Visa undergivenhet gentemot Hamas

DN tycker, som många tyckare i Väst, att man ska visa någon slags undergivenhet mot terrorister, och tror att det är rätt väg. Fortfarande har man känslan att de tror att terrorism beror på "vi är fattiga och dåligt behandlade, förstår ni inte det?" och det fungerar, om man tittar på hur villiga många länder är och speciellt EU, att ge massvis med pengar för just ingenting.

Samtidigt kräver man ingenting från vare sej Hamas eller Fatah - och eftersom de ändå får pengar i stor mångd, så uppfattar de självklart saken som att de är på rätt spår. SvD skriver om nya eftergifter åt Abbas....

USA/Condi har blivit helt fanatiskt om att tvinga fram en palestinsk stat i ett område som inte har visat något intresse av att bygga en sådan, som inte också omfattar Israel. Samtidigt är USA så fega att de inte ens flyttar sin ambassad till huvudstaden i Israel, även om de har lovat göra det sedan 1995 - och därefter har presidenterna skjutit upp det varje halvår. Knappast sättet man behandlar en genuin vän. En intressant kommentar finns här.

Fatah är definierat av PLO:s Charter, aldrig ändrad trots Arafats ord på engelska - den enda versionen som finns går helt ut på att målet är ett Palestina som är identiskt med det Brittiska Mandatet, medan Hamas Charter helt går ut på att mörda alla judar de kan komma åt.

Så länge grunderna består av dessa Charters, dessa stadgar, kan inte ens Condi orsaka mer än lite kosmetiskt utanpåverk. Den dag de ändrar på dessa och även nämner välfärd och utveckling för människorna där som önskvärda mål - DÅ har de vuxit till sej.

Vad Olmert, på utgående, säger är helt irrelevant - han kommer att försvinna i tysthet lika effektivt som Peretz gjorde häromdan.

Det talas också helt tyst om den mest grundläggande faktorn - de palestinaarabiska barnen FÖDS IN I hatet! Deras barnprogram talar enbart hat, senare talar deras skolböcker enbart om hat.

Ändå har det förstås ingenting att göra med det stora problemet - muslimer avlivar oerhört mycket fler muslimer än judar.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Intressant. Det är verkligen Mellanöstern som är kritisk nu, och jag tycker det verkar vara rena vansinnet av Condi/Bush att skeppa vapen för 30 resp 90 mijarder till Egypten o Saudi medan Israel får vapen för ...100(???) miljarder. En ren upprustning, samtidigt som Ryssarna levererar till Iran/Syrien.
Hörde en hypotes att striderna mellan Hamas och Fatah kan ha varit regisserade för att få väst att ge bidrag till Fatah, men jag vet inte...
(Hoppas jag inte är spammande nu, men skrev i dag om hur positivt Hamas behandlats av sosse-statsvetare, Bildt och biståndsministern; bloggposten i princip två läskiga videos med våldsamma palestinier/Hamas samt citat av de tre i en fotnot.
http://magnusorerar.blogspot.com/2007/08/ulf-bjereld-carl-bildt-och-gunilla.html
Tro om man kan få svar av någon av dem?)

2007-08-04 @ 19:52:49
Postat av: Webmaster

När man läste hur biståndsministern bönade och bad om att kunna ge pengar till Hamas undrade man om det gänget är så totalt okunnigt att de inte har läst Hamas' Charter eller om de säger det ändå, vilket förstås är ännu värre.
Nä, de försökte regissera samlevnaden mellan Fatah och Hamas så varmt såååå i februari i Saudiarabien, just för att få pengar gemensamt, så då hade det varit enklast att spela med det lite till - alla var beredda att kravlöst överflöda palestinaaraberna med hur mycket pengar som helst med norge i spetsen. Hamas kunde ha sagt "ja, vi funderar litegrann på att kanske ändra vår inställning i någon mån så småningom" i tio år, och alla hade varit lika glada och givmilda som när Arafat sa samma sak. Men det exploderade av det intensiva samlivet, liksom i Irak, med Irans varma support i bägge fallen.
Jag tycker man rätt ofta får svar när man skriver och frågar UD om något, men det är till 100% blablabla man får tillbaka. Likaså skrev jag till moderaterna för några veckor sedan och undrade om de skäms för Bildts socialdemokratiska utrikespolitik eftersom de inte hade ett ord om utrikespolitik utanför EU på webbsajtens framsida. Fick ett annat blabla.
P.S. Ser att du skriver lite om vädret - på http://www.melaniephilipps.com skriver hon lite intressant!

2007-08-04 @ 21:32:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0