Dagen jämkar sig med övrig svensk press

Efter att ha läst Lapidus i Dagen - artikeln uppskattad av den inte helt okände bloggaren Jinge - ser man snart ingen större skillnad mellan Dagen och våra mesta andra medier i Sverige. Nationalism är något positivt för palestinaaraber, och helt och hållet negativt för judar.

Det var ett genialiskt drag, när araberna började kalla en grupp inom sig själva för "palestinier" efter att ha tagit termen från vad den fortfarande betydde i Golda Meirs självbiografi från mitten av sjuttiotalet - "jude i det palestinska mandatet". Plötsligt var det inte 300 miljoner araber mot 5 miljoner judar utan 3-4 miljoner stackars förtryckta palestinier mot 5 miljoner mäktiga judar!

I Lapidus artikel får judarna hela skulden för att det är synd om palestinaaraberna. Att vägspärrar och separata vägar faktiskt är motiverade, om man läser den dagliga nyhetsskörden i israeliska tidningar om terrorangrepp, stenkstning och annat på förbipasserande "judiska" bilar, det som aldrig syns i svenska medier inklusive Dagen, ser man ingen antydan till i artikeln. Palestinaarabernas ekonomi hade bland världens snabbaste utveckling, 7%, innan de själva förstörde det hela med första intifadan. Före andra intifadan, vilken startade eftersom Arafat inte fick 100%, enbart 95% av vad han pekade på i Camp David år 2000 - var den ekonomiska utvecklingen uppe på 6% igen - för att nästa år, helt genom palestinaarabernas egna aktioner, hamna på MINUS 18%.

Det är heller inte Israels fel att palestinaaraberna envetet mal på med sitt hat mot Israel och judar i sina medier - vilket är den första punkten i "Vägplanen"; att det upphör, vilket Abbas har skrivit under på. Abbas har heller inte haft en tanke på att ändra på PLOś/Hamas Stadgar, som inte tillåter existensen av Israel.

Israel gav dem EN chans - varenda jude lämnade Gaza för två år sedan för att de skulle visa hur de ville bygga upp sin mönsterstat. De fick toppmoderna växthus som bevisligen lönade sig, de fick löften om flygplats och hamn UNDER ANSVAR om det var tydligt att det inte användes för import av vapen, de hade en väl fungerande industriby, de har gasfyndigheter som Israel har lovat att köpa från....... De visade med fantastisk effektivitet vad de ville göra med landet, förvandla det till en enda raketramp, och de har, med iransk hjälp och egyptisk passivitet, lyckats utmärkt. Utan israelisk kontroll av Judéen/Samarien blir det snabbt en ny raketramp, speciellt med dagens handlingsförlamade israeliska regering. Inser inte Lapidus det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0