Iran och USA. Och resten av världen.

TT vet att den vanliga hata-USA-raljerande tonen ger dem inkomster. Att använda samma spaltmillimetrar för ren upplysning och inte propaganda, betalar ingen för.

DN Dagen och artikeln "USA skärper tonen mot Iran" och liknande berättar lika mycket som om en person ska definiera en morot och säjer "nånting rött".

Som du inte vet, om du bara följer TT, har Irans Ahmedinejad kontinuerligt hotat Israel med folkmord därför att - ja, därför att de är där. Därför att de är judar. Därför att Islam äger allt de har tafsat på, från Israel till Spanien och SKA ha tillbaka det, eller åtminstone täcka dem med strålning.

1981 gjorde Israel det otänkbara - eliminerade Saddams kärnreaktor Osirak som "bara skulle ge energi åt oljestaten, och kanske lära oss lite om hur man gör en atombomb men bara av ren nyfikenhet förstås". Exakt samma som Iran nu. Då som nu är det Israel som är hotat. Alla gnällde, men många var trots allt glada efteråt att det hade gjorts. Och nu med Iran?

Tja, vad skrivs i internationella media? En av mina favoritkommentarer i Israel och USA är Caroline Glick, och hennes artikel om dagens aktiviteter borde man berätta för TT, för att tillfredsställa deras nyfikenhet huh. Hon analyserar läget, observerar saker och ting som få andra.

En artikel i New York Sun berättar om hur Israels attack mot Syriens försök att utveckla kärnvapen väckte USA till liv. Än en gång hade Israel 'gjort en Osirak' och stoppat något som hade kunnat utvecklas till något mycket farligare - och den internationella kritiken har varit mycket dämpad, för att inte tala om kritiken från Syrien.De blev helt enkelt avslöjade in på bara skinnet och inser det.

Israel kunde mycket väl göra sammalunda med Iran i morgon.

Vad gör Sverige? Tja, skrev jag till UD igen hade de garanterat svarat samma som förra gången,när Irans utrikesminister hade varit här för att få lite svensk middag av Bildt - "att utöka handeln är det bästa sättet att sprida demokrati och respekt för mänskliga rättigheter" eller nåt liknande löjligt och meningslöst.

Iran är ett u-land med olja. De har ingen som helst planering för framtiden - deras chef ägnar sej ju mest åt islamsk revolution trots allt. Jag ska inte upprepa vad jag har skrivit i åtskilliga artiklar här, men referera till en artikel i Herald Tribune, som berättar lite hur Irans armé faktiskt mest består av skrot.

Gaza, den första oberoende palestinaarabiska staten.

- och araberna vill inte ha den!!! De utgår från att pappa Israel i all framtid ska leverera mat, olja, bensin, vatten, elektricitet, telefonnät gratis, samtidigt som de, som andra barnungar, konstant roar sej med att skjuta fyrverkerier, mer än tusen ganska så stora pjäser enbart sedan Hamas tog makten, som definitivt inte hade varit lagliga på nyår i Sverige, trots att internationella media oftast kallar dem ofarligt plåtskrot.

Nå, de som säger det kan ju stå och ta bilder när några av dem ramlar ner i lokala barnhem.

Vill de ha en stat eller vill de inte? Det fick hela Gaza UNDER ANSVAR för att visa vad de vill göra med ett framtida Palestina. Det är rätt självklart nu vad de vill - förvandla alltsammans till en raketramp mot Israel. Vad de sen vill förmäler ej historien.

TT skriver om det * * * * Självklart blir Israel anklagat för att inte mata araberna som skjuter på judiska kvinnor och barn dagligen. Det hade varit jätteskoj om TT hade redovisat marknadsvärdet på alla vapen palestinaaraberna har, men på nåt sätt tycks det inte ingå i deras policy.

Som vi vet gick det alldeles utmärkt ekonomiskt för judarna i Gaza, trots att de byggde och bodde på mark som araberna ansåg helt omöjligt att använda till något - det var öde innan judarna kom och är öde nu, när araberna har slagit sönder många av de växthus judarna lämnade där, för att araberna gratis skulle kunna ta över. Där fanns en ekonomiskt lönande industriby på gränsen till Israel, där både araber och judar arbetade och tjänade bra. Den slog de sönder. Där är tal om att sätta upp en ny, eller flera i de palestinska områdena,men ingen vågar satsa pengar på vanartiga barnungar som tror att man pekar och får och aldrig någonsin behöver göra något själva. Läs om det på http://www.bitterlemons-international.org/previous.php?opt=1&id=181

Alla hjälporganisationer etc. har haft två år nu på att omdirigera sina sändningar så de går via Egypten, vad väntar de på? Gazanerna får t.o.m. olja från Israel trots att Egypten har egna oljekällor och ej Israel! Där finns stora gasfyndigheter utanför Gaza, uppskattningsvis värda 4 miljarder dollar, som kan ge palestinaaraberna bra inkomst och Israel har lovat köpa - OM Gazanerna slutar med terror och sluter fred!

Det är rätt intressant att titta i CIA World Factbook, om jordens länder. Om de palestinska områdena uppskattas att de under ett år nylgen fick diverse socialhjälp från den övriga världen på ca $500 per person, samtidigt som de hade inkomst och producerade för tre gånger så mycket. I samma bok kan du se alla länder sorterade efter inkomst och gå igenom de som tjänar mindre än palestinaaraberna och ta reda på hur mycket DE får i socialhjälp, och varför de får så mycket mindre. Tänk djupt!

Gaza kunde ha flygplats och hamn, om de hade visat att de hade lekt färdigt, men inte innan. Jag minns själv hur jag smugglade smällare hem till Sverige under familjens semesterresor till Sydeuropa för länge länge sedan, men nån gång får man faktiskt växa upp! Om inte så den första gången man själv får betala sin mat.

Och hur tackar Gazanerna för maten? Se deras nyhetsbyrå:
"Gaza - Ma'an - Prominent leader of the Popular Resistance Committees Abu Al-Sa'id on Wednesday called on the de facto Palestinian government to hasten disbanding the Palestinian Authority and establish a 'Resistance Authority' instead in the West Bank and Gaza Strip.

Speaking during a press conference, Abu Al-Sa'id urged Palestinian resistance factions, particularly the Salah Addin Brigades of the PRC, to "kill Jews everywhere without waiting for permission","


Smaklig måltid.

"Våran prost är rund som en ost - och har inga åsikter om någonting"

Detta kända uttalande från en auktoritet som Hasse Alfredsson är det nog ingen av min ålder som har missat - och heller ingen som inte har insett hur korrekt det är fortfarande. Det syns t.ex. i Kyrkans svar på debattinlägg i Dagen.

