Syrien

TT DN  glömde det mest intressanta vad gällde Israels eliminering av Syriens kärnexperiment - hur israelerna kunde undvika de ryskbyggda radarstationerna, av samma typ som skyddar Irans kärnvapenproducerande anläggningar.Jag skrev om det här, och hänvisar till denna artikel.

Kommentarer
Postat av: Erik

Hallå där! Jag skrev om septemberhändelserna på min blogg också - och skrev lite kring det syriska luftvärnsystemet, som jag inbillade mig vara av Pantsir S1E-typ... Vad tror du om det syriska luftvärnet? Kommentera gärna här på sidan om du har lust...

2007-10-24 @ 18:02:30
URL: http://vanderheeg.blogspot.com
Postat av: Webmaster

Jag har inte satt mej in i vapensystemen utan har enbart följt med artiklar där det har spekulerats omkring hur och varför Israel anföll. Jag har väl hört den allmänna tesen att - precis som 1848 och 1967 framhölls arabernas förmåga att föra krig väldigt högt, men sen bidde det inte mycket av det. Jag minns inte om det gällde 1948 eller 67, det sades att araberna förlorade eftersom de inte ville kriga på natten...... Nu hör man samma om Iran och Syrien, hur mycket vapen de har - å andra sidan, med tillräckligt med oljepengar kan man köpa experter i det mesta. Förr eller senare är Israel tvunget att göra något med Iran om ingen annan gör det, och det är väl tveksamt. Men först får Olmert pensioneras.

2007-10-24 @ 23:14:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0