Barghuti talar från sitt kontor

SvD och DN skriver den 5 juni hur massmördaren Marwan Barghuti sitter på sitt kontor på ett israeliskt fängelse och - utan hinder från Israel - berättar för palestinaaraberna och internationell press vad de bör göra på 40-årsminnet av arabernas svidande förlust efter att ha anfallit Israel. Som en daggmask man har skurit i ett antal bitar, tycks de aldrig inse att de faktiskt har förlorat. Och fortsätter att förlora så länge det inte har gått upp för dem.

En del försöker hårdra det och säja att, "ja, men det var Israel som anföll först, efter det att Egypten hade blockerat handelsvägarna söderut från Israel, radat upp sitt flygvapen längs gränsen, tvingat FN att dra bort sina säkerhetsstyrkor i Sinai, och alla omkringliggande arabstater bedrev intensiv hetspropaganda mot Israel....." Ja, förvisso, men om du själv stod inför en arkebusering och någon placerade en pistol i din hand - hade du inte använt den då?

I 40 år har Israel velat ha fredsförhandlingar, palestinaaraberna har vägrat, och även om våra största tidningar tror att "fredsaktivister" på något sätt ska lösa problemet. Den palestinska regeringen vägrar fredsförhandla - läs PLO:s och Hamas' Stadgar, som helt och hållet styr deras uppträdande - så är det något de har missat totalt. Någon motsvarighet till det gamla brittiska mandatet - som skulle hålla området under uppsikt tills det ansågs att befolkningen kunde klara det själva - skulle behövas vad gäller Judeen/Samarien/Gaza!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0