Allt om muslimer . . .

SvD visar idag ansiktet på en högavlönad muslim-modell, som ser så arg ut att han passar bra att använda i många sammanhang. Det påminner om det senaste kriget i Libanon där det konstaterades att en libanesisk kille var död på vissa bilder, och ej död lite senare.

Men tyvärr blandar förtvivlat många människor ihop islam och arabisk kultur! Och självklart är det inte spännande tidningsmaterial att tala om den enormt stora majoriteten muslimer som är de som drabbas mest av islamisternas, terroristernas aktiviteter.

Jag minns första gången jag var i Sydostasien, Malaysia, för några decennier sedan. Inte en slöja sågs, inte en arabisk bokstav, men nu på senare tid ser man bådadera som ett inflytande av en extrem form av islam, som inte märktes 1975. Visserligen har Malaysia en regel att kvinnor i vissa statliga jobb inte får dölja sitt ansikte, precis som att barnen i Singaporeskolorna inte får göra det, men ändå. Muslimska kvinnor på Java skulle inte få för sej att gömma sej för omvärlden - de var för stolta för det fram till nyligen! En kvinnlig muslimsk bekant där sa för inte så länge sedan: "vi HATAR araberna på grund av det sätt de behandlar sina kvinnor!!!"

Nyligen sa Gus Dur, kungaättling, f.d. president och andlig ledare för ett av de större muslimska partierna i Indonesien, i The Wall Street Journal: "arabvärlden har ingen som helst förståelse för vad demokrati innebär; den allmänna tanken är att demokrati är ett uttryck för svaghet medan diktatur är ett styrketecken." Något som alla de som försöker demokratisera arabvärlden inte har en aaaaaaning om. Det framträder också i Eric Lundqvists böcker från Indonesien, som jag växte upp på.

Mindre än 15% av alla muslimer är araber, och Indonesien är det land med flest muslimer, 182 miljoner..

Kommentarer
Postat av: ...

Bra poäng där, hade en klasskamrat som inte alls var "den vedertagna muslimska tjejen", varken när det gällde klädval, levnadssätt m.m.
Men så kom hon inte från ett arabiskt land heller. Vad få araberna utgör av alla muslimer dock. Frapperande minst sagt, med tanke på att terroristerna är uteslutande av arabisk börd.

2007-06-27 @ 22:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0