Bibi fortsätter som Likudledare

DN/TT (som påstått sig ha fått informationen från Reuters) nämner att internvalet inom Likud har avgått med vinst för Benjamin Netanyahu som väntat, så han fortsätter som partiledare. Vad som var intressant var att ledaren för den mer nationalistiska delen av Likud. Feiglin, fick 23%, vilket visar att medlemmarna i partiet strävar efter en mer nationalistisk prägel än Netanyahu ("Bibi") har velat göra det till, vilket självklart får honom att tänka till.

40% av registrerade Likudmedelmmar röstade i valet.

Det väsentliga nu är att de två samarbetar inom sitt parti för att snarast möjligen bli av med regeringen Olmert, som är en regeringen för arabernas bästa och inte för judarna. Olmert har som vi sett inte det minsta emot att använda landets försvarsarmé mot sina fiender - för attackera nationalistiska judar. Det finns hur mycket pengar som helst för att stödja Abbas - vilken, som vi också såg här nyss, direkt slussade en stor del av pengarna till Hamas för att fortsätta kampen mot Israel. I februari blev Fatah, i Saudiarabien, "Hamas diplomatiska arm", och nu har Hamas blivit "Fatahs krigförande arm" . . . . Men inga pengar att hjälpa de judar som kastades ut från Gaza, till ett drägligt liv, fortfarande 2 år efter händelsen.

Bibi kallas "hök", vilket är fint. Duvan Olmert gör som andra duvor, fladdrar mest omkring och skiter ner. För att klara sig i dagens hårda värld, som ledare för ett land som startade med en attack från arabvärldens samlade armé av 25000 man, och som inte har fått en lugn stund utan stark bevakning sedan dess, krävs en hök eller två - eller en örn kanske. Hade palestinaaraberna däremot haft en duva som ledare, hade de kunnat börja ta tag i problem som välfärd, sjukvård, stoppandet av terrorismen och därmed en direkt inbjudan till att industribyar kan placeras där. .

I Haretz gallupundersökning nyligen om vem de vill ha som premiärminister fick Bibi 51% och Olmert 18%

Det är rätt intressant att läsa Reuters-artikeln och läsa vilka småbitar som TT plockat ur den och ansett väsentlig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0