Tortyr i Israel - och i arabländerna

TT sprider sin enkelriktning på klassiskt sätt, som i dag i en artikel återgiven hos SvD:s Israel åter anklagat för grov tortyr och DN:s motsvarande - för att inte tala om många övriga okritiska småtidningar.

Att enbart lyssna på olika "människorättsgrupper" utan att lyssna på vad de INTE säger, ger en helt felaktig uppfattning av verkligheten. Liksom vad som menas med "tortyr". Vilket är mest tortyr - att avtvinga terroristerna svar som leder till att - som nu - nästan alla potentiella arabiska självmordsbombare har stoppats före dådet, eller att spränga oskyldiga människor i luften? Ja, ofta gör de nödvändiga metoderna för att få information, mera ont men sparar det liv så.....

Om vi ser på 'Fångarnas dokument' upprättades detta av arabiska massmördare i israeliska fängelser. Att de har dessa kommunikationsmöjligheter tillgängliga säger otroligt mer än att en antisionistisk organisation i Israel har hittat 9 araber som klagar över sin behandling i fängelset.

Vi väntar också på arabiska eller internationella människorättsgrupper som intervjuar de tillfångatagna israeliska soldaterna i Gaza och Libanon, om hur de har behandlats. Eller för den delen att FNs människorättsorganisation klagar över hanteringen av detta ärende - tyvärr är de fullt upptagna med att hitta på så många anmärkningar mot Israel att de inte har tid med något annat. Vi minns när f.d. utrikesminister Eliasson gjorde om denna grupp, eftersom många klagomål hade hörts om den tidigare gruppens antisemitism - bara för att göra den nya ännu värre.

Om du roar dig med att se saker från båda sidorna, allt enligt Pressens Etiska Regler, och söker efter ett uttryck som Human Rights Violations in Arab Prisons får du en miljon hits och kan börja läsa. Där är många skrämmande exempel på vad vi inte får veta via de vanliga nyhetskanalerna.

Dhimmi Watch skriver den 29 maj 2007: "De arabiska nationerna använder regelbundet internationella organisationer för sina egna syften: FN, Human Rights Watch, Amnesty ... är alltid vinklade till deras fördel. FN:s Human Rights Council är den stora stjärnan" och redovisar också en arabisk artikel i ämnet, som fick många intressanta kommentarer.

Vi minns när Saddam avlägsnades, hur både nyhetsorganisationer och människorättsorganisationer erkände att de bara hade berättat om en bråkdel av vad de hade sett i fråga om tortyr och liknande, men "hade vi gjort det hade vi ju inte kunnat arbeta här" . . . . . . Numera känns det som om det omvända gällde - bara de fortsätter att berätta hur hemska israelerna är, kan de fortsätta att arbeta i grannländerna.

Kommentarer
Postat av: Johan

Du får Israel att framstå som nån freds duva.
Det är det sista det landet är, undra vem som bara är upptagen med att bara hitta fel på araber och öser beröm över judar då kan du inte mycket om politik ska jag säga dig Pajas.......

2007-06-12 @ 16:40:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0