Grovt polisvåld mot fredliga demonstranter

Demonstrationen i Bryssel av ett par hundra människor slogs mycket brutalt ned av polisen, där flera politiker och EU-parlamentariker blev våldsamt slagna av polisen. Man har stor misstanke att där blir efterräkningar - många videos togs.

image10

Se här:

http://jihadimalmo.blogspot.com/ (med flera ytterligare länkar till bilder och video)


http://www.flickr.com/photos/13244857@N04/sets/72157601955179026/


http://www.brusselsjournal.com/node/2440

http://gatesofvienna.blogspot.com/2007/09/this-one-takes-prize.html#readfurther

och vidare länkar från dessa ställen.

Kommentarer
Postat av: Xamuel

Vad är det här? Fredliga demonstranter? Är det fredligt att propagera ett förbud för människors rätt att uttrycka sig? Jag tycker det låter oerhört ofredligt. Detta samtidigt som debatten angående muhammedrondellhunden pågår. Om vi har rätt att förnedra islams profet har väl muslimer all rätt att försöka införa muslimska värderingar i vår kultur? Eller har de inte samma rättigheter som vi "kristna"? Någon måtta på hyckleriet får det väl vara?

2007-09-12 @ 17:46:32
URL: http://xamuel.blogg.se
Postat av: Webmaster

Du har missat 1) alla nidbilder i muslimsk press mot judar och amerikaner och väst i allmänhet (se tidigare artiklar här) och 2) muslimer har lika stor rätt att införa muslimska värderingar här som vi har att införa kristna eller judiska värderingar i deras kultur. Åk till Saudiarabien och sätt igång - och återkom och berätta. Muslimska värderingar får
muslimerna gärna använda privat men inte mot resten av oss.

2007-09-12 @ 18:38:59
Postat av: Marthin

Det gäller att inte medvetet misstolka innebörden av "Fredlig Demonstration", vilket egentligen bara menas till hur det hela fortlöper. Det har således ingenting med framfört budskap att göra.
Är det något som är skrämmande så är det svensk traditionell media, och dess vägran att ens nämna att denna demo har ägt rum. 154 gripna, varav 3 är Europaparlamentariker(!). Tydligt exempel på medias makt, och kanske än mer beskrivande för hur många journalister längtar tillbaka till tiden då Internet inte fanns i vart och vartannat hushåll.
I övrigt, tack för en bra blogg. Får Du problem med blogg.se återigen framgent - hör av dig så hjälper jag dig att bli fri från dem. Har tidigare hjälpt bloggar som haft problem med just blogg.se.

2007-09-12 @ 19:09:31
URL: http://www.riksdagspartiet.se
Postat av: Webmaster

En del tidningsfolk har också uttryckt viss irritation över den uppväxande bloggvärlden, eftersom de inte har kontroll över den.
Problemet med min avstängning var 1) någon anonym har hotat mig utan att specificera anledningen utom att han var irriterad, 2) denna person anmäler mig till Twingly och blogg.se, 3) ingen av dessa frågar mig eller ber mig ta bort vad som är anstötligt, utan stänger bara av direkt, men så småningom fick jag identiteten av denna person bekräftad från dem. Det är ganska illavarslande - i princip kan vilken irriterad människa som helst anklaga någon, och denna blir omedelbart dömd utan kontroll/rättegång! Samma anonyma individ anklagade mig sedan, anonymt, för att själv öka min anonymitet eftersom han hade knäckt min id/lösenord och gjort intrång och ändrat på saker i min blogg.........

