Röda Korset stoppat av Hamas "av säkerhetsskäl"

Ny uppfinningsrikedom hos Hamas - "vi kan inte garantera Shalit's säkerhet om Röda Korset besöker honom" . . . . . De måste känna sig otroligt unika.
Sammalunda gäller de tillfångatagna israeliska soldaterna hos Hizbollah. Alla andra krig tycks vara säkra nog för Röda Korset huh. Frågan dyker förstås upp lika snabbt: har RK försökt att träffa dem, lika envetet som de försöker träffa andra i motsvarande situation?

Samtidigt meddelas att IDF, Israels Försvarsmakt, har tillfångatagit den Hamasterrorist som var ansvarig för att Shalit togs för mer än ett år sedan.

Den första arabiska ministern i Israel, Raleb Majadle, anklagar Israel inför möjligheten att landet måste försvara sig mot Syrien. Precis som flera andra arabiska Knessetmedlemmar gör de inte ett smack för att underlätta fred mellan Israel och arabländerna, tvärtom. I samma artikel beskrivs hur en annan israelisk arab och Knessetmedlem nyligen var i Syrien illegalt. Denna individ, Sa'id Nafa, efterträdde den förra ledaren för ett arabiskt parti i Israel. Bishara, som erkände att han hade spionerat för Hizbollah förra sommaren. Det är anmärkningsvärt att en del av de mest judehatande araberna i Israel är de som kallar sig kristna, som Bishara! Kom ihåg det när grupper som Diakonia berättar att de också lyssnar på kristna i Mellanöstern. De lär ha missat det kristna kärleksbudskapet.

Man undrar varför judarna i Israel blir alltmer misstänksamma mot araberna där... , när ett stort antal av arabledarna föregår med sina exempel och INTE EN ENDA ägnar sig åt att försöka underlätta freden mellan Israel och de omgivande muslimska diktaturstaterna.

Fatah och Hamas slår ihjäl varandra i kampen om att visa vem som är mest religiös. En artikel om vad som verkligen hände, berättar också hur Hamas trakasserar och hotar alla journalister som inte säger exakt som de har order att presentera för världen. Det påminner om kriget i Libanon i fjol där det var helt olämpligt för journalister i Libanon att uttrycka något de inte hade fått order om att säga. Inte förrän de var på väg hem i alla fall.

Vill du lära dig mer om förhållandet mellan Israel och Syrien, en analys här.
Nazisterna i Israel får kanske sina israeliska medborgarskap återkallade och de själva utkastade efter lämpligt straff. Om man tänker på att Israel nu består av ungefär lika många judar som blev mördade av nazisterna så är det mycket lätt att förstå deras avsky för dessa nynazister och vad speciellt äldre judar i Israel känner. Cirka 120 kommentarer till artikeln på 16 timmar - läs så får du en känsla för vad människor i Israel tänker. Mera här och här och här.

image7

Washington Post skriver om The New Anti-Semitism

Diskussion om nya antiterrorlagar i Tyskland bör få var och en att fundera. Vilken värld vill DU ha? Vad är din riskbenägenhet, vill du ha polis, vill du ha sjukhus, ska bara den starkaste överleva..... Allt hänger samman. Alla som har stått i "terroristköerna" på våra flygplatser det senaste året vet vad jag talar om. Har du glömt barnets nappflaska i handväskan? En nagelfil? Där har varit ett väldigt och förståeligt gny över vägspärrar på t.ex. Västbanken, och en betydligt tystlåtnare att motsvarande har hänt i Israel i 50 år vid ingången till varenda större butik och biograf. Kö, koll. Den muslimska massan som står i flygplansköerna och vet att det är en muslimsk minoritet som har orsakat dem - vad tänker de?

Tysk rabbin har nedhuggits av en muslim i Frankfurt. Det kommer närmare och närmare.

Kommentarer
Postat av: Casparus Due

Vilket imponerande jobb du gör! Känns bra att få del av lite ocensurerad information utan svensk vänstermedia som filter.
Respekt!

2007-09-10 @ 21:58:59
Postat av: Webmaster

Jag fantiserar/spekulerar inte, enbart sammanställer - och kanske underlättar det för vissa som också tycker att de får det aningen snabbare till livs på svenska. Först funderade jag på om jag skulle göra det på engelska, men där finns trots allt många sammanställningar av olika sort, så - det blev detta. Att det så infernaliskt skulle reta vissa censurvänliga individer, visste jag faktiskt inte.

2007-09-11 @ 01:21:16
Postat av: Magnus

Jag halkade in på denna bloggen och har läst några inlägg och jag måste bara påpeka, så att Webmaster inte går ner sig i självbedrägeriets träsk, att jag hittat väldigt liten information som du "enbart sammanställer". Ta exempelvis sista stycket i denna artikel. "Tysk rabbin har nedhuggits av en muslim i Frankfurt. Det kommer närmare och närmare." Hade du bara skrivit första meningen hade det varit ett sammanställande av information. Den andra meningen petar dock över dig i opinionsbildningens fack.
Med det sagt så måste jag ändå säga att det är en bra blogg med gedigen volym. Är man medveten om att det till viss del handlar om propaganda så är det en bra inblick i hur en israelvän ser på konflikten.

2007-09-17 @ 17:15:32
Postat av: Webmaster

Jo, visst är opinion inblandad, och vissa slutledningar. Man kan kanske jämföra med TT och med http://www.dickhaas.com/
TT låtsas vara neutrala, de kommenterar inte, däremot gör de ett mycket speciellt urval och förvanskar väldigt ofta det som har med Israel att göra, lägger till en rad, drar ifrån en rad, väljer en rad...... Dick Haas förmedlar en eller två nyheter, och uttrycker sin opinion, baserad på erfarenhet och inte enbart vilt tyckande. Åtskilliga av hans stycken har varit av typen "nu har TT gjort bort sig igen". Jag försöker väl göra något liknande, med en helt annan sorts erfarenhet förstås, och vad gäller nyhetsvalet är det ofta baserat på vad jag vet att TT aldrig skulle nämna.

2007-09-17 @ 17:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0