Vädret?

Utan att vara expert har jag känslan att DN helt har bestämt sig för att sånt här väder har vi aldrig haft innan.

I denna artikeln får vi veta att det är hett hett hett, och att bränderna på Kanarieöarna ska räknas hit, även om det häromdagen berättades att pyromanen hade hittats. Jag har inte lusläst DN:s väderartiklar, men kan inte påminna mej om att de någonstans berättar om alla naturvetare som inte tror på teorierna.

Läser man lite av vad Melanie Philipps från England, skriver i frågan - med många referenser, så - tja, läs själv:


Kommentarer
Postat av: Jerry Hellström

Antalet extremt varma dagar i västeuropa har tredubblats! Vad menas egentligen? Har antalet dagar trefaldigats eller har antalet dagar verkligen dubblerats tre gånger? Att dubblera tre gånger resulterar i ofantligt stora tal som kanske inte är relevanta.
/Jerry

2007-08-05 @ 21:03:53
Postat av: Webmaster

Tredubbla lär väl vara ett vanligt talesätt som kan analyseras - men Svenska Akademiens Ordbok har inte kommit dit än......
Problemet är att DN försöker tvinga oss att tro att alla fakta i målet redan är givna, när det finne ett antal olika möjligheter - självfallet inklusive gasen i luften (för mycket champagne kan väl oxå ge mycket CO2 där huh?) De har inte redovisat alla andra möjligheter, från solfläckar till Golfströmmar och mera svårdefinierade anledningar, som har givit oss betydligt större väderförändringar de senaste 10000 åren än lite extra regn.

2007-08-05 @ 21:24:23
Postat av: Magnus Andersson

1880, som DN nämner är en referenspunkt var slutet på den lilla istiden, men även "för 100 år sen" är en jämförelse helt ointressant beträffande mänskligt orsakad klimatförändring. Varför? Jo, för att det skett en helt normal naturlig temperaturökning sedan den lilla istiden. Ännu är det inte lika varmt på jorden som det var för 900-700 år sedan.
Lite data från om det historiska klimatet:
http://vathena.arc.nasa.gov/curric/land/global/climchng.html
(Däremot finns det, måste jag tillägga på denna blogg, alla skäl i världen att söka minska oljeberoendet från arabvärlden. Utan oljeinkomsterna kan inte global jihad finansieras på samma sätt.)

2007-08-05 @ 21:42:45
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Webmaster

Frågan hör hemma här också eftersom Israel jobbar hårt på att eliminera oljeberoendet - vatten i stället för bensin i bilarna är en bra sak.... http://www.cleanenergypartnership.org/news/article_detail.cfm?id=218
Och förstås det att man behöver olja för att göra kemikalier, inte för att elda upp. Araberna kunde prova att tjäna mer pengar på det, men jag tror inte de har tänkt så långt - perserna kan inte ens raffinera olja till bensin så de ransonerar bensinen i stället.

2007-08-06 @ 00:53:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0