2007-09-12 @ 19:48:06
Postat av: Xamuel

Det var en synnerligen intressant tanke, muslimer ska inte få rätt att införa sin kultur i västvärlden? Det tycker jag är en synnerligen odemokratisk tanke. Vad händer då med all muslimer som faktiskt är svenskar (svenskar som i flera generationer tillbaka i tiden, men har konverterat)? Ska de inte få lov att införa kulturen i samhället? F.ö. har jag läst en massa om demonstrationen i Bryssel i min morgontidning GP. Att en demonstration inte är våldsam betyder inte att den är fredlig. En fredlig demonstration är inte en demonstration som manar till förtryck av någon annan. Att man är EU-parlamentariker betyder väl heller inte att man ska ha rätt att få kränka människors mänskliga rättigheter?
Varför ska inte vi behandla muslimer bättre än de behandlar oss? Jag vet att judar lever efter "öga för öga", men så illa kan det väl ändå inte vara? Ett av de tio budorden säger trots allt att man ska behandla andra såsom... Ja, ni fattar.

2007-09-12 @ 22:16:36
URL: http://xamuel.blogg.se
Postat av: Webmaster

Angående öga för öga etc. kan du se Wikipedian http://en.wikipedia.org/wiki/An_eye_for_an_eye . Ibland har det gjorts direkt, men normalt betyder det att en orätt ska kompenseras och att man inte kort och snabbt ska slå ihjäl karln om han irriterar dej.
Nä, jag tror inte på demokrati, lika lite som Churchill gjorde det. Det har missbrukats kapitalt. Jag anser att ingen ska få rösta om han inte har kvalificerat sig genom ett test om visar att han vet vad han röstar om, inte att han bara har fallit för propaganda, mutor eller dösnack i tv.
At behandla "bättre" är vad vi gör när vi håller på att överlägset ge socialbidrag till palestinier utan några krav på motåtgärd, som att upphöra med hatpropaganda och våld. Jag ser ingen som helst logik att massor av muslimer flyr till Europa, för att bygga upp ett samhälle likt det de flydde från. En rekommendation - reformera deras eget samhälle i hemmet i stället!
Om du läser lite i mina artiklar ser du den kompletta asymmetrin mellan israelerna och araberna. Kommer en israel av misstag in i en stad på Västbanken blir han lynchad, i de israeliska städerna går de omkring som alltid. De israeliska sjukhusen är fulla av sjuka palestinaaraber som får gratis vård där. Det går rykten om att rika araber inkognito kommer dit från de omkringliggande länderna. De israeliska universiteten har många arabiska studenter.
Före 1967 fanns inga universitet på Västbanken/Gaza men snabbt växte 6 upp med israelisk hjälp. Visst kan man ana en baktanke - att Israel ville att Västbanken/Gaza skulle få lika hög levnadsstandard så många israeliska araber hellre ville flytta dit - och varför inte? Häromåret blev en arabisk tjej Miss Israel, där är många araber i israeliska armén, speciellt druser och beduiner, som är lojala mot Israel. Går du till http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_citizens_of_Israel och ner till Foreign Service kan du läsa om två israeliska konsuler som är araber.
Tips: läs på. Denna blogg ger dej lite tips här och där och många länkar du kan läsa vidare på.

2007-09-12 @ 23:04:52
Postat av: Marthin

Vad är demokrati? Och jo, en "fredlig demonstration" genomförs utan våld, samtidigt som begreppet inte innefattar budskapet som förs fram. Så är det. Vad heter statsskicket där människor inte får genomföra ens "fredliga demonstrationer", och vad leder det till?
Sokrates undervisning hade formen av utfrågningar, detta togs illa upp, och han blev hatad och dömd till döden som en ungdomens förförare.

2007-09-12 @ 23:17:59
URL: http://www.riksdagspartiet.se
Postat av: Webmaster

Jag tror definitivt att alla som debatterar ämnet bör läsa http://gatesofvienna.blogspot.com/2006/10/eurabia-code_19.html som absolut grundkurs. så de börjar ana vad det rör sig om.
Sen kan de läsa http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/HH22Ak02.html
och därefter är de beredda på lite tuffare fakta....

