Blair och Condi

Man undrar över allt som TT inte säger i frågan efter att ha läst DN och SvD om "Blair snart tillbaka i rampljuset".

Vad Kvartetten i huvudsak har producerat är "Vägkartan". Vägkartan eftersom den måste gå från början till slut. Den börjar med

* I början av fas 1 måste alla officiella palestinska institutioner omedelbart upphöra med hatpropaganda mot Israel/judar.

med Israels krav och förtydliganden, där detta förstärks i första punkten med

* hatpropagandan måste omedelbart upphöra och den palestinska ledningen undervisa Fred i skolorna.

Eftersom Blair nu blir Kvartettens officiella fredsmäklare vore det ju högeligen märkligt om han inte startar med att betona denna inledning - eftersom det är hatpropagandan som har producerat terrrorister och mödrar som har som högsta dröm att deras barn ska bli martyrer genom att mörda judar. Säreget nog nämner inte TT detta.

Den svaga regeringen Olmert gör sitt bästa att hänga sig kvar vid makten genom att stötta den ännu svagare regeringen Abbas - genom att överösa honom med morötter utan en enda piska. Självklart har detta orsakat uppror i Israel. Familjer till judiska säkerhetsfångar är fruktansvärt upprörda över att arabiska terrorister, ofta med blod på sina händer eller åtminstone tillfångatagna i sina försök att mörda judar.

"Blair väntas förmedla sina planer för hur grunden till en palestinsk stat ska läggas" är som att försöka plantera blommor i ett kärr - när det i Abbas regler - PLO Charter - explicit står att han är ointresserad av ett land som inte också omfattar Israel. Har inte Blair läst dessa stadgar? Eller TT?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0