USA ökar militärt stöd till Israel

DN har idag en provocerande artikel: "USA ökar militärt stöd till Israel" - vilket självfallet har orsakat ett flöde av anti-israeliska blogkommentarer med Jinge som alltid i spetsen. Jinge börjar dilla om att Israel bryter mot mänskliga rättigheter........ eftersom UN's Human Rights Council har hittat något att anklaga Israel för. Jag förmodar att han vet att det är det enda som de sysslar med - de negligerar totalt alla brott mot mänskliga rättigheter, men spyr ut det ena gnället efter det andra mot Israel. Det gamla Människorättsrådet hos FN upplöstes efter att ha agerat lika idiotiskt, det nya som vår egen Eliasson knåpade ihop är etter värre, se * *
(där FN:s chef blir utskälld av de muslimska länderna eftersom han hade skällt ut Människorättsrådet över deras totala snedvridenhet) och en mycket omtalad utskällning av samma råd kan du avnjuta här .

Israel är mycket bra på spjutspetsteknologi - också i bildligt avseende. Din dator är full av hård- och mjukvara som är utvecklad i Israel, liksom ditt lasarett. Tydligen får denna teknologi dock inte användas att försvara sig med enligt vissa.

En del sliter fram palestinierna som offer i frågan - när Abbas just har fått flera tusen nya gevär att skjuta judar med från Jordanien och flera miljoner dollars från Israel att göra något nyttigare av än att stoppa i byxfickorna hos ledarna därstädes, vilket är det vanliga. Man hoppas att Israel kan hålla såpass reda på Abbas att vapnen används mot Hamas på Västbanken. som planerat.

Precis som Sverige måste Israel sälja vapen för att ha råd att utveckla sitt försvar. De vapnen köps av de flesta europeiska och många andra länder och självklart av USA - och används t.ex. i Irak. Bloggarna har tydligen inte hört talas om att Hizbollah nu har minst lika mycket vapen som före förra sommarens krig, Syrien har explicit sagt att de i nästa krig med Israel siktar in sig på ett missilkrig och inte ett landkrig, så de har köpt massor av långdistansmissiler från Ryssland med iranska pengar. Bloggarna har inte hört talas om att där fortfarande kommer raketer från Gaza mot den israeliska civilbefolkningen eftersom den israeliska armén försöker vårda sig om civilbefolkningen i Gaza på ett helt annat sätt än Hamas gör - som inte har någon som helst respekt för människoliv. Det hade varit trivialt för Israel att mattbomba en bit av Gaza så det blev så lugnt så lugnt. Istället utvecklar de vapensystem som Arrow och andra för att förstöra inkommande raketer.

Israel behöver inga nya vapen emot Abbas-kontrollerade områden - såvida Olmert inte är dum nog att ge nämnde herre friheten att sätta upp raketramper à la Gaza. Tyvärr har den israeliska befolkning anledning att tro att han är dum nog.Andra nyheter


Tre araber försökte kidnappa en judisk tonåring i Jerusalem.

Fenomenet med gratistidningar har börjat i Israel. Först ut är en tämligen högerinriktad tidning, med Feiglin som skribent - han är i Likud, något höger om Netanyahu och hans närmaste medtävlare om makten. Den andra gratistidningen som kommer nu samlar sig omkring Netanyahu - en ytterst nödvändig motvikt mot den i allmänhet vänstervinklade israeliska pressen.

Påven vågar igen - att uttala sig om Europas Kristna Identitet. Månde muslimerna surnar till som vanligt?

Dödandet av flickor i Gaza
pågår - som vanligt. Och lika brutalt.Tankar

"Iran 2, Israel 0" Det enda Iran nu behöver för att tillverka en atombomb är tid, allt annat har de. De har börjat stena interna opponenter, och - tja, läs Caroline Glicks senaste!

Positiv avslutning - vackra bilder!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0