DN: en ironi över Israels överlevnad - är det "Kultur" eller "Nöje" ???

Per Jönsson har under rubriken Kultur och Nöje refererat vad Benny Morris sade vid sitt besök i Sverige. Morris definieras som "palestinavän" fram till det att hans forskning har givit flera uppgifter och ett mera realpolitiskt tankesätt än ett politiskt korrekt sådant. Alltså är han inte palestinavän längre enligt DN.

Jönsson berättar inte att Morris har fel, enbart att "så får man ju inte säja även om det är sant!" - det enkla faktum att Israel har velat ha fred under hela sin existens, eller ännu mer djupgående fakta som aldrig någonsin nämns i svensk press - det ENDA lagligt bindande beslutet om Israel är vad som skedde innan - i San Remo 1920! Då hade det Ottomanska Riket förlorat första världskriget och det gavs bort av vinnarna - drygt 499/500-delar till araber, resten, det palestinska mandatet, skulle bli ett judiskt hemland, där dock de bosatta ej skulle fördrivas. Det skulle däremot ha fritt tillträde för judar eftersom de hade behandlats taskigt av både öst och väst även före Hitler. De är en sån försvinnande liten del jämfört med arabvärlden, men trots det krävde ingen att de skulle ha fritt tillträde till hela det f.d. Ottomanska Riket, bara denna lilla remsa, inte mycket mer än en promille av området.

Ända sedan England lämnade mandatet har araberna slagits om att också få full kontroll över denna promille! En iskall fred råder nu sedan ett par år med Egypten och Jordanien, men knappast av det vänskapliga slaget. Med återstoden av arabvärlden har ingen fred slutits. Palestinaaraberna följer en av två stadgar - antingen Hamas eller PLO:s (Fatahs) stadgar, ingen tillåter existensen av Israel.

Ändå är det så otroligt mycket finare i svensk press att hela tiden framhålla rättvisan i palestinaarabisk nationalism och avvisa israelisk/judisk nationalism!

En artikel som denna skulle inte få för sig att redovisa att där var FLER judiska flyktingar från arabländerna till Israel än arabiska flyktingar den andra vägen! Varför inte förklara att alla dessa judiska flyktingar har absorberats av Israel, och berikat landet, medan arabländerna och UNRWA med gemensamma ansträngningar har satt de arabiska flyktingarna i koncentrationsläger och gjort sitt bästa för att behålla dem där! Och sen tala om för araberna att det enda sättet att hantera flyktingar är det sätt som Israel har gjort. Låta UNHCR ta hand om flyktingproblemet och LÖSA det som de har gjort för 50 miljoner andra flyktingar!

Morris forskningar är om vad som hände, och i krig händer mycket osmakligt på bägge sidor, eftersom det är helt vanliga mänskliga arga män som krigar. Blir de provocerade händer alltför ofta inte särskilt fina saker. Att han därefter gjort logiska slutledningar bör hanteras helt separat. Han är inte politiker utan går enbart ut från historiska fakta och gör de slutledningar en historiker gör.

Nåt sjukt är det, och det får inte sägas. Etnisk rensning som skedde mellan Indien och Pakistan är rätt logisk när ingen integration har kunnat ske efter 50 år, och Israel accepterar faktiskt att bli av med 80% av det land som San Remokonferensen tilldelade dem, om araberna flyttar dit - d.v.s. Jordanien. De få återstående procenten, Judeen/Samarien/Gaza kan man samsas om, de områden med huvudsakligen judiska kulturminnesmärken under huvudsaklig judisk kontroll, arabiska kulturminnesmärken under muslimsk kontroll. Att muslimer med stor iver försöker förvandla det mest heliga judiska området, Tempelplatsen i Jerusalem, till en muslimsk plats med bulldoozer nu, enbart för att Arafats morbror fick för sig att det var islams tredje mest heliga plats på trettiotalet - utan protester från regeringen Olmert - visar att DE ser logiken i detta. Jönsson kan gärna skriva om det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0