A mixed lot

USA funderar på att sluta betala till FN:s "människorättsfond" eftersom de enbart ägnar sig åt ren antisemitism, Israelhat.



Censur av internet sker i länder som Burma, Vietnam och Kina. * * och söker man på detta,

internet censoring Burma

och så vidare, hittar man mycket. Det bedrövliga är, att det i regel är företag i väst som hjälper dem med detta enbart för att tjäna pengar, och det kan ses som en motsvarighet till att leverera byggklossar till Iran för att framställa kärnvapen - detta att tjäna pengar på att strypa informationsflödet till människor som lever i diktaturer.

Där har varit bråk om saker som att Google censurerar vad som kan sökas i Kina på order av regimen.

Du kan läsa en del på http://en.wikipedia.org/wiki/Censorship

Jag har träffat några burmeser i Thailand som har haft olika berättelser - en hade kommit på stipendium till en internationell business school i Lampang (norra Thailand), där jag tillbringade ett nyår. Vi håller viss kontakt fortfarande, han levde hungrig i Thailand några år, trots bra examen från skolan, men nu har han kommit upp sej en bit. Hon hade en far som var något slags departmentschef i regeringen, men eftersom hon var tråkig, bortskämd och ful så......



Israels försvarsminister, Barak, säger att det snart blir tvunget att sända in armén i Gaza och rensa upp. Hamas har bett om det alltför länge.



Schwarzenegger skriver under på att Californiens pensionsfonder måste flytta sina pengar bort från företag som har samröre med Iran.

Florida gör sammalunda.

Bildt fortsätter supporta Ahmadinejads kärnvapenproduktion som alltid.



Detaljer om de muslimerna som försökte spränga en megabomb i Tyskland. Detonatorn kom från Syrien, de hade tränat i Pakistan.



Vill du hjälpa till att jaga terrorister på nätet?



New York Times: Egypten har långsamt börja fatta att de själva enbart förlorar på att låta vapensmugglingen till Gaza fortsätta.



Abbas har inte längre nån lust att delta i Condis desperata höstkonferens, där hon tänkte pressa igenom vad varken Israel eller araberna vill, eftersom Abbas inte tror han får allt han pekar på, och de andra arabstaterna är måttligt intresserade av att stödja honom.



Varför inte helt enkelt sätta Ahmadinejad i finkan? Han litar så mycket på USA att han tänker åka dit och med sitt charmiga leende försöka få människor där att tänka vänligt om honom, Han vill besöka hålet där World Trade Center stod innan islamisterna välte det - för att planera och få inspiration för nästa åtgärd mot USA? Självklart vore det en direkt provokation av Ahmed, och tillåts han komma dit för att hånle, kan man tänka sej hur han sedan skulle använda det i sin hatpropaganda mot Västvärlden.

Nästa vecka har Columbia University bjudit in Ahmed för att berätta om varför han vet att Förintelsen inte ägde rum, varför han bygger atomvapen och varför han upprepade gånger har sagt att Israel inte får existera.



Ryssland näst intill erkänner att de stod bakom Sexdagarskriget
!



Syrien igen. Sunday Times i England rapporterar att israeliska soldater var på landbacken i Syrien och säkrade kärnmaterial för att kunna konstatera om det hade Nordkoreanskt ursprung.

Vissa kommentatorer som Little Green Footballs och Dick ställer sig lite undrande till rapporten.

Washington Post
berättar mera om hur USA och Israel samarbetat för att göra något åt Nordkoreas samarbete med Syrien. Mera hos Financial Times. AP kommenterar Syriens och Nordkoreas samröre här. "The Syrian official expressed satisfaction that the friendly and cooperative ties between the two countries are growing stronger under the deep care of Syria's President Bashar Al-Assad and North Korean leader Kim Jong Il, KCNA said".

TT rapporterar * * om "Abbas sekulära parti" och har helt påtagligt inte läst hur de båda kämpar om att visa vilket parti som är mest islamistiskt. Eller nämnde Arafat aldrig islam???



Senaste gallupundersökningen om vem som skulle vinna i Israel om det var val nu:

"Vilken premiärminister är bäst för Israels säkerhet":
30% Likuds Binyamin Netanyahu
20% arbetarpartiet med Ehud Barak
14% Israel Beiteinu ledd av Avigdor Lieberman
8% trodde fortfarande på Olmert.

Ett val nu skulle ge
Likud 24 platser
Labor 18
Kadima 10
Shas 10
Israel Beiteinu 10
miljardären Arkadi Gaydamak's Social Justice Party 8
National Union-Israel Beiteinu 6.



Islamism, den nya marxismen
. Islamismen har allt större framgångar i Europa och de unga män som för en generation sedan hade gått med Baader Meinhof-ligan konverterar nu till muslimsk terrorism - man konverterar sällan om det inte är de extrema delarna som fascinerar.



Universiteten i USA har drabbats av alltför mycket av islams baksidor, extremvänsterprofessorer kan säja vad de vill oemotsagda, hat mot Israel och judar är öppet medan många som talar om motsatsen har blivit stoppade från att framträda och gästföreläsa.

image18

Nu har dessa samlat krafter, och ska ägna en vecka åt att föreläsa över USA. Bilden de har valt för sin poster är från hur man först gräver ner en kvinna, i Iran, för att därefter stena henne till döds. Våra pro-islamister gläds och hoppas traditionen sprids hit.



Olmert gör ännu en "gest" mot Abbas * * , på samma sätt som har skett i snart 15 år, utan att det någonsin har åstadkommit något mer än att hundratals israeler har mördats av dessa terrorister som släpps utan att ha avtjänat sina straff. Olmert kräver inget som helst gensvar från palestinaaraberna, som att kräva ett återlämnande av EN israelisk soldat som nu har suttit i en jordhåla i Gaza, i mer än ett år! Det är Olmert för trött för.



Kommentarer
Postat av: Gita

Angående "våra favoriter" så var det fascinerande att läsa om glädjeyran i Kadima efter senaste gallupen. Man kom osökt att tänka på gazanernas gatufestande efter ett "lyckat" terrorattentat i Israel. "Nu har det vänt," "Olmert på väg upp" och liknande kommentarer lät oss ana att något dramatiskt inträffat. - När man fortsatte att läsa gallupundersökningen och upptäckte att Olmerts popularitet gått upp till magnifika 8% från
tidigare 5% då förstod man att sammanbrottet är nära.

2007-09-23 @ 23:17:14
Postat av: Hans

Bilden var bland det mest tragiska jag sett. Vastvarldens (las europas) hallning och vilja till objektivitet vardering har sparat ur. Ibland ar kulturer och vardesystem inte relativa i etisk mening. Fortsatt att raportera

2007-09-24 @ 08:53:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0