Kyrkan har hyfsat snabbt vandrat från en kultur av domedagspredikningar till en absolut vägran att säga nej. Denna tes om att sätta upp de 300 miljonerna araberna och de 5 miljonerna judarna i Mellanöstern som någon slags ekvivalens är tyvärr alltför vanligt även av de som borde ha lite längre erfarenhet.

Israel har bett om fred sedan före dess skapande. Den ena gången efter den andra har det funnits en möjlighet att skapa ett Palestina, men hittills har den grupp araber som i 30 år har kallat sig "palestinier" vägrat förhandla en fred, där inte Israel ingår som en bit av kakan. Det är faktiskt rätt trivialt att läsa både PLO:s och Hamas Stadgar- deras lagspråk år mycket trivialare än normal lagprosa, och ingendera tillåter existens av Israel. Tror man något annat är man inte påläst.

Det är helt påtagligt att Kyrkan inte har observerat att varenda jude har lämnat Gaza för att Gazanerna UNDER ANSVAR ska visa hur de vill bygga en stat, för att det sedan ska kunna tillämpas på delar av Judéen/Samarien. Det blev en raketramp. Men enligt Kyrkan får inte Israel försvara sig utan bör vända andra kinden till huh? En kulturell trippelsammanblandning,

Varför man hänvisar till en vänsterextremist som Amoz Oz vet jag inte. Självklart sker inte krig mellan änglar, hur nödvändiga eller rättvisa krigen än är. Att skilja mellan formella rättigheter och realpolitik har nog inte Kyrkan visat någon större förståelse för. Rättigheter versus att verkligen lösa ett problem.Ska vi tala om formella rättigheter är det ett faktum att alla yttranden FN har gjort om Israel/Palestinakonflikten är ENDAST "rekommendationer"! Det enda verkliga BESLUT är vad som skedde vid San Remokonferensen efter första världskriget, när det beslutades att det f.d. Ottomanska Riket skulle delas upp så att araberna fick ca 599/600-delar, medan det skulle skapas ett judiskt nationalhem på det övriga mikroskopiska området - dock utan att driva bort någon som redan bodde där. Från början har araberna varit ursinniga för att de inte fick denna remsan till skänks också!

Arafat fick kontroll över stora områden han aldrig hade haft kontroll över innan - MOT att han eliminerade terrorismen och samlade in alla illegala vapen. Abbas har skrivit under på Vägplanen som har som första, inledande punkt att arabisk hatpropaganda mot Israel/judar omedelbart stoppas. Vet inte Kyrkan att det är de första stegen för att möjliggöra en förhandling om ett upphörande av ockupationen, bör de läsa på. Eller ägna sig åt annat än politik.

Jag har börjat en intressant dialog med en f.d. präst, och har känslan att hans avhopp antagligen berodde på dagens kyrkas oförmåga att skilja gott och ont.

Syrien

TT DN  glömde det mest intressanta vad gällde Israels eliminering av Syriens kärnexperiment - hur israelerna kunde undvika de ryskbyggda radarstationerna, av samma typ som skyddar Irans kärnvapenproducerande anläggningar.Jag skrev om det här, och hänvisar till denna artikel.

Palestinaaraberna förbereder mötet i USA

USA förbereder en "fredskonferens" styrd av en till ytterlighet förvirrad Condi. I Abbas TV visas vad de förväntar sig från konferensen:

image21

Mycket tydligare kan det inte visas. Precis som det står i PLO Charter, som Abbas följer, existerar inget Israel under den palestinska flaggan. Det är hur Abbas förbereder sitt folk för fred.

Som vi hörde hade Fatah-terrorister ("kontrollerade" av Abbas) planerat att mörda Olmert vid hans besök till området de fick kontroll över efter det att Arafat lovade Israel att stoppa terrorismen och samla in alla illegala vapen - för mycket mycket länge sedan - och Olmert mal fortfarande på som en MYCKET hungrig gris som har hittat en dynghög som kanske innehåller nåt ätbart - han tycks göra allt för att supporta Abbas! (teckning). Abbas tog terroristerna till fånga - och släppte dem lite senare.... (Två togs senare i en vägspärr.) Han har väl fått inspiration av Olmert som gör samma sak med stora mängder av arabiska terrorister - som en vänlig gest...... och vi ser hur Abbas återgäldar den. Både Olmert och Abbas är på utgående, även om Olmert tyvärr kan göra mycket skada fortfarande. Han är helt ointresserad av att han har flera stämningar på halsen som kan ge ett antal år i finkan, och tänker åka till "fredskonferensen" i USA även om han måste ge bort Jerusalem...... Många i Knesset, Israels riksdag, har bett honom att ställa in mötet, precis som hans stödpartier hotar att lämna honom.
Judarnas Heligaste Plats, Tempelplatsen
, har mottagit den Prästerliga Välsignelsen (4 Moseboken 6:24-26) antagligen för den första gången sedan Templet förstördes för 1937 år sedan.

Araberna fortsätter oförtrutet att förstöra så mycket så möjligt av de Judisk-Kristna lämningarna på Tempelplatsen, som jag har skrivit om ett antal gånger - MED Olmerts goda minne, eftersom han hatar religiösa nationalistiska judar! Rester har nyligen hittat bland "soporna" som araberna har vräkt ut från Tempelplatsen, med rester av det första judiska Templet. En amerikansk kongressman har just lämnat in Resolution 756 som fördömer denna muslimska förstörelse av judiska och kristna lämningar. En grupp av amerikanska judar har skapats emot hotet från Olmert att ge bort anledningen till Israels existens - Tempelplatsen. Man önskar att svenska judar hade reagerat också - åtminstone som en symbolisk åtgärd. Att svenska kristna ska göra det är väl att begära för mycket eftersom de flesta låter ungefär som Palestinagrupperna när Mellanöstern kommer på tal.Muslimsk ekonomi. Vi har alla hört om muslimska banker, där islam förbjuder att man får ränta. Muslimer ska betala "tionde", 2.5% av sin inkomst, för att vara goda muslimer. Därför har ett stort antal muslimska välgörenhetsinstitutioner växt upp i Västvärlden. Det egendomliga man observerar dock, är att medelpalestiniern är lika mager som alltid medan de tycks ha precis hur mycket exklusiva vapen som helst. Ytterst egenartat och rättegång pågår i USA emot en del där det är bevisat att de huvudsakligen donerar till terror - en utredning här. Lite i svenska tidningar hos *Olmert accepterar 3500 illegalt invandrande araber som ytterligare en vänskaplig gest till Abbas.Dagens nionde raketanfall från Gaza in i Israel ägde rum strax före klockan sju i kväll - en tämligen ordinär dag. TT glömde rapportera det.Egypten hade kunnat stoppa det enorma vapeninflödet
till Gaza på en dag om de hade velat. Samtidigt som man försöker ha en fredskonferens i USA för att stärka Fatah ägnar Egypten sig åt att försöka stärka Hamas. Varför åker inte Condi dit och snackar allvar med Mubarak? Se också hur de släpper en ökänd Hamasterrorist. Haaretz skriver mer.Hur skiljer sig EU och Israel vad gäller vad lagen/folkrätten säger om t.ex. Jerusalem och de palestinska områdena? En vetenskaplig utredning av Rut Lapidoth, professor emeritus i folkrätt i Jerusalem.

