingarna från arabländerna är fler än de arabiska som flydde Israel pga krig - människor flyr ALLTID i krig av självklara anledningar, och dessutom var en av de mest väsentliga anledningarna att arabernas samlade krigsmakt attackerade Israel efter att en period ha fört intensiv radiopropaganda att dessa araber skulle fly några byar västerut, under några veckor - vilket de gjorde. Utom att det inte gavs någon chans att återvända efter dessa veckor och bebo de fina judiska husen de hade blivit utlovade i radiopropagandan. Men ärade kommentatorn tycker att alla dessa judiska flyktingar från arabländerna, som nu utgör halva befolkningen i Israel, skulle fly till Argentina? Hur?

Johnny slänger ut lite rasbiologiska termer också för att försöka verka vederhäftig och påläst - termer som var populära i Sverige före andra världskriget. Judarna har faktiskt behövt en tillflyktsort från ryska pogromer, från antisemitismen i Europa, från Hitler, från den uppvaknande arabiska antisemitismen dit antisemitismens hårda kärna vandrade från Europa 1945 och där Hitlers godbitar fortfarande regelbundet kommer ut i nya upplagor........ Araberna i det som blev Israel hade ingen som helst anledning att flytta förrän Israel blev attackerat, tvärtom - de immigrerade dit och gör så än i dag när de kan - många illegalt - därför att livet för dem är bättre där än i deras egna länder. JUDARNA hade varit förföljda länge pga att de var JUDAR och San Remokonferensen såg att de behövde en liten hörna av världen som de kunde kalla sin egen - och i samma distribution av Ottomanska Riket fick araberna 500 gånger mer land. Vem är det som ända sedan dess har gnällt om att de inte fick nog?

Apartheiden kan vi nog hålla tyst om. Självklart - precis som vakterna på världens flygplatser nu måste se upp för människor av viss typ, profilering är ett mycket diskuterat men ännu mer nödvändigt redskap för att stoppa terrorister - så måste Israel vaka mot muslimska terrorister hela tiden. Inte är profilering skoj - som jag upplevde när jag landade i ett pakistanskt plan i Köpenhamn, från Islamabad nyligen. Under hela sin existens har israelerna spillt mycket mer tid än palestinaaraberna i diverse spärrar där man får öppna sin väska när man går in i varenda affär och biograf. Före andra intifadan år 2000 fanns knappast några vägspärrar bland palestinaaraberna - ett halvdussin mest för att försöka begränsa den oerhörda mängden av arabiska bilstöldsligor - israeliska försäkringsbolag levde högt på deras stölder. Trots det gör de arabiska riksdagsmännen i Israel inte ett dyft för att främja freden med grannarna - tvärtom! Nä, ska du tala om verklig apartheid så titta på hur araberna behandlar de araber som klassificeras som palestinska flyktingar!

Den yttersta vänstern ägnar sig åt någon förtvivlad antisemitism, men gör inte ett skvatt för att hjälpa palestinaaraberna med att t.ex. sätta upp en industriby där (eller börja som voluntär och sätta upp världens första arabiska kibbutz), att demonstrera mot den palestinska terrorismen, att där blir ett slut på den 60-åriga hatpropagandan och hjärntvätten från araberna mot judar och Israel, som numera börjar med småbarnen framför TV-apparaterna och är så intensiv att den får mödrar att le när deras söner avlivas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0