Dagens version av händelserna i Hebron

Dagen tar också upp sin version av vad som har hänt. Några kommentarer.

Man får en ganska säregen känsla när man hör att 20% av Hebron kontrolleras av 500 judar medan 170.000 araber i den övriga delen av staden känner sig hotade av dessa 500.

Man undrar också varför det ej sägs, angående delningsavtalet, gjort i Wye 1997, att Arafat dyrt och heligt lovade ett upphörande av terrorismen, insamlandet av illegala vapen och absolut stopp på hatpropagandan mot israel/judar. Mot dessa villkor fick araberna kontroll över större delen av staden, inte annars. Det är faktiskt relevant!

Varför talar man om "den mest extrema delen av bosättarrörelsen" som om de vore nåt slags lustiga varelser med omöjliga idéer - när det är dessa som överhuvudtaget har gjort att Israel existerar. Och avsaknaden av denna typ av människor som har gjort att Kurdistan inte existerar.

Att judarna bosatta där "hävdar" att området var ägt av judar tills den illegala ockupationen av området av Jordanien 1948 slängde ut varenda jude - det är ett faktum som är lätt att visa. Det är ett område där judar bodde sedan urminnes tider tills 67 av dem slaktades av araber år 1929 och tvingades från de bostäder de ägde där.

Artikelförfattaren har också glömt vad som föregick. Familjerna lämnade området för 1½ år sedan mot löfte från en general som har översyn över området  - att kunna komma tillbaka så snart alla papper var kristallklara. Regeringen Olmert hånlog mot dem och brydde sej inte om löftet.

Tesen att "de ska bara lyda order" i klasisk nazi-stil präntas in i varje israelisk soldat - att det INTE gäller! En debatt pågår nu om det i Israel.

För övrigt se mina andra artiklar här i ämnet.

Kommentarer
Postat av: Jesper

Nej, nej, det är Palestina som är motsvarigheten till Kurdistan, något annat vore absurt. Turkiet m.fl. ockuperar Kurdistan och Israel ockuperar Palestina.

2007-08-10 @ 17:58:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0