Olmert och våra vanligaste vänsterbloggar

Har du märkt samma sak som jag? Skrivs det något om Israel och Mellanöstern i tidningen, som i DN i natt, skulle dessa rabiata bloggar aldrig få för sig att ge kompletterande information. I stället utvisar de en utsökt fantasi som de broderar ut artikeln med, eftersom de ju redan VET fakta utan att läsa på, att arabisk nationalism alltid är god och att judisk nationalism alltid är ond.

De läses med stor förnöjsamhet av andra människor med motsvarande fantasier - det bekräftar ju vad de redan visste. Är man uppvuxen och gödd på Aftonbladets skrönor kanske det inte kan vara annorlunda.

Abbas "vet" precis lika bra att Förintelsen var ett stort skämt, han har ju doktorerat på det i Sovjetunionen!

Israel FÖRSÖKER hela tiden få nån rätsida på Mellanöstern, tyvärr utan nåt gensvar. Osloöverenskommelsen gick ut på att Israel gav vapen och pengar till araber för att stoppa terroristerna, och USA har allt därefter givit dem vapenträning. Helt gratis! Detta utnyttjas självklart av terroristerna - de tar helt enkelt jobb i Abbas "säkerhetsstyrkor" tills de är fulltränade i vapenanvändning, vilket de själva har sagt i intervjuer. Utan denna träning och dessa vapen hade de inte lyckats mörda så många judar som nu är fallet.

DN "råkade" glömma vad som t.ex. står här, eller här eller kan läsas på svenska här, att de fem Fatah-Al Aqsa-terroristerna som planerade mordet arbetade för den palestinska säkerhetstjänsten när de anmäldes av den israeliska säkerhetstjänsten. Israel tog två, Abbas anhöll tre, som han måste enligt förhandlingarna mellan Arafat och Israel - för att släppa dem några dagar senare enligt den "revolving door principle" som Arafat fulländade - ofta stod bakdörren till hans finka öppen timmar efter det att han hade visat Israel att "titta här, jag har gjort vad jag har skrivit under på, att fängsla en terrorist!".....

Hade palestinaaraberna ägnat sig att skapa ett land i stället för att uppfölja Abba Ebans gamla och fortfarande mycket giltiga påstående: "araberna tar alla chanser att missa alla chanser", hade de kunnat ha ett Palestina många gånger sedan de första gången blev erbjudna det 1948, men de har alltid varit ointresserade av ett Palestina som inte omfattar Israel - det står fortfarande svart på vitt på PLOs ( Fatahs) Stadgar. Läs själv.

DN: en ironi över Israels överlevnad - är det "Kultur" eller "Nöje" ???

Per Jönsson har under rubriken Kultur och Nöje refererat vad Benny Morris sade vid sitt besök i Sverige. Morris definieras som "palestinavän" fram till det att hans forskning har givit flera uppgifter och ett mera realpolitiskt tankesätt än ett politiskt korrekt sådant. Alltså är han inte palestinavän längre enligt DN.

Jönsson berättar inte att Morris har fel, enbart att "så får man ju inte säja även om det är sant!" - det enkla faktum att Israel har velat ha fred under hela sin existens, eller ännu mer djupgående fakta som aldrig någonsin nämns i svensk press - det ENDA lagligt bindande beslutet om Israel är vad som skedde innan - i San Remo 1920! Då hade det Ottomanska Riket förlorat första världskriget och det gavs bort av vinnarna - drygt 499/500-delar till araber, resten, det palestinska mandatet, skulle bli ett judiskt hemland, där dock de bosatta ej skulle fördrivas. Det skulle däremot ha fritt tillträde för judar eftersom de hade behandlats taskigt av både öst och väst även före Hitler. De är en sån försvinnande liten del jämfört med arabvärlden, men trots det krävde ingen att de skulle ha fritt tillträde till hela det f.d. Ottomanska Riket, bara denna lilla remsa, inte mycket mer än en promille av området.

Ända sedan England lämnade mandatet har araberna slagits om att också få full kontroll över denna promille! En iskall fred råder nu sedan ett par år med Egypten och Jordanien, men knappast av det vänskapliga slaget. Med återstoden av arabvärlden har ingen fred slutits. Palestinaaraberna följer en av två stadgar - antingen Hamas eller PLO:s (Fatahs) stadgar, ingen tillåter existensen av Israel.

Ändå är det så otroligt mycket finare i svensk press att hela tiden framhålla rättvisan i palestinaarabisk nationalism och avvisa israelisk/judisk nationalism!

En artikel som denna skulle inte få för sig att redovisa att där var FLER judiska flyktingar från arabländerna till Israel än arabiska flyktingar den andra vägen! Varför inte förklara att alla dessa judiska flyktingar har absorberats av Israel, och berikat landet, medan arabländerna och UNRWA med gemensamma ansträngningar har satt de arabiska flyktingarna i koncentrationsläger och gjort sitt bästa för att behålla dem där! Och sen tala om för araberna att det enda sättet att hantera flyktingar är det sätt som Israel har gjort. Låta UNHCR ta hand om flyktingproblemet och LÖSA det som de har gjort för 50 miljoner andra flyktingar!

Morris forskningar är om vad som hände, och i krig händer mycket osmakligt på bägge sidor, eftersom det är helt vanliga mänskliga arga män som krigar. Blir de provocerade händer alltför ofta inte särskilt fina saker. Att han därefter gjort logiska slutledningar bör hanteras helt separat. Han är inte politiker utan går enbart ut från historiska fakta och gör de slutledningar en historiker gör.

