Varför demonstrerar inte våra vänsterextremister i Burma?

Då och då hör man en liten nyhet om Burma (DN * * * * * ), men har du hört att de åker dit för att protestera mot den terror-regim som har regerat där sedan innan de föddes? Nä.- de flesta protester som trots allt existerar äger rum dit grupper av burmeser har flytt. Mer att läsa på t.ex. http://burmadigest.wordpress.com/2006/05/14/join-a-demonstration-near-you/

Burma kunde ha varit ett rikt land, det är rikt på naturförekomster och vallmo växer utmärkt där, men ASEAN har inte gjort sig känt för att göra något mer än att stoppa att Burma blev ordförande i den gruppen i fjol. FN har gjort vissa uttalanden, men Kina stoppar allt, eftersom de sympatiserar med militärerna där.

Burma kunde bli ett utmärkt turistland, och blir det kanske när de väl har blivit av med militärjuntan, om man tittar på kartan och ser dess långa kustlinje. Som det nu är kan man misstänka att en överväldigande andel av turisterna enbart är de som kommer över den thailändska gränsen för att förnya sitt visum, och därefter åker tillbaka strax därefter.

Men som sagt - inte ett knyst från våra vanliga vänstergrupper. Det ligger väl för långt ifrån Israel för att vara roligt. Tänk om de hade bekymrat sig lika mycket om burmeserna som de fordomdags gjorde om FNL och vietnameserna - men eftersom det var detsamma som att roa sig med att vråla "Hata USA" på gatorna, så var de så mycket mer spännande. Ganska avslöjande egentligen.

Gå till våra vanligaste extremvänsterbloggar som Jinge och Esbati - sök på Burma eller Myanmar och du hittar - absolut inget! Rätt talande, som tystnad ofta är. Burma har varit en militärdiktatur sedan 1962! Och vänsterfolket har inte upptäckt det ÄN!

Kommentarer
Postat av: Knute

Burma är fint. Jag bodde där längst ute på en pir i havet med ett gäng burmesiska hippisar där förra sommaren. Men vågade mig inte längre in i landet. Burmeserna underbara, jag gillar buddhister.

2007-08-23 @ 02:08:35
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Knute

Israel i Sverige, någon gång måste vi träffas! Mvh Knute

2007-08-23 @ 04:12:53
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Webmaster

Gå till den nyligen uppfräschade billiga restaurangen Popiang ("Just Enough") till höger om templet vid Khao San Road sådär mitt i november och fråga efter Santa.....
Eller fortsätt neråt Soi Rambutree till Sawasdee Krungthep Inn http://www.sawasdee-hotels.com/bangkok/krungthepinn/index.html och fråga efter Santa....
Antagligen är jag där en och annan vecka. Sen får vi se. Tjat att jag ska komma till en schweizisk kompis i Phnom Penh igen, som har lägenhet där.

2007-08-23 @ 04:29:52
Postat av: Peter

Kan man vänta sig någon annan reaktion av vänstergrupperna i Sverige? Man protesterar ju inte över att Kina håller på att systematiskt utrota det Tibetanska folket med hjälp av tvångs abort och våldtäkt. Att ge sig på Israel och USA är ofarligt så därför kan de hålla på som de gör. Men en sak som gör mig förbannad, det är att ingen av dessa gaphalsar tänker på att det är tack vara USAs insatser under andra världskriget som de får stå och gapa. Om USA inte hade hjälpt Europa hade vi varit antingen nasister eller kommunister.

2007-08-23 @ 09:11:47
Postat av: Catti

Ni har ju inte helt koll på fakta... socialdemokratiska studentförbundet har jobbat tillsammans med den burmesiska demokratirörelsen för demokrati i Burma i över 10 år. www.s-studenter.se

2007-08-26 @ 19:58:54
URL: http://www.cattiullstrom.blogspot.com
Postat av: Webmaster

Låter bra! Försök få det att synas i tidningarna också, så det hörs.

2007-08-26 @ 20:11:07
Postat av: Webmaster

Visst hittar man om man söker och det är bra. Jag jämförde bara den vilda entusiasmen för palestinaaraber nu (där vänsterextremister HJÄLPER terroristerna) och vietnameser förr, medan det har varit väldigt tufft för burmeserna mycket längre utan att några jämförbara stormar har märkts. Man kan fundera över anledningarna. Det har något att göra med mina fienders fiender misstänker jag.

2007-09-06 @ 16:42:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0