Hamas jättebra?

SvD skriver (DN har än inte tagit upp det, eller tycker inte det är väsentligt) hur bra Hamas är, som har stoppat vapeninflödet till Gaza sedan deras blodiga kupp, och får det att låta genuint positivt.

DN har i stället en ledare där de berättar en del om bakgrunden till palestinaarabernas totala oförmåga att bilda en stat. "Den första motgången var på 1920-talet då den brittiska mandatregeringen uppmuntrade judarna och araberna att etablera egna institutioner....." utan att med ett ord meddela dels att beslutet om Mandatet Palestina som judiskt nationalhem fattades i San Remo 1920 - medan övriga delen av det sönderfallande Ottomanska Riket, 500 gånger större - inte nämns. Inte heller nämns att England, trots mandatreglerna, snabbt gav bort 80% till en arabisk bekant, som bildade Jordanien, där judar inte fick bo. DÄREFTER tyckte de att araberna skulle ha häften av återstoden......

När jag ovanligt nog hängde framför TV;n lite i kväll visade Sky News ett vänligt reportage från Gaza, där man såg hur mycket bättre allting har blivit.........

Låt oss läsa vidare. Reuters skriver saker som: "Egypten säger att smugglingen genom tunnlar under den 14 km långa gränsen har minskat - sedan Hamas tog makten har vi endast konfiskerat 13 raketer, 8.7 ton sprängämnen, 240 gevär och 162.000 patroner" - vilket möjligen får en att undra hur mycket de konfiskerade innan och hur mycket de INTE konfiskerade, eftersom Gaza påtagligt är fullt av vapen och sprängämnen. USA:s hot att dra in US$200 miljoner i militärt stöd från Egypten om de fortsatte att inte göra någonting utan snarare hjälpte till med smugglingen, kan ha bidragit.

Hamas' charmoffensiv gentemot Västvärlden nämns i flera rapporter, bl.a. en från AP - de bjuder in västreporters för att glorifiera Hamas, och garanterat får dessa reporters inte veta något om hur Hamas skjuter prick på alla de lastbilskaravaner från Israel som kommer dit med allt vad de behöver - det enda de bör rapportera hem är hur folk i "flykting"lägren är hungriga, inte varför. Vill du lära dej mer än dessa reportrar kan du läsa vad jag har skrivit tidigare i frågan.

De passerade heller inte alla de växthus som judarna levde gott på tills för två år sedan. Kanske journalisterna hade kunnat tipsa Hamas om att det faktiskt går att odla välsmakande grönsaker där?

Eller den arabisk-judiska industribyn Erez som Israel hade gående i Gaza, och där många araber tjänade bra.

Palestinaaraberna behöver fortfarande en mandatmakt över sig.

Kommentarer
Postat av: Gary

Hamas vann valet, så enkelt är det. Valet var dessutom relativt juste enligt oberoende observatörer. Men att "fel parti" vinner har vi sett flera gånger, t.ex. Österrike (Jörg Heider) Sverige (Sverigedemokraterna)
Vad vill f.ö. Israel göra med de ockuperade områdena ? Jag tror inte det finns något politiskt intresse från Israels sida att återlämna Västbanken. Man är helt enkelt alltför beroende av Jordanflodens vatten. Så, vad göra ? Skall man utföra en av världshistoriens största etniska rensningar, bygga ett antal koncentrationsläger för palestinier eller helt enkelt svälta ihjäl dem. Och vad göra med de palestinier som valde att bo kvar i staten Israel ? De blir fler och fler. Tvångssterilisering kanske - risken finns ju att de kan bli i majoritet.
Kom ihåg att staten Israel till stor del är ett verk av terrorister såsom Irgun (Hotell King David) och Sternligan. Kom också ihåg alla "terrorister" som slogs mot Hitlertysklands ockupation i Belgien, Frankrike, Danmark, Norge m.m. Det är varje ockuperat folks rätt att ta till vapen mot ockupanterna.

2007-07-31 @ 11:21:13
Postat av: Webmaster

Visst vann Hamas valet eftersom Fatah är genomkorrumperat - vilket ingalunda ger dem rätt till några bidrag från omvärlden. Det säregna är ju att inte ett enda parti i de palestinska områdena har fred och välfärd som huvudpunkter på sin vallista! Man kan fråga sig varför.
En ny gallupundersökning bland palestinaaraberna visar att många har insett sitt misstag - se http://www.imra.org.il/story.php3?id=35465 och http://www.dickhaas.com/swe/
Varför någon människa skulle se något positivt i Hamas, som endast har mord på dagordningen - läs deras Charter igen vilken definierar dom - övergår mitt förstånd. ALLA terrorgrupper har något slags "social avdelning" men det säger inte ett dugg.
Be hamas odla jorden - judarna visade hur man gör - och sen får vi se.

2007-07-31 @ 14:04:43
Postat av: Anonym

Palestina har aldrig existerat som en stat med palestinier som de nu är definierade. (Termen refererar tillbaka på ett folk,fenicier, som inte var araber.) De araber som bodde i området var inte en separarat enhet från omliggande arabiska grannar. Omliggande arabiska stater avvisade israel starkt och har fungerat som en handlande agent för palestinierna.De har använt de palestinska araberna
som ett argument för att eliminera israel. De hade under 20 år tillfälle att skapa en palestisk stat på gränser som rådde fram till 1967. Det var inte deras främsta intresse.De har agerat på ett sätt som har varit destruktivt för palestinierna.
Judarna i israel var å andra sidan klart definierade och hade existerat som en stat i området -under namnet palestina. Många som kom till området var högt utbildade och talang fulla. De var beredda att arbeta otroligt hårt. Hade gaza tilldelats israel i stället för ett annat område ärdet möjligt att det blomstrat-stor hamn, växthus, high tech.Palstinierna
kan tillsammans med judarnas "know how" blomstra, men det har aldrig varit grannarnas avsikt

2007-07-31 @ 15:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0