Flyktingar

De palestinska flyktingarna - sanning och lögn

Översatt från http://www.jerusalemsummit.org/eng/refugees_yoram.php
Vidare läsning: se länkar från denna sida.

GRUNDLÄGGANDE FAKTA
 • Där har funnits 100 miljoner flyktingar i världen sedan andra världskriget, 80 miljoner mellan 1933-1945. De flesta är ej längre flyktingar, endast araberna har avsiktligt förlängt deras lidande som ett medel att förstöra Israel.
 • 820,000 JUDISKA och 300,000 PALESTINSKA FLYKTINGAR producerades av kriget som araberna startade mot Israel.
 • 300,000 PALESTINSKA FLYKTINGAR: 800,000 araber bodde i landet november 1947 och 170,000 när Israels självständighetskrig avslutades. Av dessa 630,000 tilläts 100,000 att återvända, 100,000 absorberades i arabländerna, 50,000 beduiner förenade sig med sina stamfränder i Jordanien och Sinai, 50,000 var invandrad arbetskraft som återvände till sina hem i omkringliggande arabländer.
 • EN PALESTINSK FLYKTING är, enligt UNRWA en arab som bodde i landet under de två åren före 1948, .och som förlorade hem och arbetsmöjligheter pga kriget. UNRWA har medgivit att de är fullt medvetna om att många krävde flyktingstatus eftersom det var ekonomiskt bättre än att vara fattig bonde, och även att flyktingarna aldrig tycktes dö en naturlig död utan flyktingkorten "övertogs" av andra.
 • EN STOR MIGRATION FRÅN DE MUSLIMSKA LÄNDERNA speciellt till israels kustland skedde 1830-1947. DE FLESTA PALESTINSKA FLYKTINGARNA bodde på detta kustland.
 • DE FLESTA PALESTINSKA FLYKTINGARNA HÄRSTAMMAR FRÅN DESSA ARABISKA MIGRANTER.
 • De flesta palestinska flyktingarna kom från Egypten, Syrien, Libanon, Sudan, Algeriet och Libyen och inflyttade 1830-1947. Den arabiska befolkningen i Jaffa, Haifa och Ramle växte 17, 12 och 5 gånger mellan 1880-1947.
 • "30,000-36,000 SYRIER migrerade till Palestina de senaste månaderna" (Syrian daily, La Syrie, Aug. 12, 1934).
 • JAFFA ABSORBERADE ARABER FRÅN 15 LÄNDER, som befolkade några "Egyptiska områden": Abu Kabir, Salameh, Sumeil, Sheikh Muneis, Feja, etc. Egyptisk ockupation (1831-1840) producerade tusentals egyptiska migranter i Jaffa, Petach Tiqva, Hadera, Kalansawa, Acre, Beit She'an, Nablus, etc.
 • TUSENTALS ARABISKA ARBETARE importerades av det Ottomanska Riket och av England för vägarbeten etc., och som resultat av judisk affärsverksamhet, samtidigt som England starkt begränsade den judiska invandringen.

VARFÖR FLYDDE PALESTINIERNA

 • ABU MAZEN (Abbas): "Arabiska arméer tvingade palestinierna att lämna sina hem.." ("Filastin A-Thawra", March 1976).
 • London Economist (Okt. 2, 1948):"Den väsentliga faktorn (vad gäller de flyende palestinierna) var uttalandena gjorda av Arab-Palestinian Higher Executive, som uppmanade alla araber i Haifa att lämna... Det sades mycket tydligt att araberna som stannade skulle betraktas som överlöpare."
 • DEN ARABISKA ELITEN FLYDDE (FÖRE KRIGET), STORA MELLANARABISKA KLANKRIG (speciellt omkring 1936-39) och den ARABISKA FÖRLUSTEN i kriget ökade antalet flyktingar. Många återvände till sina ursprungsländer.
 • "[ARABISKA LEDARE] ÄR ANSVARIGA FÖR FLYKTEN... De spridde överdrivna rykten om judiskt våld...De gjorde araberna skräckslagna, tills de flydde och lämnade sina hem..." (Jordan's "Al-Urdoun", April 9, 1953).
 • År 1948 uppmanade det BRITTISKA MANDATET judiska och arabiska minoriteter att lämna blandade städer. Araberna lämnade (Tiberias, etc.) medan judarna envist stannade kvar (Safed, etc.).
AVSIKTEN MED ALL FELAKTIG RAPPORTERING OM DE PALESTINSKA FLYKTINGARNA är att försöka olagligförklara Israel och dess aktioner, och legitimera ett "återvändande av flyktingarna" som ett säkert sätt att förstöra staten Israel.
Kommentarer
Postat av: Peter

En sak som inte var med på listan om varför palestina araberna flydde var att via flygblad uppmanades araberna att lämna landet för att sedan återkomma som segrare när Israel krossats 1948. Men som alla vet så lyckades aldrig den planen. Inte i ett enda av de krig som araberna utkämpat mot Israel sedan 1948 har vunnits och jag är övertygad om att de aldrig heller kommer att göra det. Ismaels avkomma kommer aldrig att förgöra Isaks avkomma.

2007-08-26 @ 20:56:28
Postat av: Webmaster

Jag gjorde en översättning rätt av, med det huvudsakliga tillägget om UNRWA som har erkänt att en del av farföräldrarna till dagens "flyktingar" smög sej in i ledet av ekonomiska skäl. Läser man referenser på sidan där jag hämtade det, får men en del ytterligare info.
Drömmen vore ju en ny upplaga av Joan Peters "From Time Immemorial" med alla referenser scannade så man kan verifiera allt, med bemötanden av de vanligaste klagomålen! Söker man på hennes namn hittar man mycket - och hon har också lyckats få de vanliga självhatande judarna som Chomsky och Finkelstein ryka ur öronen - ett mycket gott tecken på att hon har rätt!

2007-08-26 @ 21:40:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0