Israel släpper mördare och potentiella mördare

Som vanligt skriver de svenska drakarna DN och SvD om frisläppandet av drygt 250 mördare, misslyckade och potentiella mördare utan att nämna ett ord om att ingen alls, varken politiker eller journalist, undrar varför Abbas aldrig någonsin vill skapa goodwill på motsvarande sätt. Kanske det strider mot PLO:s stadgar om att Israel inte får existera och han ursäktas därför?

Redan idag, söndag, sa ledarna för Martyr Abu Amar Brigades, en av terrorgrupperna under Fatah/Abbas, att de ingalunda tänker lägga ner vapnen och sluta skjuta judar.

Frågan är hur Olmert tänker. Han vet att han sitter löst i sin position som den mest hatade premiärministern i Israel någonsin, även om han desperat klamrar sig fast, och gör vad som helst av denna anledningen - till bekostnad av Israel.

Högsta Domstolen accepterade visserligen frisläppandet med 2 röster mot 1 - men med bittra kommentarer från Elyakim Rubinstein, som röstade emot. Omkring 3/4 av fångarna har avtjänat mindre än hälften av sina straff. Flera har fänglats upprepade gånger - och det är självklart att de kommer att fortsätta döda judar.

Antalet 250 plockade Olmert ur tunna luften. När de israeliska säkerhetsmännen kom med en lista blev Olmert rasande och skrek "jag kräver svårt kriminella fångar, inte småfisk!"

En av de frisläppta terroristerna är Abdel Rahim Mallouh, som var vice generalsekreterare för Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) men är kompis med Abbas. Mallouhs PFLP-terrorister låg bakom mordet av turistminister Rehavam Ze'evi, självmordbombningen av en pizzeria i Karnei Shomron, och annat.

En fånge vägrade bli frisläppt eftersom det hade inneburit att han inte fick sin medicin längre - vilket säger rätt mycket.

Dessutom har som bekant 178 eftersökta Fatah-terrorister fått 3 månaders frist att utföra nya massmord allt efter önskan - allt som "gest" åt Abbas utan att få något i gengäld.

Olmert hoppas fortfarande på "den stora gesten" - att ge Abbas hela Västbanken att placera ut raketer på, som södra Libanon och Gazs - i sitt hat mot alla "bosättare" - av vilka många fortfarande sitter fänglade för protest mot Olmerts aktioner mot judar, samtidigt som terrorister släpps. Olmert är helt ointresserad.

SvD:s Cordelia
anser givetvis att Olmert ska ge ännu mer åt Abbas utan att kräva något från denne gentleman i gengäld.Hon skriver om "folkrörelsen Fred Nu" - en vänsterextremistisk rörelse i Israel där ledaren har en inkomst på US$34000, otroligt hög för israeliska förhållanden - men eftersom organisationen bl.a. är sponsrad av Diakonia och norska staten så....... Samtidigt investerar Norge ekonomiskt i Israel :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0