Nåt sjukt är det, och det får inte sägas. Etnisk rensning som skedde mellan Indien och Pakistan är rätt logisk när ingen integration har kunnat ske efter 50 år, och Israel accepterar faktiskt att bli av med 80% av det land som San Remokonferensen tilldelade dem, om araberna flyttar dit - d.v.s. Jordanien. De få återstående procenten, Judeen/Samarien/Gaza kan man samsas om, de områden med huvudsakligen judiska kulturminnesmärken under huvudsaklig judisk kontroll, arabiska kulturminnesmärken under muslimsk kontroll. Att muslimer med stor iver försöker förvandla det mest heliga judiska området, Tempelplatsen i Jerusalem, till en muslimsk plats med bulldoozer nu, enbart för att Arafats morbror fick för sig att det var islams tredje mest heliga plats på trettiotalet - utan protester från regeringen Olmert - visar att DE ser logiken i detta. Jönsson kan gärna skriva om det.

Dagen jämkar sig med övrig svensk press

Efter att ha läst Lapidus i Dagen - artikeln uppskattad av den inte helt okände bloggaren Jinge - ser man snart ingen större skillnad mellan Dagen och våra mesta andra medier i Sverige. Nationalism är något positivt för palestinaaraber, och helt och hållet negativt för judar.

Det var ett genialiskt drag, när araberna började kalla en grupp inom sig själva för "palestinier" efter att ha tagit termen från vad den fortfarande betydde i Golda Meirs självbiografi från mitten av sjuttiotalet - "jude i det palestinska mandatet". Plötsligt var det inte 300 miljoner araber mot 5 miljoner judar utan 3-4 miljoner stackars förtryckta palestinier mot 5 miljoner mäktiga judar!

I Lapidus artikel får judarna hela skulden för att det är synd om palestinaaraberna. Att vägspärrar och separata vägar faktiskt är motiverade, om man läser den dagliga nyhetsskörden i israeliska tidningar om terrorangrepp, stenkstning och annat på förbipasserande "judiska" bilar, det som aldrig syns i svenska medier inklusive Dagen, ser man ingen antydan till i artikeln. Palestinaarabernas ekonomi hade bland världens snabbaste utveckling, 7%, innan de själva förstörde det hela med första intifadan. Före andra intifadan, vilken startade eftersom Arafat inte fick 100%, enbart 95% av vad han pekade på i Camp David år 2000 - var den ekonomiska utvecklingen uppe på 6% igen - för att nästa år, helt genom palestinaarabernas egna aktioner, hamna på MINUS 18%.

Det är heller inte Israels fel att palestinaaraberna envetet mal på med sitt hat mot Israel och judar i sina medier - vilket är den första punkten i "Vägplanen"; att det upphör, vilket Abbas har skrivit under på. Abbas har heller inte haft en tanke på att ändra på PLOś/Hamas Stadgar, som inte tillåter existensen av Israel.

Israel gav dem EN chans - varenda jude lämnade Gaza för två år sedan för att de skulle visa hur de ville bygga upp sin mönsterstat. De fick toppmoderna växthus som bevisligen lönade sig, de fick löften om flygplats och hamn UNDER ANSVAR om det var tydligt att det inte användes för import av vapen, de hade en väl fungerande industriby, de har gasfyndigheter som Israel har lovat att köpa från....... De visade med fantastisk effektivitet vad de ville göra med landet, förvandla det till en enda raketramp, och de har, med iransk hjälp och egyptisk passivitet, lyckats utmärkt. Utan israelisk kontroll av Judéen/Samarien blir det snabbt en ny raketramp, speciellt med dagens handlingsförlamade israeliska regering. Inser inte Lapidus det?

Man undrar allt oftare . . .

TT:s senaste nyhet om Israel ska jag inte direkt klaga på, "USA och Israel utvecklar robotsköld", DN, utom det att jag just sökte på orden Israel USA hos AFP de senaste 30 dagarna och fick 0 träffar.

Dessutom skulle nog inte AFP göra ett sånt löjligt misstag att säga att det israelutvecklade antimissilsystemet Arrow var amerikanskt..... Patriot är amerikanskt däremot.

Ibland undrar man varför inte TT utvecklas lite - hur kortfattade de bör vara i sina nyheter. Idealiskt skulle man dela upp nyheter i snabbnyheter, sånt som just har kommit in, och någon mer detaljerad analys, som man skulle kunna göra en timme senare. Visst - tidningarna borde göra det själva, i samband med nyheterna, men som vi vet spottar de enbart ut de rader de har fått från TT, och kontrollerar inte ens sanningshalten, vilket de Pressetiska reglerna kräver.

I detta fallet är det faktiskt inte helt självklart vad som ligger bakom missilskyddet. Vi vet hur det är nu - det Israel har räckte inte att skydda sig mot missilerna från Hizbollah i fjol somras, de räcker alls inte mot regnet av metallskrot från Gaza från nog så farliga metallrör som går ett par kilometer. Men vad dagens regering i Israel vill är att ha något slags robotskydd som klarar av motsvarande regn eller värre från Judeen/Samarien när de har givit det till palestinaaraberna - eftersom de faktiskt inser att det blir samma förhållande som med Gaza. Inget säger att det skulle vara annorlunda, Olmert kräver inte ett dyft från Abbas, har definitivt inte krävt att han har burat in några terrorister, inte samlat upp illegala vapen - allt som Arafat i sina dagar lovade för att få kontroll över stora delar av området. Olmert kräver ej heller att Abbas annullerar de delar av Hamas/PLO:s stadgar som inte tillåter existensen av Israel!

Att delar av hans familj har flyttat från Israel och att de andra tillhör den aktiva extremvänstern lär inte förvåna någon.

Morris berättade lite av den krassa verkligheten i Stockholm, som Gudmundson skrev om i SvD.

TT börjar bli helt desperata i sin antisemitism!

När jag passerade gränsen sist tittade jag efter och jo - gränsen mellan Gaza och Egypten är precis lika smal som gränsen mot Israel. varför skriker TT hej vilt om att Israel, i raketregnet från araberna, inte omedelbart tar hand om samma araber när de plötsligt får problem? Har de betalat sin sjukförsäkring till Israel? Har dessa personer sökt hjälp i Egypten - varför inte?

Israel lämnade Gaza för två år sen för att det skulle bli en prototyp för hur palestinaaraberna ville bygga en stat. INTE ETT SKJUTFÄLT! De fick massvis med högmoderna växthus som judarna hade exporterat från för miljontals dollars utan problem, de fick löften om flygfält och hamn UNDER ANSVAR, bara de visade att det inte skulle användas för att importera vapen. De har stora gasfyndigheter som kan utvecklas och ge goda inkomster - Israel har lovat att köpa. De fick en industriby som lönade sig väl.Alltsammans UNDER ANSVAR - för att visa att de tog hand om det på bästa sätt. Resultatet har vi sett.

