Hemligt möte i Stockholm mellan Fatah och Hamas

Debka berättar på http://www.debka.com/article.php?aid=1290 om det första av en serie hemliga möten i Stockholm den 8 juli, mellan representanter för Fatah och Hamas, i regi av de iranska och saudiarabiska ambassadörerna.

Debka är en organisation som måste ha intim kontakt med Israels Secret Service, detaljerna får du ta reda på själv genom att läsa deras webbsite regelbundet - men jag frågade en gång en expert i Israel om de ofta har fel eftersom de berättar om mycket som inte syns i de vanliga nyheterna, eller som kommer upp där mycket senare, och han svarade med en händelse för 2-3 år sedan där de hade haft fel.

Hamas sände operationschef Imad al Alami från Damaskus för att möta Eugine Makhloof, PLO-ambassadör i Sverige. Allt med grönt ljus från Iran, som Bildt ju har goda personliga kontakter med. Iran sa dock att med sina egna ekonomiska problem, bensinransonering, arbetslöshet etc. kan de inte konstant förse Hamas med pengar i Gaza utan de måste försöka samsas med Fatah, så de kan få pengar den vägen, från Israel och Västeuropa. Samtidigt förhandlar ju Abbas med den engelska mungipan med sina försök att få så mycket så mycket som möjligt av våra skattepengar.

Saudiarabien vill ju gärna fortsätta spåret de startade när de bjöd in Fatah och Hamas i februari, för att ha sitt finger med i spelet.

Läs vidare ovannämnda artikel!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0