TT anpassar sig till terroristernas terminologi

TT skriker ut nyheten om "israeliska nynazister gripna i Israel".....

Nynazister i Israel - yes, and so what? Om TT anser det vara en nyhet förklarar det bara att de försöker låtsas vara otroligt naiva eller också läser de inte nyheterna. Där finns arabiska terrorister och extremvänsterelement också i Israel, gott om dem, bl.a. femtekolonnarna Peace Now, B'tselem och Gush Shalom, ledd av Uri Avnery - som började som nazist och därefter har tillhört den mest extrema vänsterfalangen i Israel under långa tider. Den första israel som, trots att det var helt olagligt, börjde umgås med Arafat 1982. Extremister till vänster och höger arbetar förunderligt väl tillsammans i många fall. Precis som att shiiter och sunnis normalt slår ihjäl varann, som i Irak, men mot Israel samarbetar de, som al Qaeda och Hamas i Gaza.

Alla kan få vansinniga ideer i huvudet om de inte lär sej skilja ut vad som är sannolikhet, vad som är propaganda och vad som är ren lögn, på internet. Lika viktigt som när man träffar människor. Och kanske svårare.

Nynazister i Israel är en gammal företeelse. Där finns ju gamla nazister som Uri Avnery, och de nya är i regel ryssar som lurade sig med den judiska immigrationen från Ryssland utan att vara judar, eller endast råkade ha en judisk släkting för 100 år sedan. Israel var så glada att hjälpa människor ur diktaturens klor att de inte kontrollerade dem tillräckligt noga, och ofta var det heller inte möjligt. Människor kallar sig ju i regel inte judar utan att vara det. De visste att bara de var ute ur Sovjet öppnade sig världen för dem.

Vill du läsa den verkliga historien och inte TT:s förvanskning, deras plockande av "gobitarna" som passar deras bild av Israel, se t.ex. här och här och här och här. Det ger en direkt iskyla längs ryggraden - TT lär inte ha någon - att de använder bitar av en dylik "nyhet" för att medvetet diskreditera Israel.

Många av Olmerts poliser, som han använder för att klå upp "bosättare" så märkena sitter kvar länge länge i både kropp och själ, är ryska invandrare av samma sort.

Uttalanden från Hamas terrorister förvanskas av TT och placeras därefter in i artikel som nyhet.

Israeliska styrkor har, i stället för att släppa en lagom stor bomb, med stor risk för individuella israeliska soldater plockat upp en terroristledare i Gaza. Hamas klämde i med vanlig bravur och berättade om "en sionistisk styrka" - deras vanliga hatpropaganda eftersom alla terroristerna får en besk smak på tungan av att nämna Israel utan det blir "den sionistiska entiteten". TT tog deras terminologi rätt över en kam, för att visa sin sympati med dem. Tittar man riktigt noga kan man ana att det är ett halvt citat........ TT skriver, och noggrant kopierat trots att det är felaktig svenska, i både DN och SvD:

- En sionistisk specialstyrka som bar Verkställande styrkans uniformer körde in på Georgegatan i östra Rafah i en civil Subaru-bil och begav sig sedan mot gränsövergången i Sufa", meddelade brigaderna.

Taget direkt från AFP, som alltid har arabiska reporters när de rapporterar från Mellanöstern - observera de korrekta citationstecknen:

"A special Zionist force wearing Executive Force uniform entered George street in eastern Rafah in a civilian Subaru car and then headed towards the Sufa crossing" with Israel, Hamas's armed wing, the Ezzedine al-Qassam Brigades, said in a statement.

Å andra sidan har det uttalandet inte ett dugg att göra med nyheten utan endast ett politiskt uttalande av terroristgruppen - som då TT medvetet valt ut och förvanskat för att visa sin tolkning av nyheten..... För att inte tala om den totalidiotiska kommentaren "armed wing" - ALLA Hamas följer Hamas' Stadgar!

Kommentarer
Postat av: Gita

ALLA Hamas följer Hamas' Stadgar...
...annars är de inte Hamas!

2007-09-09 @ 13:37:25
Postat av: David

"de nya (nazisterna) är i regel ryssar som lurade sig med den judiska immigrationen från Ryssland utan att vara judar"
vad synd att israel råkade släppa in människor av fel ras.
"Israel var så glada att hjälpa människor ur diktaturens klor att de inte kontrollerade dem (deras ursprung) tillräckligt noga."
den meningen är helt obegriplig om man inte är en väldigt övertygad rasist.

2007-09-09 @ 16:55:15
Postat av: Webmaster

Både jag och andra har faktiskt fått erkännande - även om det aldrig går ut - när man har skrivit direkt till TT och berättat om direkta felaktigheter och brott mot de Pressetiska Reglerna som kräver neutralitet och att man redovisar bägge sidorna i en konflikt. Vissa kommentatörer tycks anse att TT ska vara regeringens mjäkiga förlängda arm utan några regler att följa.
Hot är betydligt allvarligare än att redovisa sanningen som andra berättar i icke TT-kontrollerade tidningar.

2007-09-09 @ 17:08:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0