TT har hittat på nytt israelhat nu,taget ur luften - det är signerat enbart TT och inte viktigt nog för någon av de internationella nyhetsbyråerna att nämna, utan bara ett led i den allmänna antisemitismen som vi ser växai Sverige - från nyheterna till Radioteatern och andra program. DN och SvD tar in det utan att tänka eller kontrollera, vilket är deras skyldighet enligt Pressens Etiska Regler. Kanske de har hittat en treradig notis på en baksida någonstans i sitt lusläsande av saker att anklaga Israel för.

Att söka Googles News efter orden Israel Gaza stops gav inte ett enda svar som kunde associeras med vad TT har diktat ihop.

Det finns ingen som helst anledning att Israel ska göra något för Gaza, som ytterst påtagligt högljutt har vrålat ut att de aldrig kommer att förhandla med Israel, enbart försöka att utradera det i all oändlighet - läs Hamas Charter om du råkar ha förträngt det.

Du behöver inte läsa särskilt länge i denna blogg för att hitta alla tusentals fall där Israel gratis hjälpt icke-israeliska araber med gratis hälsovård. De har utfört stora antal hjärtoperationer på arabiska barn, de har till och med tagit in åtskilliga skadade arabiska terrorister i färd med att försöka mörda judar, för vård! Jag kan inte påminna mig att det är något som TT nämner hur ofta det än sker.

"Konflikt" och Said Mahmoudi

De som blir prominenta folkrättsexperter i Sverige har alla en åsikt gemensam - att Israel är terrorstaten nummer ett. Hm, minns du för några år sen när det frågades inom EU vem som de ansåg var det största hotet mot världsfreden? Alla utom Italien skrek ISRAEL . Självklart enligt vad deras massmedia hade övertygat dom. I den artikeln, gå ner till ett histogram med texten Israel överst. Dessa "experter" menar också att Israel ägnar sig åt brott mot folkrätten dagligen och att ockupationen av Judéen/Samarien/Gaza är olaglig. Det är ju trots allt vad övriga Sverige vill höra, är vana vid att höra, och de som säger det är vana att bli betalda för att säga det. Även av "Konflikt".

Jag blev just ombedd att titta på ett avsnitt av "Konflikt" i P1, där man sedan kan lyssna - vilket jag gjorde en bit. Speciellt en telefonintervju med professor Said Mahmoudi.

Jag har varit tillräckligt länge på Akademien inkluderande ett par nobelprispartaj, för att inte ha respekt för titlar längre, enbart vad folk säger. Vad sa Said? Bl.a.:

"illegal ockupation"

Ren lögn. Ockupation, ok. En illegal ockupation är när man ockuperar mark som tillhör en annan stat. Judéen/Samarien/Gaza tillhörde ej en annan stat när britterna lämnade sitt mandat - ett mandat vars laglighet helt baserade sig på San Remokronferensen 1920 (ett beslut som aldrig upphört att gälla) som gav detta mandatet som judiskt nationalhem (utan rätt att fördriva någon som redan bodde där) De återstående 599/600-delarna av det Ottomanska Riket gavs åt araberna. Ockupation har mycket högre laglighetsgrad när den sker i försvarssyfte än när den sker genom anfallskrig, vilket Jordanien och Egypten ägnade sig åt 1948, när engländarne lämnade. Israel försvarade sig 1967.

Golan är speciellt av två anledningar: DELS köptes det, en bit in i dagens Syrien, av baron Rotschild för drygt hundra år sedan - se t.ex. här och i Encyclopedia Britannica, och hans familj gav därefter området till Israel. DELS är det mycket höglänt och Syrien använde det att skjuta prick från mot Israel kontinuerligt 1948-67.Det är i högsta grad motiverat att annektera det och inte enbart vänta på framtiden för att bestämma dess slutliga statliga ägare.

Jerusalem är ännu mer speciellt. Det har ALDRIG varit muslimsk/arabisk huvudstad. Där finns ett otal moskéer i den del av världen och det var först på trettiotalet som Arafats morbror (han hade också fått pengar från Hitler för att starta gaskammare i industriell skala om Herr H hade vunnit), den ökände Stormuftin av Jerusalem, upphöjde dess status till "islams tredje heligaste".

"dagligen brutit mot folkrätten"

Said måste ha förläst sig på TT och Aftonbladet. Israel har sedan kriget 1948 varit öppet för fredsförhandlingar. En helt annan sak än att inte acceptera i stort sett allt - som Barak gjorde när Arafat trots det grymtade NEJ år 2000 och som Olmert gör i än högre grad nu. Israel har inga vägspärrar eller säkerhetsbarriärer där de inte behövs, ej mot Jordanien till exempel, ej mot Egypten, även om det börjar behövas - men de är väldigt dyra att bygga. Innan Arafat startade Intifada II år 2000 hade Israel ett halvdussin vägspärrar i Judéen/Samarien, är det fler nu är det helt och hållet motiverat av säkertetskrav. USA försöker tyvärr nu pressa fram något slags fred mellan Israel och dess grannar där ingen vill ha den, enbart för att kunna hamna i historieböckerna.

Där var en väldig massa Said inte sa men det var kristallklart att Israels rätt att försvara sig mot terror inte ingick i hans uppfattning om vad som är "folkrätt", medan palestinaarabernas mordorgier var "motstånd".

vid Libanonkriget förra sommaren: "attackerade Israel Hizbollah d.v.s. Libanon"

Ärade professor Said sätter alltså likhet mellan en terroristsamling som Hizbollah och hela landet!!! Det är nog en av de grövsta grodor jag har hört i Sverige från en politiskt korrekt muslim! Men vissa gör vad som helst när de får betalt för det. Att många stater anser dem vara terrorister spelar ingen roll, men Sveriges Radio spelar gärna med. Söker man på hans namn hittar man nonsens som:

"Al Qaeda was and is undoubtedly a terrorist organisation according to any definition. Hezbollah, like Hamas, is stamped as a terrorist organisation, in my view for political reasons. Hezbollah is in essence a resistance movement which came to existence in 1982 and as a result of the Israeli occupation of Lebanon," said Mahmoudi..

Hizbollah är alltså en legal motståndsrörelse eftersom den skapades när Israel LÄMNADE Libanon och det inte fanns någon anledning längre...

