För 6 år sedan small det i New York

Den 6 september. Men sedan dess? Det har smällt i Spanien, England, uppror i Frankrike, nära megabombsmäll i Tyskland häromdan...... Inte i USA, trots att både muslimer och EU tycks hata dom,fast kanske av olika anledningar. En artikel som tar upp en del av problemet, i Europa, finns här. Den säger dock inte mycket varför USA har klarat sig.

Gaza
Efter den "lyckade" Kassamavskjutningen som träffade ett tomt tält i närheten av sovande soldater, delades karameller ut i Gaza. Israel gav ett snabbt svar mot stället där raketen hade avlossats, och det påstods att en kvinna och ett barn hade skadats. Varför Kassamraketen avlossades bland kvinnor och barn förtäljer ej historien.

Mycket talas om vad Israel kommer att göra och vad de borde göra. En natt med några hundra flygattacker mot alla mål i Gaza som Israel känner till, vilket är de flesta, för att eliminera vapenlager, terrorchefer och terroristläger, hade gjort susen utan att skada fler civila än "nödvändigt", d.v.s. de som Hamas har tätpackat omkring vapenlager, terrorchefer och terroristläger.

Många aspekter förstås, men några av de grundläggande kommer inte upp till diskussion ens: Gaza är packat av den anledningen att FN/UNRWA helt avsiktligt låtit de arabiska flyktinglägren växa och växa som varbölder, som man inte sticker hål på. Dessa flyktingar, vars liv är tämligen outhärdligt (även om många andra muslimer i ej oljeproducerande områden lever ännu taskigare, som de alltid har gjort - den uppmärksamhet de får är omvänt proportionell till avståndet till Israel) är de enda flyktingar på detta klot som är förbjudna att få sina problem lösta av UNHCR, FN:s andra flyktingorganisation som har LÖST problemen för 50 miljoner andra flyktingar. Detta trots att UNHCR:s budget, ca $1 miljard/år endast är ca 3 gånger större än alla pengar som UNRWA kostar, utan att lösa några problem.

Israels omedelbara åtgärd borde självklart att ockupera Philadelphi-korridoren, remsan av land mellan Gaza och Egypten, och se till att det endast smugglas mat där - något som inte tycks vara så intressant för Hamas dock. De får ju allting gratis.

Syrien
Huvudleverantör av vapen till Hizbollah - antingen direkt eller som mellanstation för den kontinuerliga floden av vapen från Iran. Vi minns att kriget i Libanon förra sommaren slutade med FN:s Säkerhetsråds beslut 1701, som totalt förbjöd vapenleveranser till Hizbollah, och där bl.a. regeringen Persson satte in ett mycket kraftigt skydd - en båt som cirkulerade ute på det soliga Medelhavet, så långt från gränsen mot Syrien som möjligt. Jag har ingen aning om de fortfarande sitter där och fiskar i solgasset.

Självklart är Hezbollah mer än återställd vapenmässigt nu, tack vare Syrien och Iran. Iran tycks ha hur mycket pengar som helst att öda på vapen av skilda slag, samtidigt som befolkningen där får det sämre och sämre. Vapenkedjan börjar ofta i Ryssland, Iran gör nordkoreanska raketer på licens, och sen lagrar Syrien, Hizbollah och Hamas dem "for future use".

Det är alltså inte alls konstigt att Israel gör något åt vapenflödet. De säger självfallet inget, och regeringen där tycks ha lyckats stoppa de vanliga läckorna. Dick säger, att regeringen är rätt belåten över resultatet, och antagligen även USA. FN och UNIFIL har ju inte gjort ett smack för att stoppa vapenflödet. Han nämner också att där lär finnas tunnlar mellan Syrien och Libanon för vapensmuggling. En israelisk kommentar kan läsas här.

Kommentarer
Postat av: WR

Du gör en fantastisk insats. Hoppas du fortsätter att mata oss med ocensurerade nyheter!

2007-09-12 @ 04:39:41
Postat av: Webmaster

Jag är i Sverige fram till mitten av november, och håller på till dess, sedan går jag i vinteride. Hur mycket jag skriver därefter beror på hur jag känner det på min tropiska sagoö, där jag har varit ett antal gånger. Om där tycks finnas intresse, skrivsr jag mer..... Ärliga frågor är alltid välkomna!

2007-09-12 @ 04:57:42
Postat av: Xamuel

Skoj att det verkar finnas ett sådant stort intresse att skylla på FN. Det är självklart FN:s fel att ett land begår illgärningar mot ett annat, naturligtvis är det FN:s fel att ett folk mördar ett annat. Eller just det ja, ajg glömde, det är ju naturligtvis palestinierna och araberna som är ansvariga för att israeler mördas, men FN:s fel att motsatsen sker. Att FN sedan är ett helt handlingsförlamat organ pga organisationens uppbyggnad, det har ingenting med verkligheten att göra...
Skål och grattis, du är väldigt objektiv.

2007-09-12 @ 13:14:51
URL: http://xamuel.blogg.se
Postat av: Webmaster

Håller med - hade lite flera insett att FN är handlingsförlamat och bara enstaka organisationer där, som UNHCR, fungerar, hade man kanske inte konstant refererat till det som någonting positivt eller möjligen som något nödvändigt ont. Ja, jag är objektiv och refererar till mina källor - sitter inte och tycker själv.

2007-09-12 @ 13:27:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0