Vad TT berättar om

Irakiska flyktingar formligen forsar in i Sverige - vi tar emot mer än hälften av alla som kommer till Europa och i princip varenda en accepteras! Vi som ser lite längre, det räcker att se till London, Paris och Madrid - och kan extrapolera utvecklingen lite, börjar att se oss om efter någon annanstans att ta vägen. Och tur att man inte har några barn. Varken den förra eller denna regeringen anser det politiskt korrekt att säja STOPP, vilket självklart kommer att driva SD långt över spärrarna vid nästa val. Jag har stora problem nog som sjukpensionär och flyktingmottagningen är ruskigt dyr. Hade irakierna varit lite mera fördelade över EU hade EU kanske haft större intresse av att göra något I IRAK - som att sätta upp soldater längs gränserna mot Syrien och Iran, där flödet av terrorister ställer till med oerhört mycket av förödelsen som irakierna flyr ifrån.

TT:s senaste nyhet om Mellanöstern är att Israel har gjort något mot de terrorister som i stort sett dagligen attackerar dom - DÅ vaknar Tidningarnas Telegrambyrå! DN SvD

Den direkta anledningen - att terroristerna i Gaza har sänt uppgraderade raketer in i Israel, ryska Grad-missiler, se här och här och här och här - anses olämpligt av svensk press att förmedlas till de svenska läsarna, för att inte störa den hatbild av Israel som konsekvent, långsamt och monotont har byggts upp under decennier. ,Vapensmugglingen in i Gaza har påtagligt ökats efter Hamas' maktövertagande där för några månader sedan.

USA planerar en fredskonferens om Mellanöstern i ett desperat försök att höja Condoleezza Rices status i historieböckerena, och det kommer att misslyckas kapitalt eftersom ingen av de inblandade staterna är intresserade. Hon vill till och med bjuda in terrorstater som Iran och Syrien!


Palestinaaraberna med Abbas i spetsen, vill ha allt serverat på ett bräde utan att själva ha åstadkommit det minsta, annars tänker de inte komma. Samtidigt har Abbas mer eller mindre hemliga diskussioner med Hamas - definierad genom dess Charter, dess Stadgar, att de aldrig i världen kommer att gå med på fredsförhandlingar med "den sionistiska entiteten". Egypten med dess nästan 80-åriga sjukliga potentat, hjälper till. Olmert vill överhuvudtaget komma in i historieböckerna, åtminstone som ett ont spöke och inte som ett neutrum - han har redan lovat araberna en massa som han har försökt hålla hemligt för resten av israelerna. Inte för att det hjälper ett skvatt. De behöver en ordentlig industriby uppsatt av EU, FN eller vemsomhelst, där de får garanterat betalt för bra produkter, men inte ett öre mer i socialbidrag! Industribyn Erez i Gaza gick alldeles utmärkt tills judarna lämnade området och araberna slog sönder allt och sen satte sig ner och grät och bad om allmosor. Men - what the heck, om palestinaaraberna inte vill göra ett skapande grand utan bara att förstöra..... Läs en diskussion på bitterlemons.

Vi minns hur det gick sist - i Camp David år 2000. Barak gav Arafat nästan allt han pekade på - inte riktigt allt - och Arafat grymtade och gick därifrån. Kunde inte Barak inse att han ville ha Israel också? - det står ju uttryckligt i PLO:s Stadgar och Arafats fasplan! Sedan dess har palestinierna ägnat sig åt att terrorisera israelerna oupphörligt - och många nymornade debattörer har känslan att vad som Israel därefter tvingades att göra, säkerhetsbarriär och vägspärrar, inte är något absolut nödvändigt för att gardera sig mot en djävulsk dödskultur, som Arafat började sprida i de palestinaarabiska medierna, och som Abbas ingalunda har avslutat. Vi minns väl att Arafat startade PLO 1964, 3 år innan sexdagarskriget, när Judéen/Samarien/Gaza EJ var ockuperat av Israel utan av Jordanien och Egypten!

Nu försöker Abbas och Olmert att göra en ny Camp David..,,., Med lite sämre chans att lyckas. USA försöker göra en ny Madrid, 16 år senare, med inbjudan av skurkstater som Syrien, men inte den blekaste chans att det blir något av det.Dick Haas
är en svensk nyhetsman som har bott länge i Israel nu, och skriver bra nyheter regelbundet - går du till hans webbsite kan du prenumerera på hans nyhetsblad, eller läsa online. Han brukar behandla en eller två nyheter per blad. I senaste numret tar han upp vad alla utom de svenska tidningarna talar om - vad som EGENTLIGEN hände mellan Israel och Syrien, och vad det EGENTLIGEN betyder. Aviation Week har skrivit lite mer, nämligen hur de israeliska planen kunde undvika det dyra nyinköpta ryska radarsystemet, samma som Iran har köpt. Ryssar har studerat fenomenet i Syrien, och det är cyberwar på högsta nivå. Kommentar här och här.Den judiska lobbyn i USA har det talats om en hel del på sistone. Artiklar och böcker har skrivits, och en av de mest ökända skrevs nyligen av herrarna professorerna Mearsheimer och Walt. Lobbyverksamhet i USA har inte någon negativ klang som här, utan är ett normalt politiskt instrument som all olika grupperingar använder.

Man kan undra egentligen hur många judar där finns i USA - svårt att säga eftersom det inte finns någon officiell statistik, inget krav på att angiva detta som i en del andra länder, men det anses väl allmänt att den största gruppen judar fanns i USA tills rätt nyligen, medan Israel nu har den största gruppen, som dessutom är växande, medan antalet judar i USA minskar - EN indikation kan man se här - där antalet människor som anses vara judar år 2004 var 4 miljoner, en minskning på 10% på ett decennium. medan muslimerna är ca 1,5 miljoner med en ökning på 100%, och bägge siffrorna jämförbara med antalet buddhister.

Vad som påstås i boken av Mearsheimer/Walt och andra är, att den judiska lobbyn på något vis skulle ha oproportionerligt stor makt och att det skulle strida mot USA:s egna intressen. Hm,börjar jag titta efter info i ämnet växer det, tror jag sparar det till nästa gång......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0