Han har alltså exakt samma uppfattning som andra islamister - muslimerna stal Israel för judarna när de invaderade några år efter Muhammeds död, alltså är det för alltid muslimskt och alltså är alla terrorgrupper som mördar israeler "motståndsgrupper". Jfr Terrorist Knowledge Base. Att försöka separera en terroristorganisation från en annan och kalla den ena terrorist och den andra motståndsrörelse kräver antingen en professor eller en islamist. Söker man gemensamt på namnen på Internet hittar man många nog som visar på ett samarbete . Precis som Al Qaeda och Hamas samarbetar när det lämpar sig.

och annan ren idioti. Ja, folkrätt, "international law" är ett ytterligt flytande begrepp som man kan anpassa ungefär hur man vill ha det; det är välkänt.

Det är ytterst beklagligt att man inte får jobb i Sverige om man har avvikande åsikt. Marie-Héléne Boccara har skrivit boken "Den arabiskisraeliska konflikten och folkrätten" utgiven på Megilla-Förlaget,men tyvärr är den slutsåld. Hon har skrivit några artiklar i Menorah. För att få jobb var hon tvungen att flytta från Sverige.
[Ledsen - detta senare, kommentaren om Boccara, var helt baserad på egna spekulationer och mycket gammal andrahandshörsägen - ej sant.]

Vad TT berättar om

Irakiska flyktingar formligen forsar in i Sverige - vi tar emot mer än hälften av alla som kommer till Europa och i princip varenda en accepteras! Vi som ser lite längre, det räcker att se till London, Paris och Madrid - och kan extrapolera utvecklingen lite, börjar att se oss om efter någon annanstans att ta vägen. Och tur att man inte har några barn. Varken den förra eller denna regeringen anser det politiskt korrekt att säja STOPP, vilket självklart kommer att driva SD långt över spärrarna vid nästa val. Jag har stora problem nog som sjukpensionär och flyktingmottagningen är ruskigt dyr. Hade irakierna varit lite mera fördelade över EU hade EU kanske haft större intresse av att göra något I IRAK - som att sätta upp soldater längs gränserna mot Syrien och Iran, där flödet av terrorister ställer till med oerhört mycket av förödelsen som irakierna flyr ifrån.

TT:s senaste nyhet om Mellanöstern är att Israel har gjort något mot de terrorister som i stort sett dagligen attackerar dom - DÅ vaknar Tidningarnas Telegrambyrå! DN SvD

Den direkta anledningen - att terroristerna i Gaza har sänt uppgraderade raketer in i Israel, ryska Grad-missiler, se här och här och här och här - anses olämpligt av svensk press att förmedlas till de svenska läsarna, för att inte störa den hatbild av Israel som konsekvent, långsamt och monotont har byggts upp under decennier. ,Vapensmugglingen in i Gaza har påtagligt ökats efter Hamas' maktövertagande där för några månader sedan.

USA planerar en fredskonferens om Mellanöstern i ett desperat försök att höja Condoleezza Rices status i historieböckerena, och det kommer att misslyckas kapitalt eftersom ingen av de inblandade staterna är intresserade. Hon vill till och med bjuda in terrorstater som Iran och Syrien!


Palestinaaraberna med Abbas i spetsen, vill ha allt serverat på ett bräde utan att själva ha åstadkommit det minsta, annars tänker de inte komma. Samtidigt har Abbas mer eller mindre hemliga diskussioner med Hamas - definierad genom dess Charter, dess Stadgar, att de aldrig i världen kommer att gå med på fredsförhandlingar med "den sionistiska entiteten". Egypten med dess nästan 80-åriga sjukliga potentat, hjälper till. Olmert vill överhuvudtaget komma in i historieböckerna, åtminstone som ett ont spöke och inte som ett neutrum - han har redan lovat araberna en massa som han har försökt hålla hemligt för resten av israelerna. Inte för att det hjälper ett skvatt. De behöver en ordentlig industriby uppsatt av EU, FN eller vemsomhelst, där de får garanterat betalt för bra produkter, men inte ett öre mer i socialbidrag! Industribyn Erez i Gaza gick alldeles utmärkt tills judarna lämnade området och araberna slog sönder allt och sen satte sig ner och grät och bad om allmosor. Men - what the heck, om palestinaaraberna inte vill göra ett skapande grand utan bara att förstöra..... Läs en diskussion på bitterlemons.

Vi minns hur det gick sist - i Camp David år 2000. Barak gav Arafat nästan allt han pekade på - inte riktigt allt - och Arafat grymtade och gick därifrån. Kunde inte Barak inse att han ville ha Israel också? - det står ju uttryckligt i PLO:s Stadgar och Arafats fasplan! Sedan dess har palestinierna ägnat sig åt att terrorisera israelerna oupphörligt - och många nymornade debattörer har känslan att vad som Israel därefter tvingades att göra, säkerhetsbarriär och vägspärrar, inte är något absolut nödvändigt för att gardera sig mot en djävulsk dödskultur, som Arafat började sprida i de palestinaarabiska medierna, och som Abbas ingalunda har avslutat. Vi minns väl att Arafat startade PLO 1964, 3 år innan sexdagarskriget, när Judéen/Samarien/Gaza EJ var ockuperat av Israel utan av Jordanien och Egypten!

Nu försöker Abbas och Olmert att göra en ny Camp David..,,., Med lite sämre chans att lyckas. USA försöker göra en ny Madrid, 16 år senare, med inbjudan av skurkstater som Syrien, men inte den blekaste chans att det blir något av det.Dick Haas
är en svensk nyhetsman som har bott länge i Israel nu, och skriver bra nyheter regelbundet - går du till hans webbsite kan du prenumerera på hans nyhetsblad, eller läsa online. Han brukar behandla en eller två nyheter per blad. I senaste numret tar han upp vad alla utom de svenska tidningarna talar om - vad som EGENTLIGEN hände mellan Israel och Syrien, och vad det EGENTLIGEN betyder. Aviation Week har skrivit lite mer, nämligen hur de israeliska planen kunde undvika det dyra nyinköpta ryska radarsystemet, samma som Iran har köpt. Ryssar har studerat fenomenet i Syrien, och det är cyberwar på högsta nivå. Kommentar här och här.Den judiska lobbyn i USA har det talats om en hel del på sistone. Artiklar och böcker har skrivits, och en av de mest ökända skrevs nyligen av herrarna professorerna Mearsheimer och Walt. Lobbyverksamhet i USA har inte någon negativ klang som här, utan är ett normalt politiskt instrument som all olika grupperingar använder.

Man kan undra egentligen hur många judar där finns i USA - svårt att säga eftersom det inte finns någon officiell statistik, inget krav på att angiva detta som i en del andra länder, men det anses väl allmänt att den största gruppen judar fanns i USA tills rätt nyligen, medan Israel nu har den största gruppen, som dessutom är växande, medan antalet judar i USA minskar - EN indikation kan man se här - där antalet människor som anses vara judar år 2004 var 4 miljoner, en minskning på 10% på ett decennium. medan muslimerna är ca 1,5 miljoner med en ökning på 100%, och bägge siffrorna jämförbara med antalet buddhister.

