Soldater vägrar vräka bosättare

TT följer en väl etablerad rutin vad gäller Mellanöstern - att enbart berätta halva nyheterna, helt i brott mot Pressens Etiska Regler. Alltid samma halva.

Nyheten om "Soldater vägrar vräka bosättare" i DN är ett urtypiskt typfall. Situationen beskrivs på exakt samma sätt som extremvänsterorganisationen "Peace Now" gör det.

Grundläggande fakta: soldater används inte för att deportera judar i Israel - det är inte vad de är där för, utan för att försvara landet! Fortfarande är många soldater, som drev ut judarna från sina byar i Gaza där de hade bott ett antal decennier, där en del av soldaterna hade vuxit upp - psykskadade av upplevelsen. Nu upprepar Olmert vansinnet eftersom han intensivt hatar alla som anser Israel är något speciellt för judar, tillsammans med hela sin familj, som jag nämnde för någon dag sedan.

I Wye-överenskommelsen 1998 fick Arafat kontroll över större delen av Hebron, som vanligt PÅ VILLKOR ATT ALL TERRORISM STOPPADES OCH ALLA ILLEGALA VAPEN SAMLADES IN! ALL PALESTINSK HATPROPAGANDA ÄR TOTALFÖRBJUDEN! Arafat påmindes om igen att han hade lovat att ändra PLO Charter där existensen av Israel är helt förbjuden.

Inget av detta, som var det villkoret som därefter gav Arafat politisk kontroll över större delen av Hebron, har än uppfyllts.Jag tror att TT:s "mellanösternexperter" vet det.

I detta specifika fallet är det etter värre. En medlem av Knesset men INTE medlem av Olmerts parti sa rent ut "Där finns ingen gräns på vansinnet hos den sittande regeringen".

TT sa självklart inte att det gällde privat judisk egendom, köpt för länge sedan. Judarna lämnade detta område för 1½ år sedan, temporärt, mot löfte från general Yair Golan att de snart skulle kunna återvända med bekräftad legal status på äganderätten. Regeringen flatskrattade åt detta, och vägrade uppfylla löftet trots att det gällde bevisligen judisk mark.

Fyra riksdagsmän i regeringskoalitionen, tre i oppositionen och två ministrar skrev ett brev till försvarsminister Barak om att stoppa denna attack av 3000 soldater för att utrymma två familjer med 14 barn, enbart för att regeringen Olmert tycker så. TT glömde att skriva det också.

Man undrar vad som driver TT så hårt att förvanska verkligheten i Mellanöstern - antisemitism eller något annat?


I ett par fall har israeler fått upprättelse för den genombrutala behandlingen de upplevde av israelisk polis under deportationen av judar från sina hem i Gaza. En pojke har just fått ca 50000 kr för en allvarlig misshandel, och flera andra fall är i domstol.

Man förstår de israeler som direkt säjer, att såhär gör man enbart i en diktatur. Det är synd att inte kurderna har människor som är lika fast beslutna om att ha en liten liten remsa land som de kan kalla sin egen, och resultatet är att Israel existerar men inte Kurdistan.

Kommentarer
Postat av: Lasse Johansson

Med tanke på etiska regler....
Hebron är inte Israel. Hebron är ockuperad mark.
Man trollar inte bort ockupationen genom att låta bli att nämna den.

2007-08-07 @ 13:23:43
Postat av: webmaster

Hebrons status kan du läsa om i Wye-avtalet. För övrigt kallas Västbanken often "disputed territory" - tills fredsförhandling har skett. Eller när blev dess status och statliga äganderätt fastställd?
Ser du inte ordet ockupation så sök efter det.

2007-08-07 @ 13:51:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0