Ge, ge, ge, ge, ge . . . . . . . .

Det är en ovanligt bortskämd barnunge som bara får får får får utan att något krav ställs för att få allt han pekar på. Den förälder som uppfostrar sin unge på det sättet får skylla sig själv om en udräglig växer upp.

Abbas är barnet som med sin regering inte får den minsta chans att växa upp, som vi ser i tidningarna:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=671141
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_16226653.asp

Självklart är det yttersta vansinnet, som bl.a. skrivs i Jerusalem Post och Debka berättar hur Israels säkerhetschefer slår sig för pannan inför vansinnet inför Olmerts hånskratt inför åtskilliga tabun som alla hans föregångare har sett som självklara - och att inte kräva ett dugg i gengäld från Abbas. Detta säger också IDF - Israels Försvarsmakt - högljutt, men sen när lyssnar Olmert på vad experterna säger. Tanken med piskan och moroten kan inte enbart bestå av morötter. Exakt samma tillvägagångssätt har ägt rum sedan Arafat begick Osloöverenskommelsen - vilken i princip gick ut på att han ska få allt han pekar på medan han ger löften som ingen kräver att han håller.

Därefter massor av givarkonferenser - till Arafats, numera Abbas väl tilltagna byxfickor. Jag vet inte om palestinaaraberna ser så mycket lyckligare ut nuförtiden.

Israels regering har inte andats möjligheten att Abbas kanske borde ändra i PLO:s stadgar, som styr Fatahs agerande, vilket är självklart om man lyssnar på vad de säger på arabiska. Det är bara att börja läsa:

§1: Palestina är palestinaarabernas hem.and; det är en odelbar del av Arabvärlden, och palestinaaraberna oskiljbar från den arabiska nationen.

§2: Palestina. d.v.s. det som var det Brittiska Mandatet Palestina (numera Israel, Västbanken, Gaza, Jordanien) är en odelbar enhet.

§6: De judar som bodde i Palestina fram till den sionistiska invasionen (för snart hundra år sedan) kan anses vara palestinier. [Judar över 100 år får gärna bo kvar.]

Allt som allt 33 paragrafer. På nämnda referens står det att Arafat hade sagt att de paragrafer som irriterade USA och Israel, inte är giltiga längre. Detta sades 1996, eftersom det var ett villkor för att Arafat skulle få bli chef och få all världens bidrag. DET HAR ÄN EJ SKETT! Se referens 1 referens 2 referens 3 referens 4 referens 5 referens 6.

Regeringen Olmert bryr sej inte. Några av Israels värsta motståndare har givits tillstånd att samlas i Ramallah för att konspirera.

Hade Olmert varit en aning smartare hade han sagt: "OK, här har ni 250 arabiska förbrytare - SE TILL ATT DE STANNAR KVAR I ERA FÄNGELSER TIDEN UT! - och om vi ser att detta sköts exemplariskt, ska ni få 1000 till!" Fångar är dyra, och på set sättet hade Olmert kunnat spara lite, för att använda till - tja - alla de judiska flyktingarna som han tvingade ut från Gaza, av vilka de flesta FORTFARANDE inte har jobb eller ordentlig bostad i Israel!!! Men hittills har Olmertgänget utfört en enda åtgärd som man har kunnat applådera. De har förvandlat Gaza till en ren Talibanstat men har fortfarande inte spärrat vapeninflödet från Egypten.  De  lät  FN  hålla reda på Hizbollah, med resultatet att de nu  har mer vapen än före förra sommarens krig..... 

Kommentarer
Postat av: eriande

Intressant blogg, Läste på lgf att även några mediemoguler i Israel erkände även inhemsk mediebias under Libanonkonflikten förra året.
btw, vad sägs att kommentera detta:
"Ted Ekeroth från Lund blev förste svensk att få det prestigefyllda priset Herzl Award. När Sionistiska federationen insåg att Ekeroth var aktiv sverigedemokrat ångrade man sig."
http://sydsvenskan.se/lund/article251344.ece

2007-07-15 @ 13:18:14
Postat av: Webmaster

Tyvärr är den största delen av pressen i Israel mycket vänstervinklad - Ha'aretz är Israels Aftonbladet. Arutz-7 som jag ofta refererar till, är höger men ingalunda extrem - ändå har de i många år förbjudits att sätta upp radiostation av regeringen.
Jag känner Ted väl - och jag sköter nog de kommentarerna direkt :) Men jag kan säga att jag håller SD under bevakning ..... Kunde de lära sig skilja på otlänning och ytlenning och inte dra alla över en kam, och så explicit antyda att avståndet från Stockholm hade med kvaliteten att göra hos individen (börjar väl brännas för mej som skåning) så är jag rätt övertygad om att nazisterna har lämnat dem, och på deras bloggsidor ser jag ingen antisemitism. De är det största partiet som inte är så politiskt korrekta att de vägrar se problemet med att 20 miljoner muslimer har flytt till Europa från sina hemländer - och här vill upprätta samma kultur som den de har flytt ifrån. "Tvinga dem att bli kristna som villkor för att få stanna" skrev någon.....

2007-07-15 @ 13:57:16
Postat av: Hellström

Tyvärr är väl Abbas alltför svag för att kunna ge sig in i några ändringar av PLO:s stadgar. Han skulle nog ryka all världens väg om han ens andades om det.
Det hela är dock ett bra exempel på hur den palestinska sidan lyckats dupera världen. Den gängse uppfattningen är ju att stadgarna är ändrade. Tom. den amerikanska presidenten (Clinton?) köpte ju Arafats dubbla budskap. PLO har väl beslutat om att ta upp frågan om att plocka bort vissa paragrafer, men det har aldrig gjorts :)

2007-07-16 @ 06:54:40
URL: http://tohell.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0