Ingen nyhet att Israel hjälper sjuka araber!

Idag skrivs - som om det vore en nyhet, och kanske det är för TT:s läsare - på t.ex
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=663262
och http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_15881014.asp
hur Israel hjälper sjuka och skadade araber av alla slag, inom den israeliska sjukvården.

Häromdagen fick jag en kommentar på denna bloggen som gav mej anledning att skriva några rader nedan om hur ofta sjuka araber tas om hand i Israel, ofta utan kostnad för dem.

Kommentarer
Postat av: Jonas;)

några käller till ditt påstående att Israel tar hand om sjuka araber? när den arabiska befolkningen i Israel diskrimineras oerhört av statiliga och privata organ. där i bland sjukvården.

2007-06-20 @ 17:09:39
URL: http://houstonwegotaproblem.blogg.se
Postat av: Webbmaster

Nä, den arabiska befolkningen har otroligt mycket bättre service än den arabiska befolkningen i omgivande muslimska ej oljestinna länder. Några hänvisningar skrev jag ju för några artiklar sedan, och söker du på 'israeli health care arabs' får du några miljoner hits. Det är inte perfekt (vilket det inte är för judar heller, speciellt de många fattiga - även om det inte är deras fel att pengar som kunde gå till sjukvård måste gå till försvar mot arabiska terrorister), och som det stod någonstans: det krävs faktiskt att man går till doktorn för att få hjälp! De araber som håller sig i ghetton i avlägsna byar eller beduintält som placeras ungefär var som helst - mycket arbetas på att lösa problemet, så läs referenserna som kom upp. Jag har ingen referens men har ofta hört att åtskilliga rika araber anonymt reser till Israel för att få ordentlig läkarvård, från lite varstans.

2007-06-20 @ 17:32:24
Postat av: Cicilia

Dessutom kan man ju undra hur många israeler som har fått läkarvård i arabländerna?
Samt vilken enorm uppoffring det är att ge fri läkarvård till människor som tillhör ett folk som har på sin agenda att utrota ens eget folk- och samtidigt riskera att den sjuka personen är självmordsbombare. (Det har hänt.)

2007-07-08 @ 16:21:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0