Vad som påstås i boken av Mearsheimer/Walt och andra är, att den judiska lobbyn på något vis skulle ha oproportionerligt stor makt och att det skulle strida mot USA:s egna intressen. Hm,börjar jag titta efter info i ämnet växer det, tror jag sparar det till nästa gång......

Och ändå . . .

Eli Göndör skriver en intressant kulturartikel i DN om de israeliska muslimernas situation i Israel. Läsaren bör dock betänka att det ingalunda är en komplett bild av de israeliska arabernas vardag som den representerar. Först och främst ska den förstås kompletteras med den bild vi redan har från massmedia - som är full med medvetet uppborrade hål. Sedan kan du fylla ytterligare några informationshål nedan.

Idén att kalla de israeliska araberna "ensamma" är inte särskilt korrekt. Hade arabisk terrorism mot Israel upphört, hade grannländerna skapat en VERKLIG fred med Israel hade de alls icke varit ensamma utan den känslan är helt och hållet egengenererad. Titta på en karta, t.ex. denna (och förstora så du ser tydligt - Israel med omnejd) kan du se det intressanta förhållandet att avståndet från Jerusalem till Tel Aviv är ungefär samma som till Amman - 7 mil kanske. När freden inbröt var det vanligt att Ammanbor tog bilen på morgonen för att shoppa i Tel Aviv, och hem samma kväll. Avståndet från Haifa till Damaskus eller Beirut är knappt det dubbla, och hade man bankat bort lite cement i tågtunneln mellan Haifa och Libanon hade du snabbt kunnat köra tåg där. Där gick taxis redan för nästan 100 år sedan...

Kairo kunde man lätt ta buss till från Tel Aviv - jag gjorde det 1985. Tyvärr ville Egypten inte att egyptier stack på shoppingtur till Tel Aviv utan bevakade framför den Israeliska ambassaden.

Araberna kan enbart själva korta avstånden.

En annan sak som bör nämnas - såvitt jag vet ägnar sig inte en enda av de arabiska riksdagsmännen i Israel åt att befrämja freden med grannarna! Tvärtom, flera av de mera prominenta har ägnat sig åt spionera mot Israel och illegala resor till ställen som Syrien, Azmi Bishara flydde från Israel när hans spioneri för Hizbollah och alla turer till Syrian gjorde att han insåg att han snart skulle ställas inför rätta - efter att ha utnyttjag Israel till det yttersta. Se här och här och här och andra ställen. Han ersattes av Nafa, som nyligen var i Syrien....

Där har tagits fast åtskilliga israelisk-arabiska terrorister.


Den stora frågan är alltså vad de egentligen vill med Israel! Vill de fortsätta leva som nu? Vi kan konstatera att väldigt få vill flytta därifrån, vare sej till andra muslimska länder eller Västvärlden. Vill de slänga ut judarna men tror sig själva om att kunna skapa motsvarande livskvalitet därefter? Ungefär vad som hände i Gaza. Eller vad vill de??? Och varför koncentrerar sig inte deras politiker på att skapa fred med omgivande länder så de inte har någon anledning längre att känna sig ensamma?

Mellan detta andetag och dig - antisemitisk radioteater!

Radioteatern planerar att sända antisemitisk gallimatias, SvD har en blåögd "recension" - och jag sände dem detta mail:

Hej,

Hur kommer det sig att ni ägnar energi åt ren antisemitism? Betydligt grövre än att visa en dålig teckning på en kryllhårig karl och skriva ordet Muhammed under. Varför han inte skrev Moses eller Abraham eller nåt vet jag inte - kanske han inte hade förväntat sej en lika rolig reaktion då? Hade ni vänt på steken i denna saga ni tänker framföra, och anklagat en muslim, och de hade bränt lite flaggor och ambassader - bara ett förslag så ni får lite mer publicitet.

Ska vi ta några fakta? - ni kan trivialt hitta fler:

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/112/2/341 En översikt över tio års njurtransplantationer på judiska och arabiska barn i Israel. Den påvisar hur 64 av 130 tillgängliga njurar opererades in på judiska barn och 66 på arabiska barn. Läs vidare själv.

http://web.israelinsider.com/bin/en.jsp?enZone=Culture&enDisplay=view&enPage=ArticlePage&enDispWhat=object&enDispWho=Article%5El2161 berättar om ett fall där en jude donerade en av sina njurar till en arab.

http://www.beyondimages.info/b162.html
berättar att under ETT år enbart kom palestinska patienter till israeliska sjukhus för 11000 transplantationer, israelisk hälsovård gentemot de palestinska araberna har i stort sett utrotat stelkramp och mässling, mer än 150 palestinaarabiska barn får gratis hjärtoperationer i Israel etc.

http://www.israel21c.org/bin/en.jsp?enZone=Health&enDisplay=view&enPage=BlankPage&enDispWhat=object&enDispWho=Articles%5El1247 berättar om en annan svår men lyckad operation på ett arabiskt barn i Israel.

Och ni gör svensk kultur genom att skrika ut en rent antisemitisk saga, väl medvetna om att lik knappt duger till hundmat ens, än mindre till transplantationer! Va katten sysslar ni med - vet ni det överhuvudtaget? Eller värre, är ni mycket väl medvetna om det???

Vore ytterst tacksam för ett konstruktivt svar!
Göbbels var också fantastisk på att berätta sagor med baktanke.

Dagen: Så ska partierna "stoppa sverigedemokraternas framfart"

Dagen skriver en artikel om att "stoppa SD" utan att särskilt mycket berätta om anledningen till deras valframgångar - vilket är nog så relevant.

Prova att byta ut ordet SD mot KD, och känn på innehållet.......

Jag vet likväl som andra att både SD och många andra svenska partier har skelett i skåpet, eller ska vi börja prata om hur våra vanliga partier uppförde sig under andra världskriget? SD säger många saker som borde vara rätt självklara, men varken den gamla eller nya regeringen vågar säga det enkla faktum att Sverige varken har pengar eller en tillräckligt robust kultur att ta emot halva antalet irakiska flyktingar till Europa! Andra tittar storögt på hur Svenska Staten tycks anse att detta politiskt korrekta uppträdande skulle vara till något slags fördel för Sverige, när vi faktiskt ser fler och fler muslimska extremister som försöker göra livet här surt både för muslimer som flydde från dem, och för vi som råkar ha bott här i några decennier, läs t.ex. artiklar här och här och här och här och här och här och här - det är inte politiskt korrekt att skriva om Sverige i Sverige som vi vet, så alla artiklarna är från utlandet.

