Mellan detta andetag och dig - antisemitisk radioteater!

Radioteatern planerar att sända antisemitisk gallimatias, SvD har en blåögd "recension" - och jag sände dem detta mail:

Hej,

Hur kommer det sig att ni ägnar energi åt ren antisemitism? Betydligt grövre än att visa en dålig teckning på en kryllhårig karl och skriva ordet Muhammed under. Varför han inte skrev Moses eller Abraham eller nåt vet jag inte - kanske han inte hade förväntat sej en lika rolig reaktion då? Hade ni vänt på steken i denna saga ni tänker framföra, och anklagat en muslim, och de hade bränt lite flaggor och ambassader - bara ett förslag så ni får lite mer publicitet.

Ska vi ta några fakta? - ni kan trivialt hitta fler:

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/112/2/341 En översikt över tio års njurtransplantationer på judiska och arabiska barn i Israel. Den påvisar hur 64 av 130 tillgängliga njurar opererades in på judiska barn och 66 på arabiska barn. Läs vidare själv.

http://web.israelinsider.com/bin/en.jsp?enZone=Culture&enDisplay=view&enPage=ArticlePage&enDispWhat=object&enDispWho=Article%5El2161 berättar om ett fall där en jude donerade en av sina njurar till en arab.

http://www.beyondimages.info/b162.html
berättar att under ETT år enbart kom palestinska patienter till israeliska sjukhus för 11000 transplantationer, israelisk hälsovård gentemot de palestinska araberna har i stort sett utrotat stelkramp och mässling, mer än 150 palestinaarabiska barn får gratis hjärtoperationer i Israel etc.

http://www.israel21c.org/bin/en.jsp?enZone=Health&enDisplay=view&enPage=BlankPage&enDispWhat=object&enDispWho=Articles%5El1247 berättar om en annan svår men lyckad operation på ett arabiskt barn i Israel.

Och ni gör svensk kultur genom att skrika ut en rent antisemitisk saga, väl medvetna om att lik knappt duger till hundmat ens, än mindre till transplantationer! Va katten sysslar ni med - vet ni det överhuvudtaget? Eller värre, är ni mycket väl medvetna om det???

Vore ytterst tacksam för ett konstruktivt svar!
Göbbels var också fantastisk på att berätta sagor med baktanke.

Kommentarer
Postat av: Peter Jacobsson

Man brukar hävda att Sverige ska vara Israels vän. Om de tär så kommer det gamla ordstävet till pass: Med sådana vänner, vem behöver fiender?

Kan inte förstå varför Sverige tar ensidig ställning i Mellanösternkonflikten. Vi har ju inga naturliga band till araberna men genom det tro som byggt upp vårt land har vi en naturlig koppling till det judiska folket. Kan det vara så att man avskyr kristendomen så starkt att man tack vara det hellre stöttar muhammedaner än judar? Man kan undra?

2007-10-09 @ 21:42:30
Postat av: Maestro

Kärnfråga är ju om avlidna palestiniers organ ta om hand eller inte. Det har inte med antisemitism att göra, förutsatt att så är fallet. Peter Jacobsson, förstår Du inte det? Det hadnlar ju om att det är Israel som förtrycker palestinierna. Och det ärt den israeliska regeringen som är ytterst ansvarig för förtrycket. det är givetvis därför som man i Sverige vänder sig emot Israel. Är övertygad om att när Israel avslutar förtrycket så ökar Israels popularitet. Det är helt och hållet den israeliska regeringen som är ansvarig och har gjort Israel impopulärt, Sverige tvingar inte Israel att fortsätta förtrycket och ockupationspolitiken. Enkel matematik.

2007-10-15 @ 19:57:11
Postat av: Webmaster

Kärnfrågan är 1) varför en författare kommer med ett sånt totalt vansinnigt påstående och applicerar det på just ISRAEL, 2) varför den svenska Radioteatern tar upp det och i första versionen av sin annonsering presenterade det som en möjlighet (utan tillstymmelse till försök att presentera hur förhållandena verkligen är - som jag gjorde i mitt inlägg) och 3) gjorde det så att folk som inte läser mer eller ser sagan får känslan att det kanske ligger något i det. DET är antisemitism! Det passar dessutom in i mönstret i dagens svenska press att demonisera Israel utan anledning när de får en mikroskopisk chans. Får de inte chansen tar de den ändå, som nu Radioteatern.

Vill du lära dej lite fakta och inte bara sagor - läs ett tag i denna blogg.

2007-10-15 @ 21:43:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0