Taggtråd och annat otyg

Barriärer

DN gör en liten översikt över hårdvarugränser i världen, där de klassificeras enligt vad man mest talar om i DN. En betydligt vettigare översikt kan ses här, "The Good Fence Epidemic". Mera här .


Syrien

New York Times ger lite mer skvaller/information angående Israels raid i Syrien, medan Israel själva inte säger ett ord om det - förståndigt nog. Kanske regering och säkerhetsmän äntligen har lärt sej att knipa käft och inte berätta för omvärlden vad de tänker göra i sitt krig med de omkringliggande stater som vägrar sluta fred med israel? Syrien säger heller inget om det - därför att det vore helt olämpligt om det var sant som spekulationer säger, antingen att det gällde iranska vapenleveranser till Hizbollah eller kärnsamarbete med Nordkorea. Att beväpna Hizbollah är helt förbjudet enligt Säkerhetsbeslutet som avslutade kriget i Libanon förra sommaren.

Washington Post har en lång artikel:"Information som har framkommit under det senaste halvåret indikerar att Nordkorea och Syrien samarbetar i något kärnvapenprojekt. Dramatiska satellitbilder tagna av Israel, speciellt den senaste månaden, har oroat specialister i USA." Mycket irriterande för USA:s förhandlingar om kärnvapen med Nordkorea. Se även här.

Assad är pressad att göra någonting och inte sitta som en rädd höna. Han är ju diktator och representant för endast alawiterna i Syrien, sisådär 10% av folket, och resten av dom hade våldsamt gärna haft en statsman, inte en optiker, som ledare.

Eventuellt hjälpte Turkiet Israel med information.


Gaza

Vem är den största islamska fundamentalistgruppen, Hamas eller Fatah? De har ägnat året åt att slå ihjäl varandra för att visa vem som är mest islamiskt, Fatahs skolböcker är fulla av antisemitiskt hat mot sin granne, betalda av EU-pengar. Samtidigt blir Gaza allt mer likt Iran och Saudiarabien, männen blir allt skäggigare i muslimsk stil och kvinnorna syns mindre och mindre. Inga utländska journalister vågar sig dit numera.

Tyskland: Megasmällen undveks tack vare USA:s hjälp.

Arabpojken Muhammad al-Dura - minns du? Franska filmare blåste stort upp "skjuten av israelerna i Gaza" 30 september 2000. Händelsen underblåste hatet mot Israel högeligen, under andra intifadan som började det året och håller på än. Men - människor som studerar filmen blev mer och mer förbryllade, det stämde inte. Och snart kom man på att den var helt och hållet enfransk lögn för att diskreditera Israel. Där är nu rättegång i Frankrike mot detta falsarium.
Iran

Vad kan Israel göra med Iran? Som vi vet har judarna alltid varit tvungna att ta vara på sig själva genom seklerna. När de började komma tillbaka i större mängd till sitt hemland, efter Mandatet Palestinas skapande av vinnarna i första världskriget, som "judiskt hemland", medan araberna fick 500 gånger mera till skänks, av det som var Ottomanska Riket, vad skedde? De byggde upp sina egna judiska institutioner, samtidigt som de betalade skatt till engländarne som byggde upp arabiska institutioner med pengarna.

Sen Shahen lämnade så har Iran under flera decennier växt fram som det största hotet mot Israel och världsfreden.

USA fattar det, men är väldigt tveksamma att göra något radikalt, speciellt som de är fullt uppbokade i Irak. EU/Sverige fattar ingenting, och handlar mer och mer med Iran för att stödja deras kärnvapenproduktion. Så vad återstår?

En intressant artikel tar upp vad som är möjligt: Iran är 100 gånger större än Israel, och de lärde sej från Irak, när Israel bombade Osirak-reaktorn 1981 - vilket bromsade upp den livsfarliga utvecklingen av massförstörelsevapen där. Iran har lärt sig att placera ut ett stort antal anläggningar över sitt land, för att göra produktionen mindre sårbar. De skaffar sig långsamt allt mer kunskap. Vad man kan göra konceptuellt är att trötta ut dom. Inte försöka bomba alla produktionsplatser i Iran men ett antal av de viktiga, vilket sätter tillbaka utvecklingen några år, sen på'n igen! Förr eller senare tröttnar det iranska folket på deras Hitler - han är inte särskilt populär som det är.

En rapport talar om möjligheten av en attack från USA om 8-10 månader, eftersom EU svävar på sina rosa moln och vägrar se faran.

Muslimerna fortsätter att förstöra den heligaste platsen, Tempelplatsen, för judar och kristna utan att Olmert stoppar det. Se min tidigare artikel om Tempelplatsens Förstörelse. Minns vilket ramaskri det blev när talibanerna förstörde uråldriga buddhistiska statyer - nu syns inget alls i tidningarna eftersom enbart judar och kristna får sin historia förstörd av muslimerna.


Kommentarer
Postat av: Xamuel

"försöka bomba alla produktionsplatser i Iran men ett antal av de viktiga, vilket sätter tillbaka utvecklingen några år, sen på'n igen!"
Fredligt... Våld är lösningen på alla problem, iranierna kommer säkert inte skylla allt på judarna om detta skulle hända.

2007-09-14 @ 00:57:30
URL: http://xamuel.blogg.se
Postat av: Webmaster

När vann någon ett krig sist genom att vara fredlig?
Vilket är viktigast, att det står nåt vackert på ens gravsten eller att man inte behöver nån?
Ahmedblabla skyller redan allt på judarna. Även om de bara är Lilla Satan, till skillnad från USA som är den Stora.
http://www.americanthinker.com/2006/12/the_holocaust_and_ahmadinejads.html

2007-09-14 @ 02:00:21
Postat av: Xamuel

Anledningen kanske är att det finns folk som kallar dem för "ahmedblablabla". En annan kanske att västvärlden ständigt ska berätta hur dessa länder ska styras. Vad jag vet pågår det ingen väpnad konflikt mellan Israel och Iran, att Iran säljer vapen eller förser någon med vapen kan knappast anses värre än det Sverige gör. Eller USA. Nästan alla länder säljer vapen någonstans.

2007-09-14 @ 07:13:30
URL: http://xamuel.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0