2007-09-13 @ 00:47:26
Postat av: Xamuel

Men då var det väl bra, att anse att demokrati inte ska existera. Nu vet ajg att jag inte ska ta den här bloggen på allvar. Den är egentligen en propagandamaskin för att införa ett samhälle där en elit bestämmer vad som är rätt eller fel. Skoj att du tycker att man ska genomgå ett test för att få lov att rösta, men du glömmer att någon måste utforma det testet, ska inte den personen genomgå ett test för att bevisa att han är rätt person att skriva testet, som skrivits av en person som gjort ett test, som skrivits av en person som gjort ett... Du fårstår min poäng, det är löjligt att tro att man skulle kunna införa ett sådant samhälle, det har gjorts en gång, det misslyckades.

2007-09-13 @ 08:05:07
URL: http://xamuel.blogg.se
Postat av: Webmaster

Rekommenderad läsning:
http://www.foreignaffairs.org/19980301faresponse1382/marc-f-plattner/liberalism-and-democracy-can-t-have-one-without-the-other.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_democracy
eller i allmänhet, sök efter 'democracy liberalism'
Hitler, Stalin, Assad, Arafat, Hamas - alla valda enligt "demokratisk metod" där staten har full kontroll över media, och ofta över valsedlarna och nåde dej om du väljer fel! Men valen var "demokratiska".......
Utan fri press där medelSvensson verkligen kan bilda sig en uppfattning om vad som händer och sedan rösta därefter. Det var det jag menade med att enbart "demokrati" inte löser någonting.
Ordet demokrati täcker alltså långt ifrån allt vad vi här i lugna Sverige menar med ordet.

2007-09-13 @ 12:01:44
Postat av: Xamuel

"Det var det jag menade med att enbart "demokrati" inte löser någonting."
Skoj att du tycker så, Israels största bundsförvant USA verkar ju tro att det är receptet på fred och jämlikhet överallt. Fast å andra sidan, USA är väl knappast landet som ska uttala sig i sådana frågor, deras demokrati är en av den mest bristfälliga i världen.

2007-09-14 @ 07:16:25
URL: http://xamuel.blogg.se
Postat av: Webmaster

Xamuel:
Håller med om att USA använder ordet demokrati på fel sätt i Mellanöstern. Det är en långsam process att komma fram till demokrati och är meningslöst utan liberalism, att människor får veta och säga vad de vill. Å andra sidan är USA den enda som GÖR nånting, medan resten av världen bara snackar, som EU. Eftersom vad de gör ofta är något än aldrig provat, måste experimentet misslyckas ibland, men deras avsikt är inte destruktivt, som Tyskland, Japan, Iran. Det är vansinnigt av Condi att försöka pressa fram ett Palestina som inte är intresserat av ett land som inte omfattar Israel - vilket alla detaljer från Arafats nej år 2000 tills deras vägran nu att ändra på PLO:s Charter visar - läs den!
Demokrati ska existera TILLSAMMANS med liberalism, som i USA, där det finns många åsikter som kan framföras öppet och debatteras, precis som i Israel, till skillnad från hela den muslimska världen. Iran producerar och levererar vapen anbart för anfall, ej försvar, och har du lyssnat på vad Ahmed har sagt under några år (nä, försök inte hitta det hos TT) vet du rätt väl. Han är påtagligt ointresserad av att förbättra livet för iranierna i allmänhet, enbart fanatisk krigshets mot någon som inte hotar honom annat än i självförsvar.

2007-09-14 @ 11:00:37
Postat av: Sebastian

Jag är jude och zionist. Men något jag inte tål är dessa krypto-antisemiter, just det, som propagerar hatpolitik mot muslimer (och inte öppet, judar) då det är enkelt för populister att tjäna röster på. Något jag som jude har lärt mig är att visa respekt. Att inte rita en muhammedbild tex då detta är mycket förnedrande för vissa muslimer. Det är sant att Iran anordnande ett karikatyr-tävling, men det är helt onödigt att sjunka till samma nivå sem dem. Jag kan bara säga att jag tycker det är på tiden man tar i med hårdhanskar mot dessa personer. Bra jobbat polisen! Denna hetsjakt mot Islam är mycket farlig.

2007-09-23 @ 16:47:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0