Undertryckta minoriteter i Mellanöstern

Per Gudmundsson skriver idag om de undertryckta araberna i Iran - om vilket du kan läsa mycket mer här och här
Originalartikeln finns här. Någon blogg skrev "det tror jag inte eftersom det står i en israelisk tidning" - förmodar att han inte heller tror på vad som är skrivet om Europa i svenska tidningar.

Den stora minoritetsflykten är tyvärr alla kristna som muslimerna har tvingat på flykten, utan att den kristna världen har hojtat särskilt mycket. Grupper som Diakonia säger gärna att de får beröm från både kristna och judar i Mellanöstern - utan att vara så petiga med detaljerna. Där finns många vänsterextremistiska judar som tycks hata sitt land, och tyvärr finns det många kristna arabiska präster och biskopar som är välkända för sitt hat mot judar, se här och här - men muslimerna har drivit ut majoriteten av de kristna araberna från många ställen, som en artikel sammanfattar men många fler artiklar hittas om man söker på Christians Middle East.

1950 utgjorde kristna 15% av befolkningen i de palestinska områdena - nu är det nere på 2%. 3/4 av Bethlehems kristna har flytt utomlands och flera kristna araber från Jerusalem har flyttat till Australien än som har stannat kvar. De kristna var majoritet i Libanon, nu är färre än en miljon kvar, läs artikeln! Vi vet att ca en miljon judar har drivits ut från den muslimska världen, de flesta till Israel så man undrar lite vad som motiverar dom, Känner de sej kontaminerade av människor med lite åsikter som har förändrats sedan 600-talet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0