Sverige och Iran, Bildt och Mottaki

Sveriges utrikesminister Bildt tog nyligen emot Irans utrikesminister Mottaki med silkesvantar, som om det enda man kan diskutera med Iran om är att öka handelsutbytet. Detta fördubblades under 2006, till 9 miljarder kronor.

Mottaki uppmanar just nu alla de arabiska terrororganisationerna att öka sin terrorverksamhet.

Sverige har alltid betraktat Iran, det största världshotet sedan Hitler, enbart som någon att handla med, eftersom de har gott om olja - för övrigt består exporten huvudsakligen av mattor, torkad frukt och en ständigt ökande export av iranska kvinnor - ingen tillverkningsindustri för export dock. Vi minns alla hur Anna Lindh spökade ut sig i slöja när hon åkte dit för att visa sin uppskattning av regimen.

Iran lever till hög grad på EUs naivitet vad gäller dödshotet från dess kärnvapenaspirationer medan USA börjar att på allvar dra sig ur Irans ekonomi, pensionsfonder där som har investerat i företag som handlar med Iran, har förbjudits att fortsätta med detta etc.

Att läsa om Irans nuvarande ekonomi visar en ganska annorlunda bild av vad vi får veta via våra vanligare nyhetskällor.

Irans ekonomi är urusel, så de har till och med börjat ljuga om den och trycka nya sedlar i desperation. Studera länken! 30-50% arbetslöshet, 42% av befolkningen som ej arbetar med jordbruk, är statsanställd. 20% inflation - man har känslan av att den iranska politiska ledningen inte bryr sig om något förutom sitt fanatiska hat av Israel, vilket också förfärar alla något mera civiliserade regimer i övriga Mellanöstern, även om Iran mest talar om hatet mot Israel och USA.

Ahmadinejads ekonomiska åtgärder nu är direkt katastrof för Iran. I artikeln görs jämförelse med Rysslands ekonomi - hur ryssarna lyckades hejda en begynnande katastrof, medan Iran störtar ner i den med huvudet före.

Häromveckan gick Säkerhetsrådets senaste ultimatum angående Irans kärnvapenproduktion ut, men varken Iran eller Sverige brydde sig om det, till sommaren beräknas Iran ha nog med centrifuger för att kunna producera en bomb inom ett år. Samtidigt kan de inte ens producera bensin för sina bilar, från den egna oljan......... Vad gör man? Tja, Bildt hjälper dem att förlänga pinan.

Kommentarer
Postat av: kaddelack

Förstår du inte själv att man inte kan ta dig på allvar när du skriver att Iran är det största hotet mot världsfreden sedan A.Hitler?
Iran ägnar sig åt en högst tvivelaktig verbal utrikespolitik, precis som Israel hotar de sina grannar.
Skillnaden mellan ländernas agerande är dock stora. Iran har inte ockuperat mark från krinliggande länder, Iran använder inte sin krigsmaskin till att förtrycka civilbefolkning i kringliggande länder, Iran bombar inte sönder kringliggande länders infrastruktur, Iran har idag inga kärnvapen, Iran använder inte förbjudna vapen mot civila..
Iran spelar däremot det palestinska folkets lidande i propagandasyfte, och de har en pajas till president som kläcker ur sig idiotiska uttalanden som endast kan motsvaras av Israeliska rasistiska politiker.
Det finns INGEN människa som kan försvara Israels agerande, som att mörda 1500 civila libaneser och förstöra deras infrastruktur, utom de som har en helt snedvridet perspektiv på rättvisa.
Din blogg är ett pinsamt uttryck för hur värdelös yttrandefriheten kan bli i händerna på de som saknar ens ett uns objektivt perspektiv.

2007-06-12 @ 22:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0