Medborgare vill ha hämnd, staten måste försvara medborgarna

En stat har som plikt att försvara alla sina medborgare mot fienden. Dess förvarsmakt får INTE användas mot medborgare, eftersom det är början på ett inbördeskrig.

Israel har ett stort problem - de har en stor arabisk befolkning som har visat de judiska israelerna att de visserligen hellre bor i Israel än i de palestinska områdena för att njuta av alla fördelarna (de tror inte på gallskriken om apartheid), men de är till stor del ej lojala mot dem. Se på de arabiska Knessetledamöterna, som jag nämnde nyss. Flera har anklagats för spioneri och inte en enda arbetar aktivt för fred med omgivande länder.

Israel ligger formellt i krig med alla staterna i omgivningen (inklusive terroristerna...) utom Jordanien och Egypten, där det har slutits iskalla fredsavtal, men ingen av dom är en demokrati, Mubarak är sjuk och ingen har en aning om vad som kommer att hända därefter. Arafat hade den största chansen palestinaaraberna någonsin kommer att få, att få fred och ett land år 2000, men han vägrade och något bättre har det inte blivit därefter. Abbas vill ha allting utan att röra ett finger eller uppfylla några som helst villkor bland alla de som hans företrädare skrev under på - att eliminera terrorister, att samla in illegala vapen.Att stora summor av pengarna Sverige och andra ger till honom "råkar" hamna i Hamas' fickor vet vi alldeles för väl, om vi vill veta.

Vi minns hur alla arabstaterna, efter kriget mot Israel 1967, som israel överlägset vann, samlades i Khartoum och beslöt sig för de berömda "the three no's" - "no peace with Israel, no recognition of Israel, no negotiations with it" vilket aldrig har återkallats.

Dessa fakta borde till och med våra extremvänsterbloggare känna till, men ack vad man bedrog sig, när man tittar runt lite. Inget förhindrar att de sprider en massa personliga åsikter, men de bör helst inte blanda ihop dem med fakta som de alltsomoftast gör.

De muslimska terroristerna öser iväg sina raketer lite hur de har lust, det är ändå Iran som betalar. Och svenska bidrag förstås. Sverige är SÅÅÅ försiktiga att enbart Abbas får bidrag, och han får vapen enbart för att använda mot Hamas eller hur var det? :)

DN-artikeln "Rop på hämnd i Israel" har helt makabra drag: "Den israeliska regeringen har fullt upp med att värja sig mot en uppretad allmänhets allt gällare krav på resoluta åtgärder mot granat- och raketelden från Gaza" vilket säger det mesta - regeringen Olmert gör vad den kan för att värja sig mot medborgarna i ALLA situationer, eftersom den helt har låtit bli att göra sitt jobb - att försvara dem mot fientliga terrorister! Man undrar varför DN försöker att få det att verka absurt? Anser DN att folket är till för regeringen eller regeringen för folket? Ska regeringen vara för fienden som vägrar sluta fred?

Var det menat som den ironi som det är, kanske en del missar den.

En talesman för terroristerna sa att "normalt skjuter vi bara Kassamraketerna mot civila, men nu hjälpte Allah oss att såra några soldater som omväxling". Man förmodar att det hölls bönemöte därefter. rätt sorts bönemöte, Hamastyp, inte Fatahtyp som Hamas beskjuter, se under "Röda korset....."

Så vad tycker DU att Israel ska göra? Intensifiera prickskyttet av terrorister, deras ledare och baser, eller ska de permanent ockupera en remsa av landet i Gaza, och förbjuda tillträdet dit för araber? Eller föredrar du några strategiskt placerade entonsbomber? Det nuvarande alternativet, att fortsätta snacka och göra inget, blir underkänt.

Extremvänstern tycker förstås att alla israeliska judar ska sätta sig ner och plita sina namnteckningar på gravstenar i förberedelse.

Kommentarer
Postat av: Allan

Att prickskjuta terrorister och fängsla deras ledare kan bara ses som tillfälliga lösningar. Det skulle kanske fungera om endast en minoritet av gaza- och västbanksaraberna stödjer terrorismen mot israel. Men hatet är så utbrett att en dödad terrorist snabbt ersätts av en ny. Speciellt eftersom dödade terrorister ofta ses som hjältar och martyrer.
En mer långsiktig metod skulle vara att besvara varje angrepp med annektering av en bit ockuperad mark. Eventuella terroristsympatisörer på området får givetvis flytta. På så vis utökar man säkerhetsavståndet till avskjutningsramperna samtidigt som man ger terroristerna allt mindre manöverutrymme för varje angrepp.

2007-09-11 @ 22:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0