Gaza och Singapore

En jämförelse:

Gaza, yta: 360 sq.km.
Folkmängd: 1.480 miljoner
Naturtillgångar: jordbruk, gas
Inkomst/person: $1.500

Singapore, yta: 683 sq.km.
Folkmängd: 4.553 miljoner
Naturtillgångar: fiske, hamn
Inkomst/person: $31.400

Det har sagts att "Gaza är som en hamsterbur, så tättbefolkad att de MÅSTE börja avliva varandra"...... Tja, det är inte bistånd som har gjort Singaporeanerna rika huh.

När man läser de svenska nyheterna som försöker att "förklara" Gaza, som t.ex.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=662100
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_15841399.asp
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_15832615.asp

Fortsätter man att läsa ser man hela tiden "ja, NU är ju alla problem lösta för till Abbas i Ramallah kan man ju skicka hur mycket pengar som helst!"........
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_15846695.asp

Varför har EU inte ens satt upp en industriby bland palestinierna? Betalt byn, garanterat köp av det som produceras, som ett normalt lån? Men det tycks vara en idé som inte får nämnas.

Varför berättar ingen att UNHCR har placerat 50 miljoner flyktingar runtom världen, så de inte är flyktingar längre? Det är självklart att om UNRWA hade eliminerats och UNHCR hade tagit hand om alla arabiska flyktingar med avsikt att göra dem till vanliga medborgare, så är de mest kompetenta att lösa detta. OM FN VILL! Men där är total tystnad om detta. Israel försökte börja lösa problemet - FN blev vansinnigt, Arabvärlden blev vansinnig, PLO lovade döda alla som lämnade flyktinglägret...... Läs grundligt
http://www.camera.org/index.asp?x_context=7&x_issue=7&x_article=960

Var alla vänsterbloggar får energi och fantasi från för att försöka skylla allt på Israel, USA och något svävande "världskapital" och liknande - tja, har man massor av tid att döda är det nästan roande att läsa en del. Detta stora mäktiga Israel som alla ej oljeindränkta araber måste ha hjälp emot från samma världskapital.

image1

Israel i blått om du inte hittar det. Det är också bestämt att det röda skulle vara en del av det judiska hemlandet, men.....

Vi ser också på ställen som
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=662506 "Israel stoppar varor . . ."
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_15841315.asp "Israel uppmanas öppna..."
att man på något sätt försöker skylla allt på Israel och tvinga Israel att börja mata Gazanerna samtidigt som de blir beskjutna..... Där finns faktiskt en gräns mot Egypten också! Varför den enbart ska användas för att beväpna Hamas är ju lite huvudlöst, men något som tidningarna inte nämner. Hela gränsen har, förutom en legal passage, massor av tunnlar för transport av vad man har lust med. Det kanske inte fungerar var gång, se Hamas Official Caught Smuggling $817,000 into Gaza men oftast. Kartan:

image2

Om världen EGENTLIGEN brydde sig om Gazanerna, varför har inte mattransporter redan ordnats via Egypten?

Man kan ju också tipsa Gazanerna om att de har utmärkta växthus att producera mat i.

Grundorsaken kan du läsa om i en översättning av en arabisk artikel på http://www.memri.org/bin/opener_latest.cgi?ID=SD162507

Kommentarer
Postat av: Viking

Svensk media är dåligt uppdaterade om leveranserna från Israel. Israels regering meddelade i dag att man inte kommer att stoppa leveranser av förnödenheter till Gaza.
I DNartikeln som refereras ovan är det dessutom en helt vanvetttig beskriving av skjutningen i Erez-gränsövergången.
Det som hände var att en man från Gazahållet började skjuta in bland civila som väntar vid terminalen för att få lämna Gaza. Han kastade även en granat. Israelisk militär sköt ihjäl honom.
Och TT/DN beskriver det alltså som:
"På måndagen sköt armén ihjäl en man och skadade fyra som försökte fly via Erez, uppgav palestinska vårdkällor för nyhetsbyrån AFP"
Kan vi vänta oss en dementi i morgon? njaaa. fan trot.

2007-06-19 @ 02:09:14
Postat av: Trött på DN

Svenska medier har en gång för alla visat att fakta inte spelar någon som helst roll. Ingenting får förstöra myten om det elaka Israel. Det räcker med att läsa nyheter från andra europeiska länder för att förstå att Sverige är EXTREMT judefientligt. Men även arabfientligt för man skiter egentligen fullkomligt i dem och lägger aldrig något snsvar hos dem.

2007-06-19 @ 12:08:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0