Gränsen mellan Egypten och Gaza

DN och SvD skriver om att ett antal gazabor, som har blivit strandade i Egypten, har kunnat komma åter via Israel, trots Hamas' protester mot detta. Fine.

Hade EU haft lite skinn på näsan hade de effektivt kunnat bevaka Rafahterminalen, men i stället sprang de med svansen mellan benen så fort det hettade till lite, och Israel insåg att de inte kunde lita på dem, att de stoppade terrorister och illegal smuggling. Fortfarande får Gaza alla livsförnödenheter gratis från gränsövergångarna mot Israel - och vad jag har hört görs inget försök att dessa transporter och all leverans av vatten, el och telekommunikationer ska komma från egyptiskt håll i stället. Litar inte Gazaborna på egyptierna lika mycket som på israelerna?

Har Hamas börjat sätta upp en avsaltningsanläggning än? Det kostar mindre än alla vapenimporterna.

Kommentarer
Postat av: Gita

Jag tror snarare att det är egyptierna som inte litar på Hamas - och varför skulle de det egentligen?
Sen undrar jag om du verkligen har rätt i att livets nödtorft som regelbundet passerar någon gränsövergång in i Gaza levereras gratis? De har ju rika oljeproducerande länder bakom sej, för att inte nämna resväskorna fulla av "gull" som ledargarnityret släpade hem efter sina shopping-/pussochkramresor. Om de sedan dessutom drog ner lite på Kassamtillverkningen och den allmänna smugglingen så skulle de lätt kunna betala för sej, som de respektabla världsmedborgare de vill utge sej för att vara.

2007-08-01 @ 22:46:16
Postat av: Webmaster

Det är alltid någon som betalar . . . även om det inte är Gazanerna som arbetar i sitt anletes svett för att betala det. Om att lita, se en bit ner om 2The Scorpion and the Crocodile".

2007-08-02 @ 01:16:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0