Man undrar allt oftare . . .

TT:s senaste nyhet om Israel ska jag inte direkt klaga på, "USA och Israel utvecklar robotsköld", DN, utom det att jag just sökte på orden Israel USA hos AFP de senaste 30 dagarna och fick 0 träffar.

Dessutom skulle nog inte AFP göra ett sånt löjligt misstag att säga att det israelutvecklade antimissilsystemet Arrow var amerikanskt..... Patriot är amerikanskt däremot.

Ibland undrar man varför inte TT utvecklas lite - hur kortfattade de bör vara i sina nyheter. Idealiskt skulle man dela upp nyheter i snabbnyheter, sånt som just har kommit in, och någon mer detaljerad analys, som man skulle kunna göra en timme senare. Visst - tidningarna borde göra det själva, i samband med nyheterna, men som vi vet spottar de enbart ut de rader de har fått från TT, och kontrollerar inte ens sanningshalten, vilket de Pressetiska reglerna kräver.

I detta fallet är det faktiskt inte helt självklart vad som ligger bakom missilskyddet. Vi vet hur det är nu - det Israel har räckte inte att skydda sig mot missilerna från Hizbollah i fjol somras, de räcker alls inte mot regnet av metallskrot från Gaza från nog så farliga metallrör som går ett par kilometer. Men vad dagens regering i Israel vill är att ha något slags robotskydd som klarar av motsvarande regn eller värre från Judeen/Samarien när de har givit det till palestinaaraberna - eftersom de faktiskt inser att det blir samma förhållande som med Gaza. Inget säger att det skulle vara annorlunda, Olmert kräver inte ett dyft från Abbas, har definitivt inte krävt att han har burat in några terrorister, inte samlat upp illegala vapen - allt som Arafat i sina dagar lovade för att få kontroll över stora delar av området. Olmert kräver ej heller att Abbas annullerar de delar av Hamas/PLO:s stadgar som inte tillåter existensen av Israel!

Att delar av hans familj har flyttat från Israel och att de andra tillhör den aktiva extremvänstern lär inte förvåna någon.

Morris berättade lite av den krassa verkligheten i Stockholm, som Gudmundson skrev om i SvD.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0