Moskeer

DN talar om moskebyggen i Europa och protester däremot. Jämför med SvD. Vad kan man säga om det?

En grundläggande princip i muslimska länder är att inga icke-muslimska byggnader får vara högre än de muslimska, speciellt inte huvudmoskén. Det är en anledning varför muslimerna i Europa bygger europeiska mega-moskéer. Trots allt är deras tillväxt betydligt snabbare än den icke-muslimska befolkningen här, så det är lika bra att vara förberedd. Å andra sidan blir tiotusen kineser kristna om dagen, så - tja, räkna på fingrarna var det kristna centrat kommer att vara om 50 år.

Om moskéer ska kunna byggas fritt finns där ingen som helst anledning till att muslimska länder inte ska tillåta kyrkor att byggas, eller hur? Gäller inte detta undrar man över denna strävan från många ledare i Europa som försöker vara "öppna vad gäller religion" - är något mer eller mindre undermedvetet försök att visa hur mycket bättre vi är än "dom" ?

Hagia Sofia i Istanbul
var huvudkyrkan för alla östkristna trosbekännare - tills muslimerna förvandlade kyrkan till moské.

Al Aqsa-mosken i Jerusalem var tidigare the Church of St. Mary, som muslimerna byggde om till moské. Denna befinner sig på den judiska Tempelplatsen, judarnas heligaste plats, som nu av muslimerna avsiktligt förstörs och rensas på judiska och kristna minnesmärken - utan protester från vare sig kristna eller icke-religiösa judar världen över (vilket självklart omfattar Olmerts regering).

DN/TT verkar förvånade över att inte de kristna i Cordoba, Spanien, ville att muslimer skulle be i deras katedral. Jag undrar om de hade varit förvånade om kristna hade blivit utslängda som ville be i de moskéer som har varit kyrkor?

Att judiska församlingar i Sverige måste använda 25% av sin budget för att skydda sina synagogor på senare år, är väl inte nyhetsmaterial längre, vad det nu har att göra med moskébyggena........

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0