Kommentar till sign. "Allan"

En kommentar till den senaste artikeln fick mig att börja fundera över detaljerna där, och vad som hamnade på skärmen blev:

Jag tror att man får starta diskussionen med att kristendomen VAR en allomfattande sak i Europa fram till helt nyligen, ingen var "icke-kristen" utom mycket små grupper som judarna och zigenarna. Alla måste gå till kyrkan i gamla Sverige eftersom det var den dagens TT - det sätt som myndigheter gav sin information till folket. En vän doktorerade på det - en period under sjuttonhundratalet - det var den dagens massmedia.

Likaledes - vi var alla en grupp fram till Luther, påven var så nära Gud en människa kunde komma, och inte många tvekade på att det var direkt från Gud det han sade. Precis som alla kungar och drottningar var "Av Guds Nåde".

Främmande religioner var ett otyg. Direkt från en liten "bok om allting" som jag har ärvt av min bokälskande bonde till morfar, född 1873 (han var unik - började skriva dagbok när han var 10 och skrev till 10 dagar innan han somnade på natten när han var 97 - han var väldigt religiös och ville på nya äventyr), från mitten av 1750talet:

"Hwad förstås med den Muhametaniska Religionen?

Den falska Religionen, som updiktades af den store Bedragaren Muhamet, til hwilken sig Turkarne, än den dag i dag är, allmänneligen bekänna
."

Om judarna sägs att "De nu warande judars nya religion hafwa ej annat än blotta namnet, jämte något utwärtes Stygge-Werk, qwar och öfrigt af de gamla judarnas rätta Religion."

Den judeokristna läran är ingalunda pacifistisk - den håller i högsta grad med den gamle kinesen Sun Tzu som lärde ut hur man skulle kriga - man skulle se till att man var helt icke-proportionell och slå till hårt och snabbt och vara säker på att vinna, därefter kom också verklig fred snabbt. Eller nåt sånt, alls inte specialist. Det är en helt annan sak att strida emot fienden, än att göra jihad så som det i verkligheten utfaller sig - från när Muhammeds ryttare spenderade 100 år efter hans död på att rida över dåvarande Israel, ockupera det, och sedan fortsätta och sluta lite norr om Spanien. För att fortsätta efter andra världskriget - då antisemitismens centrum övergick från Europa till Arabvärlden där de också trycker Hitlers böcker i ständiga nytryck, och där fortsatt jihad är i högsta grad aktuell gentemot Västvärlden.

Israel har ju på ett bra tag inte haft några särskilt statsmannalika ledare. Sharon vann med högre röstsiffror än någon annan israelisk PM på att INTE lämna Gaza, som hans socialdemokratiska motståndare ville - för att därefter sabba allt vad historieböckerna kommer att skriva om honom, genom att lyssna på ormen Olmert om att ett utkastande av alla judarna i Gaza skulle ge honom en gullstjärna, få polis och domare att inte förfölja honom om alla ekonomiska oegentligheter och till och med ge honom en chans att tala i FN! Att fundamentala kristna i USA såg hans slaganfall som något från Guds hand är rätt lätt att förstå, även om man nog också kan föreställa sig att hans inre kamp mot alla principer han hade levt enligt, under ett långt krigarliv, hade knäckt honom pga lite idiotiska ekonomiska fiffel.

Just nu har vi enbart Netanyahu att lita till - som den som får flest röster i gallupundersökningarna, även om han också har sina svarta fläckar, som jag inte ska ta upp här om jag inte ska skriva en bok. Just nu är det bästa man kan säja om honom är att han fick utmärkt fart på Israels ekonomi. Kan han samsas med andre-mannen inom Likud, Feiglin, istället för att försöka bekämpa honom - vilket en tredjedel av Likudpartyt också anser - hade de tillsammans kunnat få fason på eländet efter Olmert.

Vad palestinaaraberna EGENTLIGEN vill - det är synd att vänstern och diverse människorättsorganisationer - alla också av någon förunderlig anledning extremvänster - inte hjälper dem ett dugg, snarare tvärtom. Eller har någon sett en människorättsorganisation som är emot muslimsk terrorism? Hade de inte varit fullständigt bedövade av hatpropagandan från deras egna politiska och religiösa ledare - en tanke är ju att låta lite araber och judar byta plats. Har du läst beskrivningar över vilka paradis judiska grupper har skapat på Gaza och Judeen/Samarien undrar man ju varför inte araberna kan göra detsamma - har du funderat på det? Men Abbas har inte förmåga till en enda verklig åsikt som inte också Arafat hade sagt - Abbas sa just nej till detta. Araberna verkar vara fullständigt blockerade av sin egen propaganda. Möjligheten för ett fredligt palestinskt parti som helt enkelt värnar om människorna där - man undrar varför det tycks vara så omöjligt, och varför inte heller Västvärlden försöker pressa på med något sådant. Israeliska politiker har från början anmärkt på vansinnet - från Golda Meirs "när araberna börjar älska sina barn mer än de hatar judar, börjar freden bli möjlig" till Abba Ebans "araberna tar alla chanser att inte ta de chanser de får till ett bättre liv" - men vem kan tvinga dem att se sitt eget bästa? Tja - Bildt hade kunnat - han har stor makt inom EU faktiskt, och hade han börjat trycka på en sak som att arabisk hatpropaganda mot Israel/judar måste upphöra för att de ska få en enda Euro till - DÅ hade plötsligt något kunnat hända! Så otroligt enkelt, men....... han har inte lust. Sammaledes, EU har betalt deras skolböcker fulla av antisemitism.

Vi är åter på vad denna artikel talar om. Har du ÄN inte läst den noggrant, även om den är lång, så gör det!

,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0