Lugnt eller inte i Gaza?

SvD har en artikel om hur illa det står till i Gaza på http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_15813828.asp

I DN berättar samma man samma dag hur lugnet lägrar sig över Gaza http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=661459
Det gäller att kunna ta betalt för två olika artiklar, och vara säker på att de inte är kopior av varann.

Ingen av tidningarna har rapporterat om de nya morden där http://www.maannews.net/en/index.php?opr=ShowDetails&ID=23011

EU måste vara helt förbryllat nu, då de precis har bestämt att följa efter Norge och börja ge pengar direkt till den organisation de har deklarerat som terrorist, så hur ska de göra nu? Ska de ge pengar till Hamas eller till Abbas eller hälften till var, så de båda kan köpa fler vapen?

De har hela tiden klagat på när Israel har eliminerat Hamasledare, men glömt bort anledningen. I alla löften Arafat gav ingick att terrorister skulle dömas och sättas i fängelse. I och med detta utvecklades "svängdörrsprincipen"- han dömde och finkade, men bakdörren var öppen en timme senare.....

Nu när Abbas har lovat att göra sammaledes med Hamasledare på Västbanken, har inte särskilt mycket hörts från EU; men svängdörren kanske har rostat igen.

Och vem ska de överösa med pengar, när Abbas har brutit med Hamas? PLO:s nogsamt uträknade PLO-konto där de kunde betala miljarder, utan att irritera USA, och där Hamas kunde gå och hämta vad de behövde om kvällarna - hur går det med det?

Hamas utropar inte en stat i Gaza http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=661336 av identiskt samma orsak som att Arafat vägrade utropade ett Palestina - eftersom det inte även omfattade Israel! Inte för att tidningarna har uttryckt det på exakt det sättet - de har väl inte läst Arafats fasplan nyligen på http://www.palestinefacts.org/pf_1967to1991_plo_phasedplan_1974.php

Så vad tänker EU göra nu med Gaza?

Vad de KUNDE göra: omedelbart kräva militär närvaro på Egyptens sida om gränsen till Gaza, och se till att inte en pistol till kommer in i Gaza. Därefter hade det utmärkt passat att sätta upp en tribunal för att komma underfund varför Egypten har släppt in dussintals ton vapen dit. Det gäller bara att inte upprepa UNIFIL:s totala fiasko - de sitter med kikare och tittar på Israels plan medan de dricker kaffe med Hizbollah och glömmer att räkna alla lastbilar som kommer med vapen från Syrien till Hizbollah, vilket de har betalt för att göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0