Det var Hets mot Folkgrupp på Råsunda, snälla polisen och TT!

DN och SvD SvD skrev om kravallerna efter en fotbollsmatch på Råsunda den 4 oktober, där Israel vann matchen med 1-0.

Vad TT inte kan få för sig att berätta var att vrålen från de attackerande svenska supportrarna var ren och skär nynazism (hm, varför inte gammal klassisk?], antisemitism - en vän beskrev det som:

"Jag möttes vid utgången från stadion - tillsammans med de hitresta israelerna - för första gången i mitt liv av skrikande skinnhuvuden som skrek "Juden" mot israelerna och AIK-supportar som skanderade "Gas, Gas - Hamas, Hamas - Jihad, Jihad - Juden Raus". Jag lämnade snabbt platsen men såg efter en tid ett flertal polisbilar anlända.

Kvällens sportarrangemang fick en motbjudande eftersmak. Det är uppenbart att AIK som fotbollsklubb inte tagit sitt ansvar för att stävja de antisemitiska element som uppenbarligen finns bland fotbollsklubbens supportrar. Ett offentligt förfömande av incidenten vore på sin plats från klubben: AIK måste, likt alla andra krafter i det svenska samhället, ta sitt ansvar för att stävja den tilltagande antisemitismen. Hitresta israeliska turister - bland dem barnbarn till Förintelsens ögonvittnen - ska inte behöva möta antisemitismens fula tryne i Sverige år 2007.
"

Att denna antisemitism sitter så nära ytan hos våra vanligaste svenskar är ytterst oroande. Ännu mer oroande att tidningarna vägrar skriva om det. Om situationen var så allvarlig att polisen avlossade varningsskott, försök tänka dig hur hitresta israeler kände sig, och vad de från och med nu kommer att tänka och berätta om Sverige. Sverige är redan ökänt i Europa som ett av de mest antisemitiska länderna, tack vare politik och media, och att betyda regering ändrade inget i vår utrikespolitik - den är fortfarande lika "vänster".

Kommentarer
Postat av: Ann Onym

Jag var på plats på Råsunda och såg inte en enda AIK-supporter som hetsade mot judar... Vad jag DÄREMOT mötte på väg från tunnelbanan till arenan var tiotalet vänstermänniskor i palestinasjalar som delade ut pamfletter med rubriken "BOJKOTTA ISRAEL". Men det är så klart inte lika skoj när det är vänstern som luktar...

2007-10-05 @ 15:07:57
Postat av: Björn

"våra vanligaste svenskar" Knappast

2007-10-05 @ 16:15:19
Postat av: Grue

39 % av muslimerna i Sverige, och 5 % av hela den svenska befolkningen har "starkt antisemitiska åsikter" enligt Forum för levande historias undersökning. Det tystas förstås ner att den växande antisemitismen enbart beror på den muslimska invandringen.

2007-10-06 @ 00:56:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0