Samtidigt gör EU inte ett dugg för att försöka göra något av kaoset i Irak, och många gnyr om att det var så mycket bättre när Saddam mördade hundratusentals där i tysthet. Grävde ner och förgiftade och fängslade och roade sej. Hade EU - Bildt kunde ju fråga snällt - satt upp effektiva gränsposteringar mellan Irak och mot Iran och Syrien, hade mycket av det värsta slöddret stoppats fråm att komma in, och mörda muslimer i Irak med fel färg på ID-kortet. Hade därefter varenda Irakisk immigrant varit tvunget att först ta sig till ett EU-centrum, för att sedan ges hjälp, hade en hel del groende rasism i Sverige stoppats i tid.

Judarna sipprade in i Europa under tusen år eller mer, och vi vet hur det tog sin ända - och judehatet sitter fortfarande under ytan hos alltför många europeer. När kommer motsvarande hat att ta fart mot de 20 miljoner muslimer som har kommit till Europa under ett fåtal decennier?

Det var Hets mot Folkgrupp på Råsunda, snälla polisen och TT!

DN och SvD SvD skrev om kravallerna efter en fotbollsmatch på Råsunda den 4 oktober, där Israel vann matchen med 1-0.

Vad TT inte kan få för sig att berätta var att vrålen från de attackerande svenska supportrarna var ren och skär nynazism (hm, varför inte gammal klassisk?], antisemitism - en vän beskrev det som:

"Jag möttes vid utgången från stadion - tillsammans med de hitresta israelerna - för första gången i mitt liv av skrikande skinnhuvuden som skrek "Juden" mot israelerna och AIK-supportar som skanderade "Gas, Gas - Hamas, Hamas - Jihad, Jihad - Juden Raus". Jag lämnade snabbt platsen men såg efter en tid ett flertal polisbilar anlända.

Kvällens sportarrangemang fick en motbjudande eftersmak. Det är uppenbart att AIK som fotbollsklubb inte tagit sitt ansvar för att stävja de antisemitiska element som uppenbarligen finns bland fotbollsklubbens supportrar. Ett offentligt förfömande av incidenten vore på sin plats från klubben: AIK måste, likt alla andra krafter i det svenska samhället, ta sitt ansvar för att stävja den tilltagande antisemitismen. Hitresta israeliska turister - bland dem barnbarn till Förintelsens ögonvittnen - ska inte behöva möta antisemitismens fula tryne i Sverige år 2007.
"

Att denna antisemitism sitter så nära ytan hos våra vanligaste svenskar är ytterst oroande. Ännu mer oroande att tidningarna vägrar skriva om det. Om situationen var så allvarlig att polisen avlossade varningsskott, försök tänka dig hur hitresta israeler kände sig, och vad de från och med nu kommer att tänka och berätta om Sverige. Sverige är redan ökänt i Europa som ett av de mest antisemitiska länderna, tack vare politik och media, och att betyda regering ändrade inget i vår utrikespolitik - den är fortfarande lika "vänster".

Israels regering visar sin goda vilja IGEN

Tidningarna * * * skriver om hur regeringen Olmert än en gång visar sin "goda vilja" - mot araberna, inte mot judarna. De som släpptes var alla arabiska mördare som hade misslyckats med sina mordförsök och tagits innan.

En av de potentiella mördarna som Olmert tänkte släppa visade sig tillhöra Hamas och fick sitta kvar.

Kommer du ihåg ett enda fall där ARABERNA har visat sin goda vilja gentemot Israel???? Där är 300 miljoner lättirriterade araber omkring Israels 6 miljoner judar. Hur vore det om araberna återlämnade de TRE israeliska soldater de har tagit till fånga under förra året - hur vore det om Olmert hade krävt det innan han utlämnade en enda av dessa misslyckade mördare? Redan för flera månader sedan berättades det att 177 israeliska judar hade dödats och mångdubbelt hade skadats av frigivna fd potentiella arabiska mördare! Likaledes är Olmert helt ointresserad av att - som goodvill-gest mot judar, släppa fria judiska säkerhetsfångar.
"Ehud Olmert, demand a sign of life of the captives before the peace conference in November, and make this demand a condition for your attendance, urged Regev. He added that the government is equally obligated to build trust among its own people as it does with the PA." Men icke en glimt av intresse i Olmerts trötta ögon. Han vet att det inte räcker för att få honom omvald, så varför skulle han bry sig. Han och Abbas försöker förtvivlat hålla liv i varandras position trots att ytterligt få vill ha dem där.

image19

Fatahs ledare erkänner Israels existens när de talar på engelska - inte när de skriver skolböcker för sina barn - medan Hamas säger vad de tänker, vilket tydligen är en helt avgörande skillnad för - vissa.

ETT sätt att mäta utvecklingen hos ett land är att se hur många innovativa tekniska företag de har listade på Nasdaq-börsen, se http://www.nasdaq.com/asp/NonUsOutput.asp - de är listade i bokstavsordning efter land. Ta alla muslimska länder i Mellanöstern ett efter ett och se hur många hi-tech-företag de har registrerade där, och gå därefter till I som i Israel för att jämföra. Oljepengar borde vara alldeles utmärkta att investera i utvecklingsföretag inför den dagen när oljepengarna har tagit slut, eller när någon har kommit på att den återstående oljan, denna komplicerade och unika kemikaliesörja, behövs till betydligt viktigare saker än att elda upp.

Man HADE kunnat tänka sig en goodvill-gest från Fatah som till exempel att sluta med terrormord på judar, men så långt har inte regeringen Olmert sträckt sig. I stället funderar vissa där på att underlätta det för terroristerna och ta bort vissa avgörande vägspärrar.

Lite länkar att studera om arabernas senaste mordorgier:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/123797

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/123794


Det förvånar väl ingen att FN har hotat Israel med repressalier om de slutar att mata terroristerna som kontinuerligt gör sitt bästa för att döda israeliska civila. Inte ett ord om vad de tänker hota Hamas med om de inte omedelbart upphör att beskjuta Israel - förstås.


Hamas-terroristerna som Egypten - tvärt emot avtal mellan Egypten och Israel - mitt i natten lät smita in i Gaza, bakom ryggen på observatörerna från EU som ska granska trafiken där, i utbyte mot en Al Qaida-terrorist från Gaza som Egypten ville ha, skriver Dick om idag. Flera av dessa terrorister hade varit i Iran och Syrien för att lära sig nya djävulska tricks.


Ahmed har i grunden analyserats nu:

image20

RSS 2.0