Human Rights Watch och Hizbollah

Hizbollah, vars förträfflighet lundastudenter åkte ner för att studera för ett par år sen - är högeligen irriterade för att EN HRW-rapport går emot dom, bland hundratals israelfientliga. DN SvD

Det är rätt kul att många drar upp "ja men fler blev dödade i Libanon än Israel" - som om det förklarade mer än att israelerna bygger effektiva skyddsrum och har effektiva sirensystem, medan Hizbollah i stället bygger vapenförråd i källaren hos civilbefolkningen. Under alla år har det varit rutin hos terroristerna, vare sej det var PLO innan eller Hizbollah nu, att placera sina soldatförläggningar så nära skolor, bostäder - och nu UNIFIL-anläggningar - som möjligt. Något TT och dess gelikar tycks glömma hur lätt som helst.

Att Reuters, New York Times, Röda Korset m.fl. alla har erkänt att de medvetet förfalskat bilder och rapporter från fjolårets krig är väl nåt TT inte direkt har talat vett och brett om. Man kan lätt se att Hizbollah har siktat, så gott de har kunnat - in sig mot sjukhus i Israel, flest nedfall i deras närhet. En rapport från förra årets krig här.


Kommentarer
Postat av: Tezzie

ÄR DET SANT?
hade jag ingen aning om...

2007-08-31 @ 23:51:52
URL: http://Royalblue.blogg.se
Postat av: Webmaster

Det är bara att börja använda min blogg regelbundet och TT enbart som roande bredvidläsningslektyr.....
Recommend it to friends!

2007-09-01 @ 00:42:29
Postat av: Webmaster

Ett par källor har angivits. Är där några specifika frågor så ställ dom - eller påvisa att jag har fel. Jag ger definitivt fler källor än TT.
FN:s nya chef har anmärkt på det fortsatta massiva flödet av vapen till Hizbollah - knappast för att de tänker utföra välgörenhet. Nasrallah har sagt sammalunda i iransk TV att han nu har laddat upp mot Israel igen, minst lika mycket som han hade sist.
http://www.nytimes.com/2006/12/05/world/middleeast/05mideast.html?ex=1322974800&en=b8b25a9e380122ff&ei=5088partner=rssnyt&emc=rss skriver t.ex.
"In a new report, an Israeli research group says Hezbollah stored weapons in mosques, battled Israelis from inside empty schools, flew white flags while transporting missiles and launched rockets near United Nations monitoring posts."
Under kriget följde jag regelbundet pressinfo från UNIFIL och hela tiden kunde man läsa hur Hizbollah hade avlossat raketer från närheten av UNIFIL-centra. Samtidigt lade UNIFIL ut kontinuerlig information om var Israeliska trupper befann sej, så det var bara för Hisbollah att skjuta.
En vetenskaplig analys av hur den internationella pressen nästan helt och hållet kontrollerades av Hizbollah finns på http://www.ksg.harvard.edu/presspol/research_publications/papers/research_papers/R29.pdf

2007-09-02 @ 16:23:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0